четверг, 2 мая 2013 г.

Капелюшки з вуаллю



З дуже давніх часів капелюшок відноситься до найбільш витонченим і красивим головних уборів. У давні часи капелюшки з вуаллю носили практично всі жінки. Це було традицією. Модою, якщо вже на те пішло. Зате тепер такі головні убори в пошані хіба що у дам королівської крові. Вони більш налаштовані дотримуватися традиції. Сучасні дівчата вважають за краще надягати капелюшки з вуаллю хіба що тільки на маскаради, костюмовані вечірки або дуже урочисті події у своєму житті.

Тим не менш, капелюшки навіть зараз можуть знайти своїх прихильниць для того, щоб носити їх. Адже вони надають жіночого вигляду своєрідною вишуканості.



З історії капелюшки з вуаллю
У всі часи чоловіки визнавали, що в жінці їх приваблює деяка загадковість. Тому створюючи свій образ, жінка повинна була привносити цю саму загадку. Таємничий вигляд якнайкраще виходив, якщо на обличчя опускалася напівпрозора сіточка. В епоху середньовіччя різні моделі капелюшків і чепчики прикрашалися вуаллю. Минали роки, і подібна вуаль вже стала невід'ємною частиною жіночого головного убору. Ось так і з'явилися капелюшки з вуаллю. У середині ХIХ століття великою популярністю стали користуватися у жіночої статі капелюшки з широкими полями. Вони прикрашалися легкої м'якої сіточкою. Вже в кінці того ж століття їх змінили маленькі капелюшки, які було прийнято носити набік, трохи зсунувши на лоб.

А на початку ХХ століття капелюшок з вуаллю стала потроху втрачати ті функції, які на неї покладалися спочатку. Чим далі, тим більше вона стала всього лише буденним доповненням до жіночого образу. Дуже скоро такі капелюшки стали декорувати намистинами, блискучими каменями, пір'їнками та іншими декоративними "хитрощами". До цих пір зберігся образ стильної і в той же час елегантної жінки, голову якої прикрашає капелюшок з вуаллю, яка трохи опускається на лоб.

Сучасні капелюшки з вуаллю
Тепер капелюшки такого фасону не користуються попитом для повсякденного користування. Сучасна мода не визнає такого стилю. До того ж в очах оточуючих людей такий головний убір виглядає надто помпезно і шикарно. У інших капелюшок з вуаллю асоціюється переважно з головним убором жінки, яка збирається відвідати траурну процесію. У цьому випадку капелюшок і сама вуаль повинні бути тільки чорного кольору.

Насправді ж головний убір з сіточкою відноситься до хороших аксесуарам весільної та вечірньої моди. Чим не привід, щоб надіти витончену капелюшок-таблетку, циліндр або канотье, прикрашені повітряної прозорою сіточкою. Навпаки, це хороша можливість відчути себе в такому вбранні світською дамою.

Весільні капелюшки з вуаллю - це прекрасна заміна для традиційних діадеми і фати. Тим більше що капелюшок з красивою ажурною вуаллю виглядає набагато ефектніше, замисловатєє і оригінальніше.

Не тільки наречені вибирають весільні капелюшки з вуаллю. Цей головний убір вибирають також подружки нареченої, дружки, дорослі родички. Тим більше, що варіантів оформлення такої капелюшки безліч. Вона може бути круглої форми і без полів, овальної, у формі пілотки, циліндра або сердечка. Капелюшки фасону "таблетка" без полів, як правило використовують при відтворенні стилю ретро. Вуаль може прикривати як все обличчя, так і доходити тільки до рівня губ або носа. Якщо капелюшок і вуаль прикривають голову повністю, то вона може скласти гарну альтернативу фаті для церемонії вінчання.

Капелюшок з вуаллю своїми руками
Ще кілька років тому нареченої прямо таки з ніг збивалися, намагаючись розшукати у продажу капелюшки з вуаллю для свого торжества. Доводилося викладати дуже великі гроші як для невеликого аксесуара на один день. Причому не завжди капелюшок купувалася.

Багато салонів пропонували такі капелюшки тільки напрокат. Адже все так просто. Можна зробити капелюшок з вуаллю своїми руками і при цьому не витратити багато коштів і часу. Буде потрібно в основному ваше старанність, акуратність і майстерність.

На просторах Інтернету можна знайти чимало майстер-класів по створенню капелюшки з вуаллю своїми руками.

Як вибрати капелюшок з вуаллю
В арсеналі стилістів є кілька секретів з приводу того, як правильно підібрати собі капелюшок з вуаллю. Адже проблема полягає не тільки в тому, щоб головний убір поєднувався з обраним нарядом жінки. Справа набагато серйозніше.

Дами з великим широким обличчям повинні вибирати капелюшок із загорнутими догори полями.
Подовжена форма обличчя, його худорлявість вимагають, щоб тулія капелюшки була плоскою, а поля широкими.
Скаржитеся на свій кирпатий носик, але все-таки хочете підібрати собі капелюшок? Вибирайте капелюх з вуаллю, яка за формою нагадує капор.
Універсальної в даному контексті є капелюшок-таблетка з сіточкою. Цей фасон підходить всім предстательніцам прекрасної статі. Незалежно від того, яка форма особи у жінки.
Високі панянки можуть трохи приховати свої видатні параметри завдяки капелюшку з плоскою тулією і широкими полями.
Дівчата, не наділені від природи високим зростанням, можуть візуально здаватися трохи вище, якщо будуть носити капелюшки з вуаллю, у яких висока тулія. Відмінно підійдуть, наприклад, циліндри.



Комментариев нет:

Отправить комментарий