суббота, 13 апреля 2013 г.

Вітаміни для схуднення



Худнемо правильно

Всі спроби схуднути не увінчалися успіхом? Ви зайнялися спортом, перепробували цілий ряд дієт, а злощасні зайві кілограми не поспішають «розчинятися» ...

Не засмучуйтеся і не поспішайте записуватися на прийом до ендокринолога. Часто порушень в роботі ендокринної системи в таких випадках не спостерігається.

 Може змучений дієтами і недостатньою кількістю поживних речовин організм не в змозі спалювати утворився жир?



Для нормальної роботи всіх систем організму, а також для позбавлення від зайвої ваги, організму необхідні мінеральні речовини і вітаміни для схуднення, які допоможуть:
-Стимулювати енергетичний обмін
-Підтримати загальний тонус
-Поліпшити живлення тканин.

Перерахуємо самі необхідні мінерали і вітаміни для похуденіяі боротьби із зайвою вагою.

Амінокислота - аргінін

Нарощувати м'язову масу, при цьому, не збільшувати вагу тіла допомагає амінокислота аргінін. Дослідження показали, що при постійному вживанні аргініну спалюється до шістдесяти відсотків жиру. У боротьбі із зайвими кілограмами без амінокислот, у тому числі аргініну не обійтися. Натуральними джерелами аргініну є насіння соняшнику і кунжуту, капуста морська, м'ясо, морепродукти, вівсянка, ізюм, рис, горіхи і кавуновий сік.

Марганець


Попередити ожиріння такого важливого органу людського організму, як печінка, допоможе збалансована кількість марганцю. Марганець сприяє утилізації жиру з усього організму, при цьому він стабілізує кількість цукру в крові. Джерелами марганцю є бобові, горіхи, злакові, смородина, малина, чорниця, суниця.

Кальцій

Цей мікроорганізм активує деякі види ензимів і гормонів, прискорює обмін речовин і ефективно спалює жировий прошарок. Міститься в молоці, сирі, креветках, апельсинах, мигдалі.

Цинк

Цей натуральний аноректик здатний стримувати апетит, підтримувати в нормальному стані баланс гормонів та інсуліну в крові. Цинк присутній в м'ясі, печінці курячих яйцях, горосі, чечевиці, пшениці, кукурудзі.



Хром

Мікроелемент, сприяючий нормалізації метаболізму, зменшує кількість вмісту цукру в крові, знижує рівень холестерину. Нестача хрому призводить до появи зайвих кілограмів і діабету. Також хром сприяє зміцненню м'язів під час занять фітнесом. Міститься в таких продуктах харчування, як квасоля, печінка, в апельсиновому соку, картоплі, в пивних дріжджах.

Вітамін В5


Вітамін В5 (пантотенова кислота) бере участь у створенні багатьох гормонів, холестерину і жирних кислот. Бере участь в реакціях розпаду амінокислот, вуглеводів і жирів. Натуральними джерелами вітаміну є цвітна капуста, м'ясо, арахіс, кавун, горох, морська риба гриби, курячі яйця.
До вітамінів групи B відноситься холін, який сприяє проникненню гормонів «пожирачів» жиру в жирові клітини.

Вітамін C

Вітамін сприяє зменшенню рівня холестерину, який бере участь у перетворенні глюкози в енергію, покращує вироблення гормону-расщепителя. Перетворює жир в енергію і сприяє позитивному настрою в стресових і шокових ситуаціях. Міститься в цитрусових фруктах, шипшині, солодкому перці.

Не їжею єдиною

Сучасна реальність така, що людина не отримує всіх необхідних вітамінів і мікроелементів із звичайною їжею, навіть з самою різноманітною.

Еволюція, на жаль, не встигає за технічним прогресом.

Енергетичні витрати «середнього» людини помітно знизилися в рази.
Для отримання потрібної порції необхідних речовин із продуктів звичайній людині потрібно з'їдати набагато більше, ніж необхідно. Та й якість їжі знизилося з ряду «сформованих» причин (екологія, що змінилися з часом технології зберігання і виробництва продуктів харчування). І це все, зауважте, зазначено про звичайний середньостатистичному людину, що ж говорити про людей, що сидять на дієті і обмежують себе в харчуванні.


При нестачі певних поживних речовин худнути складніше. Це ще один плюс на користь прийому вітамінів для схуднення.

Правильна «переробка»

Основне паливо для організму - глюкоза. Для її переробки в енергію обов'язково необхідні магній, вітаміни групи B і вітамін C, інакше глюкоза «перетвориться» в жир. При недоліку глюкози людина відчуває втому, швидко стомлюється. Надлишок глюкози веде до ожиріння. Тому необхідно підтримувати оптимальний баланс глюкози в організмі.

Після повної переробки глюкози організм починає переробку жирів і білків в ацетилкофермента, який задіяний у багатьох хімічних реакціях. Для роботи ацетилкофермента необхідні вітаміни групи B і C.
Якщо ж Ви бажаєте скинути зайву вагу, то Вам не обійтися без правильного, підібраного фахівцем, комплексу вітамінів для схуднення. Всі вищеперелічені мікроелементи і вітаміни повинні бути присутніми у складі даного вітамінно-мінерального комплексу.



Комментариев нет:

Отправить комментарий