пятница, 14 декабря 2012 г.

Як доглядати за довгим волоссям?


Протягом століть довге волосся вважаються символом жіночої чарівності та привабливості. Вони незмінно приковують захоплені погляди і змушують чоловічі серця битися частіше.

Тому важливо, щоб волосся виглядали доглянутими.
Домогтися цього досить складно, але результат виправдовує засоби.

По-перше, догляд за довгим волоссям досить специфічний. Головним чином це викликано тим, що як правило, коріння такого волосся занадто жирні, а кінчики навпаки сухі. Це відбувається через те, що шкірного сала вистачає тільки на прикореневу частину волосся, кінчики ж страждають від браку мастила.

З цієї причини довге волосся часто січеться, ламаються і виглядають нездорово. Щоб цього уникнути, необхідно користуватися шампунем для змішаного типу волосся, він надає м'яку дію, не пересушує, але і не зволожує.

Тому кінчиків волосся потрібно додаткове зволоження за допомогою всіляких масок, кремів, емульсій або звичайного реп'яхової олії.

Правильний догляд за довгим волоссям передбачає також обов'язкове використання кондиціонерів і бальзамів-ополіскувачів. Вони розгладжують волосся, запобігають їх сплутування і усувають статичний ефект.

Мити довге волосся необхідно у міру забруднення, приблизно кілька разів на тиждень. При цьому шампунь не можна наносити безпосередньо на волосся, його необхідно спочатку спінити і тільки після цього наносити.

Розчісування довгого волосся краще починати з кінчиків, це запобіжить їх пошкодження і сплутування. Не можна розчісувати тільки що вимите волосся. Перед розчісуванням їх необхідно підсушити, але без використання фена. Для довгого волосся ідеально підійдуть дерев'яні гребінці з рідкими тупими зубчиками.

Один раз на місяць необхідно підстригати кінчики і вирівнювати лінію волосся. Крім того, сьогодні багато салонів краси надають таку послугу, як стрижка волосся гарячими ножицями. Суть цієї процедури в тому, що розпечені леза ножиць запаюють зріз на кожному волоску.

В даний час особливу популярність придбала ще одна процедура - ламінування волосся. Під час неї на всю довжину волосся наноситься спеціальний склад, який покриває кожен волосок тонкою захисною плівкою.

Як видно, догляд за довгим волоссям вимагає достатніх зусиль і терпіння, але при бажанні можна отримати дійсно шикарну шевелюру.


Комментариев нет:

Отправить комментарий