суббота, 7 апреля 2012 г.

Лущення шкіри на обличчі


Народні засоби та маски від лущення шкіри на обличчі.
У зимовий період часу маски для обличчя необхідно робити обов'язково, особливо корисні маски з використанням жирів, молочних продуктів, жовтка і вітамінів.

Живлення і зволоження необхідно сухій шкірі з ознаками лущення. Усунути ці явища допоможе маска з половини столової ложки меду, двох жовтків і такої ж кількості рослинного масла. Ретельно перемішати суміш і наносити на шкіру в теплому вигляді. Суміш слід накладати через кожні п'ять хвилин, і так кілька разів. Маску необхідно витримати протягом двадцяти хвилин, після чого видалити за допомогою ватного диска, змоченого у відварі з квіток липи.

Змішуємо по столовій ложці соку огірка, соку лимона, картопляного крохмалю і морквяного соку. Ретельно перемішуємо суміш і накладаємо на обличчя на 15-20 хвилин, потім змиваємо теплою водою. Після даної процедури слід зволожити шкіру за допомогою спеціального крему, відповідного до вашого типу шкіри. Ефект від такої маски видно відразу ж.

Змішати чайну ложку сухої гірчиці зі столовою ложкою рослинного масла і невеликою кількістю кип'яченої води. Ретельно перемішану масу і нанести на шкіру обличчя на п'ять хвилин, після чого змити теплою водою. Після такої масочку необхідно нанести на шкіру обличчя живильний крем.

З'єднати оливкова олія, молоко в теплому вигляді або сир, а також морквяний сік у рівному співвідношенні до утворення однорідної маси. Отриману суміш нанести на обличчя товстим шаром і залишити на двадцять хвилин. Потім умитися теплою водою.

При лущенні шкіри ефективно робити маску з жирного сиру з вершками, взятих в однаковій пропорції (1 ст. Л.). Потім у суміш додати підігрітого рослинного масла (столову ложку) і трохи солі. Гарненько перемішавши, нанести суміш на обличчя і залишити хвилин на п'ятнадцять. Після вказаного часу маску змити водою кімнатної температури.

Добре усуває лущення, а заодно підходить людям з розширеними капілярами, наступна маска: змішати столову ложку сиру, чайну ложку льняного масла, столову ложку міцної заварки чорного чаю, столову ложку соку з листя петрушки, чайну ложку висушеної і подрібненої в борошно цедри цитрусового фрукта ( апельсин, лимон, мандарин). Отриману масу накласти на обличчя рівним шаром на десять-п'ятнадцять хвилин. Після закінчення зазначеного терміну змити маску теплою водою.

Будь-яке рослинне масло чудово зволожує шкіру. Це може бути оливкова, мигдальне масло, лляне або масло зародків пшениці. Злегка підігріте масло за допомогою ватного диска нанести на обличчя і через півгодини вмитися теплою водою.

Добре пом'якшує шкіру і усуває лущення маска з лляного насіння. Заливаємо столову ложку лляного насіння 200 мл окропу, ставимо на вогонь і варимо до утворення маси, що нагадує не густу кашу. У теплому вигляді накласти масу на обличчя і залишити на п'ятнадцять хвилин. Після цього змити маску теплою водою. Вона має гарний пом'якшувальною дією і допомагає усунути лущення шкіри.

Зробити липовий настій (на одну столову ложку квіток липи взяти склянку окропу). Чайну ложку охолодженого липового настою змішати зі столовою ложкою вівсяної муки і з такою ж кількістю оливкової олії. Зайву густоту суміші розбавити липовим настоєм. В цей настій додати кілька крапель вітаміну E. Отриману суміш нанести на обличчя, а через п'ятнадцять хвилин змити теплою водою.

Змішати яєчний жовток із чайною ложкою вівсяних пластівців, подрібнених в кофемолці або млині, а також додати до суміші столову ложку будь-якого рослинного масла. Отриману масу нанести масажними рухами на обличчя і через п'ятнадцять хвилин змити теплою водою.

Чайну ложку трав'яної суміші з ромашки, листя ожини, звіробою, деревію, суниці і шишок хмелю залити склянкою окропу, настояти протягом двадцяти хвилин. Дві столові ложки отриманого настою змішати зі столовою ложкою яблучного соку, жовтком, чайною ложкою меду. Таку масу нанести на обличчя, а після п'ятнадцяти хвилин змити теплою водою.

Збити столову ложку жирних вершків зі столовою ложкою соку огірка і двадцятьма краплями прополісу до утворення пінної маси. Нанести на обличчя рясним шаром і залишити на п'ятнадцять-двадцять хвилин, після чого зняти маску за допомогою ватного диска, змоченого в теплій воді.Завершальним етапом процедури буде протирання шкіри обличчя соком огірка.

Маска зі сметани і зелені петрушки творить чудеса. Змішати в рівних кількостях подрібнену зелень і сметану і нанести на обличчя, після чого видалити за допомогою теплої води.

Ретельно розтерти столову ложку рослинної олії з яєчним жовтком і нанести на шкіру, через п'ятнадцять хвилин змити теплою водою.

Змішаємо в однакових пропорціях вершки, сметану, молоко і жирний сир. Накладемо отриману маску товстим шаром на шию і на обличчя на 15 хвилин, потім змиємо теплою водою.

Ретельно розтерти мед з жовтком одного яйця і змішати з персиковим маслом. Маску слід наносити в три шари, у міру підсихання кожного попереднього. Останній шар витримуємо протягом п'ятнадцяти хвилин, після чого маску змиваємо теплою водою. Для досягнення результату маски слід робити через день. Курс становить двадцять п'ять масок.

Змішати дві чайні ложки меду з чайною ложкою натурального вершкового масла, подрібненими абрикосом без шкірки і бананом (1/3). Замість вершкового можна скористатися оливковою або мигдальним маслом, вершками або жирної сметаною. Суміш нанести хорошим шаром на обличчя і залишити на п'ятнадцять хвилин. Потім маску змити теплою водою. Курс лікування складає місяць, регулярність - 2-3 рази в тиждень.

Вівсяні пластівці в молотом вигляді змішати подрібненої на дрібній тертці морквою і розбавити отриману суміш молоком. Нанести масу на обличчя і через двадцять хвилин видалити маску за допомогою теплої води. Замість моркви можна використовувати сиру картоплю, замість молока - жовток яйця.

Отже, при появі перших ознак лущення слід звернутися до дерматолога для виявлення причини даного явища. Якщо лущення не є ознакою будь-якої хвороби, сміливо користуйтеся порадами і рецептами.

1 комментарий:

  1. ой, а я бы посоветовала зайти на сайт Технопортал - там очень хорошие цены на качественную косметику) с недавних пор покупаю только через этот сайт - обходится намного дешевле чем в магазинах)

    ОтветитьУдалить