пятница, 10 мая 2013 г.

Маски для волосся в домашніх умовах



Про густих, довгих і зачаровують своєю красою волоссі мріє кожна жінка, але на жаль не кожна жінка зможе похвалитися природною красою свого волосся, так як на це впливають дуже багато чинників, таких як: гени, стан вашого здоров'я, раціон вашого харчування, повсякденний догляд за волоссям і ще багато інших важливих моментів. За цим багатьом з нас доводиться часто відвідувати салони краси і вдаватися до допомоги професійних перукарів і стилістів. Але ж мати гарне волосся хочеться завжди, а не тільки після відвідування перукарні. Так давайте ж розглянемо способи, за допомогою яких ми зможемо не тільки правильно доглядати за своїм волоссям, але і додати їм здорового блиску, об'єму і незвичайної краси. Все це ми будемо реалізовувати за допомогою спеціальних масок для волосся, мова про які піде далі.




Основні правила застосування масок для волосся в домашніх умовах

Перш за все слід пам'ятати про те, що будь-яка приготована вами маска в домашніх умовах допустима для використання тільки один раз і не більше. При приготуванні маски, слід точно дотримуватися вказаному рецептом і після змішування інгредієнтів перемішувати їх до отримання однорідної маси. На волосся слід наносити тільки свіжо-приготовлену маску. Маску на волоссі потрібно тримати саме стільки часу, скільки вказано в інструкції з її застосування, пам'ятайте, довше не означає краще! Змивати маску необхідно теплою водою, комфортною для Вас температури.

У сьогоднішній статті ми розглянемо маски для волосся, які допоможуть впорається з найпоширенішими проблемами, таких як: ламкість, випадання, пересушену, надлишкова жирність, лупа. А також розглянемо рецепт маски, який допоможе не тільки зміцнити наше волосся, але і поліпшить, а також прискорить їх зростання.

Глиняна маска для волосся

У косметичних цілях глина використовується досить таки часто, так як має ряд позитивних лікувальних і омолоджуючих властивостей. Придбати глину можна в аптеці або спеціальному косметичному магазині. Вона може продаватися у вигляді порошку або пасти.

Приготування глиняної маски

Глину необхідно розчинити в теплій воді, у відповідності з тими рекомендаціями, які вказані в інструкції. Найбільш оптимальною вважається консистенція, яка за густотою нагадує йогурт. Глиняні маски слід застосовувати не більше ніж три рази на тиждень.

Перед тим як наносити маску, необхідно вимити голову і злегка підсушити волосся, після чого можна приступати до процедури. Маску потрібно тримати близько 15-20 хвилин після чого її потрібно акуратно змити теплою водою, паралельно масажуючи при цьому шкіру голови.

Глину для маски необхідно підбирати виходячи від ефекту, якого ви хочете досягти. Так наприклад, від ламкості і випадіння волосся найбільш ефективною буде біла глина;

З себореєю і зайвою жирністю найкраще використовувати зелену, від лупи кращим вибором стане жовта глина, а для подразненої шкіри найкраще застосовувати маски приготовані на основі червоної глини.

Блакитна глина допоможе впорається із забрудненнями пір голови, наситить волосся киснем і корисними речовинами.

Рецепт глиняної маски

Інгредієнти:

- Одна чайна ложка глини;

- Одна чайна ложка меду (рідкого);

- Одна чайна ложка масла вершкового;

- Один жовток;

- Одна чайна ложка соку лимона;

- Одна чайна ложка гірчиці;

Готуємо маску

Додаємо глину в масло і розтираємо їх до отримання однорідної маси, після цього додаємо жовток і перемішуємо. Після цього в отриману суміш додаємо всі інші інгредієнти і знову ретельно все перемішуємо. Маску наносимо акуратними рухами, обережно втираючи її в шкіру і рівномірно розподіляючи по всій довжині волосся. Після того як маска нанесена, одягаємо на голову щось тепленьке, можна також укутати голову рушником або інший щільною тканиною. Чекаємо приблизно 1,5 години після чого акуратно змиваємо маску з голови і волосся.

Рецепт глиняної маски з жовтком і медом

Інгредієнти:

- 2 чайні ложки меду;

- Два яєчних жовтки;

- 2 чайні ложки реп'яхової олії;

Готуємо маску

Ретельно перемішуємо всі компоненти. Наносимо отриману речовину на шкіру голови і рівномірно розподіляємо по всій довжині волосся. Робимо легкий масаж голови, що б поліпшити проникнення речовин і поліпшити кровообіг. Залишаємо на 30-40 хвилин після чого змиваємо теплою водою. Дана маска допоможе при лупи, ламкості і випаданні волосся. Дану маску можна використовувати раз на тиждень протягом 3 місяців.

Маска для нормальних і зайво пересушені волосся

Для приготування маски нам знадобиться кефір середньої жирності. Наносимо кефір на волосся і робимо масаж голови. Після цього на голову одягаємо целофановий пакет або шапочку для душу і додатково вкутуємо голову рушником або щільною тканиною. Після закінчення 15 хвилин змиваємо маску теплою водою.

Маска для волосся з надмірною жирністю

Інгредієнти:

- 2 столові ложки меду

- 2 жовтки

Перемішуємо жовтки з медом до отримання однорідної суміші. Наносимо отриману суміш на шкіру голови і волосся, при цьому акуратно втираючи інгредієнти в коріння волосся. Цю маску необхідно використовувати протягом тривалого періоду часу, з цього найкраще наносити її на всю ніч, а вранці просто помити голову теплою водою з шампунем.

Маска для боротьби з лупою

Інгредієнти:

- Одна столова ложка кастровое масла;

- Один яєчний жовток.

Змішуємо інгредієнти, наносимо маску на волосся і залишаємо приблизно на 2,5-3 години, після чого змиваємо маску і промиваємо волосся.

Маска сприяє прискоренню і поліпшенню росту волосся

Для приготування маски нам знадобляться наступне з перерахованих інгредієнтів:

- Одна чайна ложка соку лимона

- Вичавлений сік з однієї середньої цибулини (можна застосувати і кашецу, оставшеюся після віджимання соку).

- Одна столова ложка коника

- Одна столова ложка меду

- Столова ложка коника

Змішуємо всі складові, ретельно перемішуємо і наносимо на волосся десь на 25-30 хвилин. Після цього змиваємо під теплою водою.

Ефекти і результати

Перш ніж Ви побачите результати дій вищеописаних масок пройде деякий час, протягом якого Ви не повинні лінується і 1-2 рази на тиждень протягом 3-4 місяців виконувати процедури. Ефективність дії цих масок була підтверджена не одним людиною, тому використовуйте і чекайте, результати не змусять довго чекати.

Користуйтеся на здоров'я!


1 комментарий:

  1. Красивые волосы требуют определенных усилий, и не малых, чтобы радовать своим видом. здесь и уход, и косметика, лучше конечно профессиональная косметика для волос, и правильное применение средств по уходу

    ОтветитьУдалить