среда, 4 апреля 2012 г.

Шаруються нігті: що робити


Як вилікувати нігті

Ноготки - кігтики, довгі або зовсім короткі, овальні або квадратні, пофарбовані блідими або кричущими лаками. Кожна жінка пишається своїми нігтями, в міру сил доглядає за ними, навіть є в неї не виходить відвідувати косметолога, то манікюр вона робить регулярно. Що ж робити, якщо нігті, які ви пестіть і плекаєте, раптом з предмета гордості перетворилися на джерело проблем і зіпсованого настрою? Це трапляється тоді, коли нігті починають «розшаровуватися».

Шаруються нігті: лікування

Профілактика та лікування. Нігті, як правило, відстають, якщо в організмі не вистачає кальцію. Відшкодувати його втрату допоможуть вітамінні препарати. Крім того, бажано вводити в раціон продукти, багаті цим елементом: кисломолочні продукти, сир, риба, бобові. Купуючи лаки для нігтів, зверніть увагу на склад. Віддавайте перевагу тим, де кальцій - обов'язкова складова.

Сухі, шаруються, часто ламаються говорять про захворювання щитовидної залози. У поєднанні з жовтизною - явна ознака грибкових інфекцій.

Для зняття старого лаку використовуйте рідину, що не містить ацетон.

Коли шаруються нігті, то фарбувати їх звичайним лаком не рекомендується, так само як і знімати покриття рідиною з ацетоном. Але, якщо у вас запланована важлива зустріч, і ви хочете виглядати на всі 100 (а без манікюру ви будете почувати себе ніяково), тоді наносите під лак містить кальцій основу. А рідина для зняття лаку вибирайте на масляній основі.

Шарування нігтів може бути результатом грибкового ураження нігтьових пластин. В цьому випадку необхідно звернутися до лікаря-дерматолога або лікаря-мікологові для виявлення причини і вже після постановки діагнозу приступати до лікування шарування ваших нігтів.
Сильно шаруються нігті. Ванночки для зміцнення нігтів


Справитися з проблемою допоможуть ванночки для рук.

Підігрійте трохи рослинного масла, капніть пару крапель йоду, опустіть на декілька хвилин пальці в суміш.

Прекрасний ефект дає суміш з масла жожоба та олії зерен пшениці. Того й іншого треба 10мл. Перемішайте і додайте 2-3 краплі олії лимона, троянди, ладану і чайного дерева. Таку п'ятихвилинну ванночку треба робити раз на тиждень. Протягом двох тижнів можна робити ванночки з морською сіллю. Тільки вибирайте ту, в якої немає фарбувальних добавок.

Найпростіший спосіб - це ванночка з теплої води, в яку видавлений сік одного лимона.

Відмінно підійде для ручної ванночки, а також для втирання в нігтьову пластину суміш лимона з оливковою олією. Рецепт приготування ванни: трохи підігрійте масло, після чого додайте 1 ложку лимонного соку. Опустіть кінчики пальців в отриману суміш на 15-20 хвилин, після чого розітріть залишки суміші по руках. Якщо шкіра ваших рук дуже суха, то можна продовжити час дії суміші, залишивши її на руках, надівши на них поліетиленові рукавички, а зверху зігріваючі рукавички. Масло добре живить нігті, а лимон володіє відмінним відбілюючим ефектом.

Оливкова олія здавна відомо цілющими властивостями. Допоможе воно і при лікуванні нігтів. Увечері нанесіть на нігті краплю олії, і втирайте його.

Якщо у вас слабкі нігті, але у вас немає часу на ванночки та втирання масел, почніть курс прийому кальцію разом з вітаміном Д (в олії). Слід запам'ятати, що кальцій в чистому вигляді не засвоюється організмом і йде, скоріше, на шкоду, ніж на користь. У період, коли шаруються нігті, намагайтеся їсти гарбузове насіння, банани, курагу, чорнослив і яблука. Ці продукти багаті калієм і цинком. Можна приймати в їжу розтерту яєчну шкаралупу. Попередньо її треба добре вимити і висушити, потім подробити і 10 хвилин прожарити в духовці. Після цього яєчну шкаралупу потрібно розтерти в порошок і додавати чайну ложку в їжу.

Ще однією причиною шаруються нігтів може стати дефіцит кремнію. Його можна знайти в таких продуктах як: виноград, банани, смородина, вишні, коричневий рис, горіхах і кореневих овочах.

Якщо у вашому організмі міститься недостатня кількість заліза, ви відразу це відчуєте. Недолік заліза проявляється запамороченням, підвищенням стомлюваності, зниженням імунітету. Недолік заліза можна заповнити за рахунок вживання печінки, яблук, яєчних жовтків, морепродуктів.
Шаруються і ламаються нігті. Лікарські консультації

потрібна пилка з тефлоновим покриттям
Якщо ви стурбовані проблемами зайвої ваги і регулярно іспробуете нові дієти, то це також може привести до проблем з нігтями.

