четверг, 10 января 2013 г.

Оригінальні засоби для волосся


На відміну від примхливих європейських красунь, слов'янські ніколи не гидували для підтримки привабливості користуватися силою городніх рослин, навіть таких «агресивних», «ароматних», як цибуля і часник. Споконвіку вони готували з цих корисних дарів природи всілякі зміцнюючі, що дарують здоров'я і естетичний вигляд маски для локонів.


Адже невибагливі овочі багаті на антоціани - пекучі речовини, що підсилюють приплив крові, відновлюють структуру кератінових лусочок, які нормалізують діяльність сальних залозок, що забезпечують повноцінне харчування фолікулів.

Оригінальні засоби для волосся
Цибульний ополіскувач. У великій скляній жароміцної мисці 50г нарізаної кільцями цибулі заллємо 0,5 л чистої (дистильованої, мінеральної, джерельної) води. Протомитися суміш на мінімальному вогнику 20хв. Дамо їй охолонути, акуратно перелити в термос або товстостінну неметалеву каструлю, обгорнемо ємність теплою ковдрою. Через годину склад процідимо. За 60хв. до миття голови кілька разів сполосніть відваром волосся, делікатно втираючи рідину в шкіру. Застосовувати ополіскувач рекомендується 1-2 рази на нед./3мес.

Оригінальні засоби для волосся
Часникова аплікація. У керамічній плошці товкачем роздавимо 3 очищених часникових зубчики. Введемо 1с.л. рідкого або трохи розтопленого меду, збите яйце. Додамо 1,5 С.Л. нерафінованої олії, аналогічний обсяг олії евкаліпта. Вимішати дерев'яною лопаткою до однорідності. Обережно завдамо компрес, одягнемо поліетиленову шапочку, теплий ковпак. Маску змиємо через 30хв. ледь теплим (щоб не заварити яйце) настоєм календули, шавлії, ромашки або зеленим чаєм.

Комментариев нет:

Отправить комментарий