суббота, 28 июля 2012 г.

Угри: як з ними боротися в домашніх умовах?


Якщо ви хочете знати, як лікувати гнійні вугри в домашніх умовах, то ми вам пропонуємо колекцію відмінних рецептів.

Як лікувати вугри в домашніх умовах зовнішньою обробкою? З прищами ефективно бореться сік листя алое. Для його приготування необхідно промити листя кип'яченою водою, обсушити, на десять днів покласти в темне прохолодне місце. Після цього листя подрібнити, віджати з них сік. Шкіру таким соком протирайте щодня. Алое ще можна використовувати як примочок. Для цього кашку з листя необхідно залити кип'яченою холодною водою, взявши на одну частину подрібненого листя п'ять частин води. Суміш настояти протягом години, потім прокип'ятити протягом трьох хвилин, процідити.

Як можна вивести вугри в домашніх умовах травою подорожника? Необхідно протирати шкіру свіжим соком подорожника. Також його можна додавати в маски.

Гіркий полин. Необхідно настояти дві столові ложки трави на 300 мл окропу. Цей настій використовуйте для примочок і компресів. Також можна сік гіркого полину додавати в маски.

Звіробій.
Приготуйте такий відвар: одну столову ложку сухих квіток і листя звіробою залийте склянкою окропу, кип'ятіть п'ятнадцять хвилин, потім процідіть. Його використовуйте для протирання і примочок особи. Тут містяться вітаміни С і Р, дубильні речовини, провітамін А. Також траву звіробою моно настояти в сорока відсотковому спирті в співвідношенні один до п'яти. Настоянка має лікувальний ефект при вугрової висипки і жирної себореї обличчя, знімає роздратування.

При розширених порах досить корисно особа протирайте спиртовими настоянками звіробою, хмелю або полину. Для приготування лосьйону заваріть одну столову ложку висушеної або свіжої трави склянкою окропу як чай. Остудіть настій, процідіть, додайте до нього рівну кількість спирту, одну столову ложку винного або яблучного оцту. Якщо шкіра суха, то додають спирту в три рази менше. Дане зілля використовують як компреси: тонкий шар вати або складену в декілька разів марлю необхідно змочити в настоянці, на пористі ділянки шкіри накласти на п'ятнадцять хвилин.

Календула.
Залікувати плями і рубці, які залишилися після прищів, допоможе настоянка календули. Хворі місця необхідно протирати три рази в день. Влийте в склянку з теплою кип'яченою водою одну чайну ложку настоянки аптечної календули, одну чанную ложку меду, все ретельно перемішайте. В отриманому розчині змочуйте ватні тампони, накладайте на вугруватої ділянки на тридцять хвилин. Також допоможе лосьйон від вугрової висипки: дві столові ложки квіток календули необхідно залити двома ложками спирту, двома човнами води і чотирма ложками одеколону. У теплому місці настояти, додати п'ять грамів спиртового розчину борної кислоти, 3 мл гліцерину. Змащувати обличчя двічі в день.

Комментариев нет:

Отправить комментарий