Тільки фахівець допоможе вам підібрати збалансовану дієту, при якій ви знайдете ідеальну фігуру, не завдаючи шкоди ні зубах, ні волоссю, ні нігтям.

У косметичних салонах працюють майстри манікюру, які підкажуть вам, як правильно доглядати за нігтями, щоб вони скоріше перестали шаруватися.

Зокрема, рекомендується змінити пилочку для нігтів. Нехай металева полежить в стороні до пори, до часу.

Якщо нігті слабкі, потрібна пилка з тефлоновим покриттям. При цьому пам'ятайте, що підпилювання нігтів повинно вестися тільки в одну сторону.

Наші нігті - наше багатство. І не пошкодуйте трохи часу, щоб утримувати їх в порядку. Адже давно помічено, що чоловіки обов'язково звертають увагу на жіночі ручки!
Воскова мазь


Приготуйте воскову мазь і втирайте її в расслаивающаяся нігті в якості захисту. Крім того, вона "склеює" маленькі зазубрінкі і тріщинки.

Для приготування мазі візьміть 20 г розтертого білого бджолиного воску і 1 \ 2 ч.л. масла жожоба, помістіть їх у жароміцних посуд. Цю ємність поставте в маленьку каструльку і влийте в неї така кількість води, щоб ємність виявилася зануреною в неї наполовину. Поставте каструльку на вогонь, доведіть воду до кипіння і нагрівайте до тих пір, поки віск не розтопиться повністю. Потім суміш остудіть. Якщо мазь вийшла дуже густий, то додайте ще трохи олії і знову розтопіть на слабкому вогні. Готову мазь зберігайте при кімнатній температурі.


Харчування ланоліном


Купіть в магазині ланолін, візьміть паперову серветку, захопіть нею невелику кількість ланоліну, нанесіть його на ніготь і втирайте. Проводите цю процедуру кожен вечір.

Якщо шаруються нігті, дуже корисно змочити ватні тампони теплим рослинним маслом, обернути ними нігті, забинтувати і залишити на ніч. Вранці руки вимити теплою водою і змастити жирним кремом.

Коли ваші нігті стануть здоровими, ви можете використовувати інші засоби по догляду за нігтями, але завжди тримаєте під рукою воскову мазь і втирайте її при перших ознаках розшарування нігтів. Крім того, вона дуже корисна при появі свіжих задирок.

Ніхто не замислюється, яке навантаження отримують нігті в побуті. Самі того не помічаючи, ми використовуємо їх для чого завгодно - щось підчепити, сколупнути, відшкребти ... Через це нігті постійно знаходяться в стані стресу, виключаючи хіба що час сну. І чим більше навантаження на нігті, тим вища ймовірність їх розшарування. Ніготь складається з кератинових шарів, щільно притиснутих один до одного. При великих навантаженнях кератіновие шари відстають один від одного. А далі ситуація разсівается по наростаючій: з'явився мікрозазори, туди що-небудь попало, зазор збільшився, перетворився в порожнину - ось вам і розшарування. Безумовно, від усіх ушкоджень нігті вберегти неможливо, але кілька порад все ж можна дати. Наприклад, якщо Ви багато працюєте на комп'ютері, намагайтеся не відрощувати довгі нігті - вони не тільки незручні в роботі, але і швидше псуються від постійних ударів по клавішах. Якщо ж жінка вирощує квіти, розводить город - можна працювати в рукавичках і частіше приходити на манікюр.

Основні заходи, які можуть допомогти власниці:



    загальна діагностика всіх функцій організму, прийом вітамінів і мінералів;
    зміцнюють кошти від перевірених виробників, професійна косметика для рук і нігтів;
    масло для кутикули: масаж зони кутикули і матриксу два рази на день - вранці і ввечері;
    теплі масляні і сольові ванночки - два рази на тиждень, по 20 хвилин;
    правильна обробка нігтя, бажано у майстра, а не в домашніх умовах;
    салонні спа-процедури;
    зовнішня захист нігтів - гумові рукавички і запечатування вільного краю.


Розшарування можна і потрібно лікувати. Натуральний ніготь можна і потрібно рятувати, це в наших силах, і тут немає нічого неможливого. Потрібно тільки набратися терпіння, і все вийде!

При проведенні лікувальних заходів для нігтів, особливу увагу слід приділяти кутикулі, так як саме вона відповідальна за вступ до нігтів поживних речовин.

Доречним буде придбання лаків і безбарвних основ для механічної міцності нігтів. Такі засоби містять волокна нейлону, шовку які утворюють захищає каркас, запобігає механічні ушкодження нігтя.

1 комментарий:

  1. Я ванночки роблю регулярно, а з недавніх пір почала раз на день пити Натубіотин. Класні моно вітаміни для покращення якості не тільки нігтів, але й шкіри та волосся. Результати безперечно є. Нігті міцні, не ламаються і не шаруються.

    ОтветитьУдалить