суббота, 29 декабря 2012 г.

Догляд за тонким волоссям


Більшість жінок мають тонке волосся. Однак, це зовсім не проблема. Головне знати способи догляду за таким типом волосся. Тонкі волосся м'які і неслухняні, тому засоби по догляду за ними повинні зміцнювати і надавати обсяг.

Ними є шампуні з кератинами та протеїнами. Вони відносяться до професійних засобів по догляду за тонким волоссям, не містять поверхнево-активних речовин і силікону, так як вони обтяжують волосся і склеюють іх.С допомогою таких засобів волосся стає більш сильними, не плутаються при укладанні, харчуються і зміцнюються.

Догляд за тонким волоссям вимагає часу, особливого ставлення і досить складний. Важливо уникати стресів і включати в свій раціон їжу, багату мінералами і вітамінами A, E, C, H і групи B.

Мити тонкі волосся слід мінеральної або криничною водою, так як від води з крану стан волосся погіршується (або ж можна просто закип'ятити воду з крана). Якщо додати у воду для ополіскування таблетку аптечного кальцію, то зачіска вийде більш об'ємною. Також підійде оцет або лимонний сік.
Чудово підійдуть натуральні ополіскувачі, до яких відносяться: відвар шавлії, подорожника, ромашки.

Перед миттям голови можна використовувати маски з кефіром, яєчним жовтком, білою глиною. Сприятливий вплив на тонке волосся роблять маски з додаванням лимонного соку, оливкової олії та коньяку.

Після фарбування, краще всього, зробити яєчно-медову маску. Нам знадобляться: два жовтки, ложка оливкової або будь-якого іншого косметичного масла і ложка меду. Нанесіть на волосся і залиште на 30 хвилин. Така маска допоможе зняти стрес після фарбування і послужить як додатковий засіб у догляді за тонким волоссям.

Для розчісування необхідно вибирати гребінці з натуральною щетиною. Не слід забувати і про масаж голови, який сприяє кровообігу і покращує ріст волосся.

Фіксувати тонке волосся потрібно спеціальними пінками, мусами і лаками, які не склеюють і не обтяжують волосся.

Для догляду за тонким волоссям також чудово підійдуть і народні рецепти масок:

1. Маска з чорного хліба. Хліб необхідно розім'яти і додати мінеральну воду. Втерти у волосся на 10 хвилин і потім ретельно змити.

2. Маска з вівсяних пластівців. Подрібнити пластівці в кавомолці, додати воду, перемішати, щоб вийшла кашка. Отриману суміш нанести на волосся і тримати близько 15 - 20 хвилин.

Після застосування таких масок волосся буде виглядати здоровими, пишним і блискучим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий