понедельник, 22 апреля 2013 г.

Дієта «Шість пелюсток»



Дієта «Шість пелюсток» була розроблена дієтологом Ганною Юханссон. Ефективність цієї дієти досягається тим, що в неї включені шість різних монодиет, кожна з них повинна відповідати певному дню, причому дуже важливим є їх правильне чергування.

Тривалість дієти «шість пелюсток» становить 6 днів, для кожного з яких передбачений свій вид харчування. Таким чином, у перший день застосовується рибна дієта, в другій - овочева, в третій - куряча, у четвертий - злакова, в п'ятий - сирна, в шостий - фруктова. У результаті виходить чергування через день чистих білків і чистих вуглеводів, при цьому організм отримує всі необхідні поживні речовини та вітаміни.



Відомо, що в боротьбі із зайвою вагою ефективним є саме роздільне харчування. Гастрономічні звички сучасної людини не можна назвати здоровими: при одночасному вживанні білкових і вуглеводних продуктів людський організм працює в дуже напруженому режимі. Сповільнюється процес травлення, ніж обумовлено освіту і відкладання жиру. Запропонованої ж дієтою повністю виключається подібне поєднання продуктів, в результаті чого організм починає шукати резервні джерела енергії і, як наслідок, витрачає накопичився жир.

Як вважають європейські дієтологи, ефективність звичайних монодиет проявляється тільки протягом перших 24 годин. Затягуючи таку монодієту, людина ризикує заробити хронічні захворювання, не кажучи вже про багато проблем з травленням. На відміну від таких монодиет, при складанні системи харчування «Шість пелюсток» застосовано обдуманий і грамотний підхід, виправлені всі недоліки, характерні для простих розвантажувальних днів.

Меню дієти «шість пелюсток»

День перший (білковий). У цей день необхідно вживати будь-яку рибу, можна навіть жирну. Крім цього можна вживати зелень, негострі натуральні приправи, сіль, пити зелений або чорний чай без цукру, воду.

День другий (вуглеводний). Протягом другого дня вживаються овочі, що містять велику кількість корисних рослинних вуглеводів. Є овочі можна сирими, вареними, тушкованими, запеченими. Дозволено вживання солі, спецій, а також соків з овочів, чаю, чистої води.

День третій (білковий). Меню цього дня складається з курячої грудки, яку можна варити, тушкувати, запікати в духовці. Дозволяється вживання свіжої зелені, спецій, солі, а також чаю і чистої води.

День четвертий (вуглеводний) також є досить ситним. Він являє собою злакову монодієту, яка передбачає вживання будь-яких натуральних злаків у вигляді пророщеного насіння, каш, зернових хлібців, висівок. Дозволяється додавати сіль, є зелень, пити чай, чисту воду.

День п'ятий (білковий). На його протязі необхідно вживати сир, яка не перетворюється на глюкозу, тому не може сприяти збільшенню у вазі. Необхідно вживати сир середньої жирності, пити молоко, воду, чай.

День шостий (вуглеводний). Останній день є радісним фруктовим святом, протягом якого можна вживати в їжу всі види фруктів, які можуть приправляють корицею, ваніллю, цедрою лимона. Дозволяється пити свіжовичавлені фруктові соки, чай і чисту воду.

У більшості виникає питання: а причому ж тут пелюстки? Справа в тому, що тут укладена певна хитрість: необхідно не тільки дотримуватися меню дієти, але при цьому намалювати квітка, що має шість пелюсток, на яких слід написати назви кожної дієти. Повісивши таку квітку на холодильник, потрібно кожен день відривати або закреслювати відповідний пелюстка. Вважається, що такий прийом підвищує настрій і підсилює ефективність дієти.


1 комментарий:

  1. Casino of the Week at The Wynn | DrmCD
    With over $900k in gaming space, Wynn Las Vegas 통영 출장마사지 has to to make a 삼척 출장마사지 big name 김제 출장샵 at the Wynn Resort 안산 출장마사지 in Las Vegas and see who will be crowned 이천 출장마사지 the

    ОтветитьУдалить