вторник, 19 февраля 2013 г.

Вітаміни для обличчя



Практично кожна людина мріє як можна довше залишатися молодим і здоровим. Багато хто намагається правильно складати своє меню і харчуватися, не вживати алкоголь, не палити і приймають вітаміни, займаються спортом, але от шкіра ніяк не виглядає чистою і здоровою, навпаки, не зрозуміти, звідки з'явилися прищики, обличчя виглядає втомленим, а губи й зовсім потріскалися ...
Яким чином повернути шкірі здоровий вигляд? Відповідь не однозначна, швидше за все, Вашій шкірі не вистачає вітамінів, які слід приймати не тільки всередину, але і зовнішньо.



Зовнішні вітаміни для обличчя

«Зовнішній» комплекс догляду за шкірою не просто зволожить і очистить її, але і забезпечить корисними поживними і зволожуючими речовинами. Такі вітаміни не принесуть шкоди і стануть корисними для епідермісу будь-якої людини. Але, перш ніж скупити всі вітамінні препарати з вітрини найближчої аптеки, слід визначитися, які вітаміни для особи необхідні саме Вашій шкірі.
Якщо у Вас суха шкіра, то вона потребує додаткового харчування та зволоження. А допоможе в цьому вітамін В. Косметику з цієї складової слід наносити приблизно за годину до виходу на вулицю. Застосовуйте тонік, у складі якого присутній даний вітамін вранці і ввечері. Живильний крем по догляду за шкірою обличчя так само вибирайте з цією складовою. Завдяки такому догляду шкіра буде врятована від відчуття і ознак сухості і буде надійно захищена від впливу будь-яких зовнішніх факторів.

Для шкіри з першими ознаками старіння необхідна косметика з наступними вітамінами: С, Е, А.

Вітамін А - ретинол - підвищує тонус шкіри, пом'якшує, живить і володіє відновлюючу, оновлюючим і регенерує дією епідермісу. Косметику з вітаміном А необхідно використовувати невеликими курсами, один курс може тривати близько одного - двох місяців. Перерва між курсами прийому косметики, що містить даний вітамін для обличчя - три місяці.
Токоферол - вітамін Е - допомагає посилювати дію вітаміну А. Завдяки вітаміну Е зберігається природна волога і забезпечується прекрасний захист від шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання. До того ж вітамін перешкоджає утворенню вільних радикалів.
Важливий антиоксидант - вітамін C - допоможе підвищити еластичність судин, запобігає старінню і поліпшить синтез колагену. Але без вітаміну Р епідерміс особи не засвоїть вітамін С. Тому, вибираючи косметичний комплекс, прослідкуйте, щоб дані компоненти присутні в його складі.


Не рекомендуємо купувати косметичні засоби, в яких є напис або позначка «дериват» вітаміну С. Справа в тому, що даний компонент не що інше, як будь похідне аскорбінової кислоти, яке може швидко руйнуватися. Стійким варіантом вітаміну С вважається «образив пальмітат», рекомендований відсоток його вмісту в косметиці не менше п'яти відсотків.
Ущільнення і потовщення шкіри відбувається через нестачу в епідермісі вітаміну F, який веде до закупорювання сальних залоз і активного розмноження в них бактерій. На шкірі обличчя з'являються вугрі. В даний час у продажу є цілі «серії» косметичних засобів з цим вітаміном. Добре, якщо в їх складі також будуть присутні вітаміни P і C, які допоможуть в боротьбі з запальними процесами.

Якщо на губах з'явилися тріщини і виразки, то допоможе м'який крем для губ, мазь або гігієнічна помада, в складі яких знаходиться наступні вітаміни: В6, Е і А.

Необхідно пам'ятати про те що, якщо в одному косметичному засобі знаходиться більше п'яти вітамінів, то концентрація кожного нікчемна мала. Використання таких препаратів не приведуть до добрих результатів по догляду за Вашою шкірою. Перш ніж придбати «косметичні» вітаміни для особи, зробіть пробу на шкірі зап'ястя на «предмет» сумісності Вашого епідермісу і компонентів косметичного засобу.

Продукти, що містять вітаміни для обличчя

Не слід нехтувати збагаченням Вашої шкіри вітамінами зсередини. Так вітамін A можна знайти в таких продуктах як риба, продуктах тваринного походження, в деяких молочних продуктах, а також в моркві, капусті, зеленій цибулі, шпинаті, зеленому горошку, дині, персиках, обліписі та інших. Для кращого засвоєння вітаміну слід вживати його укупі з жирами.
Вітамін С міститься в яблуках, болгарському перці, картоплі, цвітній капусті, в плодах шипшини, чорній смородині і волоських горіхах.
Вітамін Е присутній в насінні соняшнику, в пророщених кукурудзяних та пшеничних зернах, арахісі, лососі і в варених яйцях.
Вітаміни групи Р - входить до складу м'яса курки, свинини, а також яєць, молока, сиру і риби. Присутня і в складі пшеничних висівок, моркви, гречаної крупи, пивних дріжджів.
Ми перерахували далеко не всі необхідні вітаміни для шкіри обличчя, які поліпшать її стан і допоможуть продовжити її молодість. Для підтримки здоров'я і краси особи, необхідно підбирати індивідуальний, залежно від особливостей Вашої шкіри, комплекс.

1 комментарий:

  1. Ого .. я собі уявила компрес з ацетоном. не дуже приємна річ (як не крути, без вітамінів нікуди. якщо хочеш бути красивою, то на одній дієті довго не протягнеш. Все має бути в комплексі: здорова їжа, спорт, чиста вода і вітаміни. Я можу порекомендувати біотіновий комплекс Деакура. Шкіра після нього просто казка!

    ОтветитьУдалить