суббота, 21 апреля 2012 г.

Як правильно видалити кутикулу?


Доглянута і акуратна кутикула - невід'ємна частина красивого манікюру. Засоби по догляду за кутикулою різноманітні, і відрізняються своїм призначенням і складом.

Знаючи, що кутикула - це розростається шкірястий валик навколо нігтьової пластинки, можна зрозуміти, що частина кутикули підлягає періодичному видаленню. І якщо Вам не доводилося зіштовхувати з подібним раніше - не лякайтеся!

Видалення кутикули увазі усунення «неживої» кутикули, тобто ороговілих клітин навколо нігтьової пластинки. І в сьогоднішній статті Комора Краси розповідає, чи потрібно видаляти кутикулу і як правильно видалити її в домашніх умовах.

 Навіщо потрібно видаляти кутикулу?
Здавалося б, навіщо взагалі видаляти кутикулу? Адже вона виконують захисну функцію, запобігаючи потрапляння інфекції в нігтьову тканину.

Але без належного догляду кутикула може вростати в нігтьове ложе, розриватися, провокувати задирки і тріщини і навіть заважати нормальному росту нігтя.

Крім того, заросла кутикула надає неохайного вигляду нігтям і робить неможливим гарний манікюр.
Як видалити кутикулу в домашніх умовах - варіанти

Сучасний манікюр, незалежно від того, виконуєте Ви його вдома або в салоні, неможливий без видалення кутикули.

Більш того, в залежності від типу манікюру (а їх існує два - «класичний» та «європейський») розрізняє два способи видалення кутикули в домашніх умовах.

«Класичний» манікюр увазі обрізання мертвої кутикули манікюрними інструментами, в той час як «європейський» заснований на розчиненні ороговілих клітин навколо нігтя щадними хімічними компонентами.

Фахівці сходяться на думці, що «європейський» манікюр більш підходить для виконання вдома, так як він універсальний і не вимагає спеціальних навичок. У той же час «класичний» манікюр виграє роками існуючою практикою.
 Як видалити кутикулу в домашніх умовах - підготовка

Перед тим як видалити кутикулу, руки треба підготувати. Для цього пальчики (а краще кисті рук) опускають в ємність з гарячою водою. У воді попередньо розчиняють трохи морської солі; вона виявляється дезінфікуючий і пом'якшувальну дію на шкіру рук.

При бажанні в воду додають декілька крапель ефірного або чайну ложку рослинної олії. Ефірне масло лимона підійде для відбілювання нігтів, чайного дерева - при запаленій шкірі або дрібних подряпинах, грейпфрута - при ослаблених, тьмяних нігтях.

Мигдальне масло або масло жожоба рекомендують додавати при сухій шкірі рук і ламких, крихких нігтях. Ванночку для пальців та рук беруть хвилин 15-20, після чого долоні витирають насухо м'яким рушником. Ну а далі приступають до безпосереднього видалення кутикули.
 Видалення кутикули - «Класичний» манікюр

Вам знадобляться гострі ножиці або гострозубці, а також спеціальна паличка для відсунення Ккак видалити кутікулуутікули. Спочатку кутикулу обережно відсувають паличкою, а після повільно і рівно підрізають.

Не потрібно поспішати! Найменша необережність може привести до подряпин, ран та занесенню інфекції. На завершення процедури при відсутності ран в ніготь втирають пом'якшувальний живильний крем.

Не зайвим буде занурити пальчику в прохолодну воду, підкислену свіжим лимонним соком.
 Видалення кутикули - «Європейський» манікюр

Для виконання європейського манікюру в домашніх умовах знадобиться спеціальний засіб для видалення кутикули.

Зараз їх на ринку косметики предостатньо, і є з чого вибрати (в домашньому манікюрі краще віддати перевагу продуктам на основі фруктових кислот). Як правило, вони мають гелеобразную форму, і продаються під флакончику з пензликом (для зручного нанесення).

Вибране засіб наносять на кутикулу за допомогою пензля і вичікують 3-5 хвилин. Зауважимо, «за раз» рекомендують обробляти не більше трьох пальців. Далі паличкою відокремлюють кутикули, в процесі цього разом із залишками кошти видаляються і ороговілі клітини кутикул. На завершення процедури руки вимивають з милом.

1 комментарий: