воскресенье, 24 февраля 2013 г.

Як не нашкодити своїм нігтям?



Багато дівчат роблячи самостійно манікюр, допускають деяких помилок, які призводять до погіршення стану нігтів.

Правила догляду за нігтями

На ніжну шкіру жіночих рук і особливо нігтьові пластини негативно впливає контакт з побутовими миючими засобами, при контакті з ними, слід завжди користуватися гумовими рукавичками. Ця звичка дозволить уникнути безлічі проблем з нігтями.



Як не нашкодити своїм нігтям?

Нігті стають ламкими, тьмяними і погано ростуть, якщо неправильно дотримуються правила манікюру:

• Видаляти лак з нігтів краще рідинами, які не містять ацетон.
• Постарайтеся робити перерву (днів п'ять після двох фарбувань) і неї наносити лак, щоб нігті змогли відпочити від його агресивного впливу.
• Якщо у вас ламкі і шаруються нігті, як можна частіше користуйтеся лікувальними засобами, що містять кальцій або фруктові кислоти. Їх можна використовувати як основу під лак. Слід чергувати застосування кольорових і лікувальних лаків.

Кілька порад, як не потрібно робити манікюр

Викорінити звички, що завдають шкоди вашим нігтям:

• Використання металевих пилок. Подпіліваніе нігтів цим знаряддям з минулого століття може істотно їм нашкодити. Травмований грубою поверхнею кінчик почне розшаровуватися, буде «чіплятися», ризик зламати ніготь зросте у багато разів.
• Використання чужих, не оброблених інструментів. У цьому випадку є ризик занести інфекцію. Результати можуть бути дуже сумними, аж до втрати нігтя. Користуйтеся тільки особистими щипчиками і ножицями, і кожен раз перед манікюром обробляйте їх спиртовим розчином.
• Неправильна техніка манікюру. Запам'ятайте просте правило, якого дотримуються всі майстри: пиляємо - по сухому, ріжемо - по мокрому. Тобто не підпилюйте вологі нігті, а якщо потрібно обрізати кінчик нігтя, задирок або кутикулу - зробіть ванночку.
• Дешеві, неякісні інструменти. Часто погано заточені щипчики травмують кутикулу, що сприяє появі задирок. А для того, щоб відсунути кутикулу потрібно використовувати спеціальну паличку, бажано з апельсинового дерева, вона не завдасть шкоди нігтьової пластини. Інакше на поверхні нігтя можуть утворитися некрасиві нерівності.

• Надмірне захоплення поліровкою. Видалення верхнього шару нігтя робить його беззахисним і слабким. Нігтьова пластина стає тонкою і крихкою, більш вразливою до травм, інфекцій та інших агресивних чинників.
• Ігнорування відходу «зсередини». Якщо не радувати свій організм здоровим способом життя, він помститься погіршенням зовнішнього вигляду. І до нігтів це теж стосується. Додайте в свій раціон більше продуктів, багатих кальцієм і вітамінами - результат не змусить себе чекати.
• Ігнорування рукавичок. Побутова хімія - ворог не тільки нігтів, але і шкіри рук, та й взагалі організму в цілому. Багатьом гумові рукавички здаються незручними, але звикнути до них варто. Через місяць ви не зможете без них обходитися, лак на нігтях несподівано стане більш «довгограючим», а шкіра рук більш ніжною. Рукавички потрібні не тільки на час господарських справ, але і в погану погоду. Виходячи навіть на кілька хвилин на вулицю, не забувайте їх надіти.
• Не зістригати нігті з боків. Такими діями ми травмуючи ніготь, він починає загинатися, і стає більш ламким.
• Не намагатися залізти під ніготь. Хто використовує пилочку, хто паличку - ефект один. Ніготь починає відшаровуватися, а під нього вже забивається, що завгодно (пил). Кращий спосіб зробити ніготь чистим, скористатися щіткою і додати йому блиск і білизну за допомогою шматочка лимона.
• Якщо зламався ніготь, і, не руйнувати його далі. Потрібно відшліфувати і нанести шар захисного лаку на час. А можна скористатися накладними нігтями. Якщо подібні речі відбуваються часто і нігті ламаються періодично, то потрібно серйозно зайнятися їх лікуванням та зміцнити структуру нігтя.
• Занадто часте заняття манікюром або, навпаки, обгризання нігтів. Люди з такою звичкою мають пристрасть постійно обробляти контур нігтя за допомогою різних предметів (найчастіше металевими). При цьому порушується здорове покриття нігтя, і, він росте хворим і некрасивим.
• Зіскоблювання лаку з нігтів. Коли лак з нігтя поступово починає стиратися або облітати, можна просто нанести безбарвний лак, або простіше стерти його зовсім. Часу така процедура займає зовсім небагато, а причини для прояву такої звички не залишається.
• Обрізання шкіри біля основи нігтя. Краще довірити таку процедуру професіоналам. А що можна робити самим, так це після купання, відсувати шкіру біля основи пальця подушечкою великого пальця. Це своєрідний міні масаж. Пом'якшити такі ділянки шкіри так само можна за допомогою спеціальних поживних кремів. А якщо знову утворюється складка біля основи нігтя, то скористатися тоненькою пилкою на картонній основі і злегка її відшліфувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий