пятница, 8 февраля 2013 г.

Краса локонів і труднощі догляду за ними



Кучеряві локони предмет гордості багатьох жінок. Вони здатні додати особливу м'якість рис обличчя, згладити їх неправильність або різкість. Локони надають будь-якому жіночому образу неповторну ніжність, жіночність і витонченість. Мабуть, саме тому кучеряве волосся не виходять з моди протягом століть (!). Тим не менш, часто «щасливі» власниці природних кучерявих локонів навпаки, мріють їх випрямити. Пов'язано це зовсім не з вічним прагненням жінок до різноманітності і новинкам у зміні зовнішнього образу і стилю. Справа зовсім в іншому - кучеряве волосся вимагають особливого ретельний догляд, щоденну укладку, в іншому випадку, зачіска стане нагадувати «пташине гніздо", буде виглядати недоглянутою і скуйовдженої.



Догляд за кучерявими волоссям - це цілий комплекс, що складається з особливих косметичних доглядають «операцій і маніпуляцій» над даним типом волосся. Хочеться відзначити, що волосся цього виду вкрай неслухняні. Вони рідкісний дар природи, який нез'ясовний з наукової точки зору. Їм важко надати потрібну форму, потрібні особливі способи і засоби для їх укладання. Вони не потребують особливого лікуванні або лікарських препаратах, так як не є слабкими або нездоровими. Але якщо такий тип волосся був підданий хімічній завивці або фарбуванню, а також випрямленню, то часто вони стають пошкодженими і вимагають якнайшвидшого відновлення. Кучеряві локони здатні ламатися одночасно в декількох місцях або у вигині. Для додання їм м'якості, шовковистості, слухняності й відновлення структури не перешкодить використання зволожуючих ніжних масок і деяких народних засобів. Також для пружності локонів необхідна легка захисна плівка, створити яку допоможуть наступні засоби: маска, бальзам і шампунь. Саме вони допоможуть зберегти гладкість власний оболонки.

Кучеряві локони і шампунь для них

Вибираючи шампунь для догляду за кучерявими волоссям необхідно уважно вивчити склад пропонованого засоби і визначити Ваш тип шкіри голови.
Прекрасно якщо для сухих кучерявого волосся обраний шампунь, який має у своєму складі витяжки волошки або білого лотоса, масло солодки, жожоба, кокоса.


Категорично не рекомендується купувати шампунь для надання об'єму волоссю будь-якого типу. Цей вид шампуню здатний розкривати лусочки волоса або ж обволікати товстої захисною плівкою, що згубно для структури кучериків.
Сучасна промисловість пропонує спеціальні комплекси для кучерявого волосся. Вивчіть склад шампуню, віддаючи перевагу шампуням, у складі яких входить велика кількість натуральних природних компонентів. Слід вибирати шампунь хорошого високої якості і знайомих фірм виробників, з тривалим терміном використання.

Догляд за кучерявими волоссям за допомогою застосування бальзамів

Засобом для харчування кучерявого волосся є бальзам, який зволожує і забезпечує волосся харчуванням, забезпечує їм легке розчісування. Необхідно додаткове харчування тільки (!) Для ослабленого волосся. Для нормального типу волосся і шкіри голови підійдуть зволожуючі кондиціонери. Такі кошти зможуть зробити: укладку - легкої, розчісування - приємним, а саме волосся - об'ємніше і м'якше.

Правильно моєму і сушимо

Миття кучерявого волосся необхідно проводити в м'якій теплій воді. Слід уникати гарячої та холодної температур води. Не слід ретельно втирати шампунь, стимулюючи роботу сальних залоз шкіри голови. Це призведе до виникнення жирності. Не варто й сильно витирати кучері сухим рушником, тим самим, ще більше спутав їх. Необхідна природна сушка, а потім просто розчешіть волосся пластикової гребінцем з «великими» зубами і антистатичним ефектом (покриттям). Слідкуйте за санітарним станом гребінця, частіше мийте її зуби.
Пересушка - одна з головних проблем, що веде до жирності коренів кучерявого волосся і порушення структури волосяної цибулини.

Стрижка і укладання

Догляд за кучерявим волоссям припускає стрижку їх кінчиків мінімум один раз в три місяці, щоб уникнути перетину решт дуже тендітних кучерявого волосся.
Стрижка «гарячими» ножицями рекомендується для сильно ослаблених і пересушених кучерявого волосся. Завдяки такому прийому стрижки відбувається своєрідна «запаювання» кінчиків волосся, що дозволяє природній волозі залишатися всередині.
Найефективнішим інструментом для укладання кучерявого волосся «виступають» власні пальці. Приборкати неслухняні волосся допоможуть гелі або воски, розроблені спеціально для кучерявого волосся. Намагайтеся позбуватися від будь-яких засобів укладань (крім засобів на натуральній основі) на ніч, вимийте волосся або просто розчешіть.
З усіх стрижок, розроблених стилістами для кучерявого і кучерявих волосся, найбільш підходящою і максимально ефектною є стрижка «шарами». Така стрижка підкреслить природну красу кучерів, додасть їм виразності, візуально зробить гущі волосся.

Міняємо колір волосся за допомогою фарби

Натуральні барвники, розведені з недотриманням інструкції, можуть завдати даному типу волосся непоправної шкоди. При виборі фарби зверніть увагу на ступінь її захисту волосся від шкідливого впливу, кращими є з відсутністю аміаку.

Спроби випрямлення

Користуватися стайлером (праскою) - спеціальним пристосуванням для випрямлення кучерявого волосся необхідно якомога рідше. Сучасні апарати з функціями регулювання температури волосся допоможуть зберегти їх структуру здоровою. При високій вологості випрямляти кучеряве волосся абсолютно безглуздо.

Масажуючи

Догляд за кучерявими волосами - це проведення масажу шкіри голови мінімум раз на тиждень. Такий масаж нормалізує і покращує кровообіг, підсилює зростання волосся, їх харчування, робить кучері еластичними і пружними.
Вибираємо маски для кучерявого волосся

Завдяки дії масок склеюються лусочки зовнішнього шару, відбувається надійний захист волосся по всій довжині. Маски для кучерявого волосся рекомендується проводити приблизно раз на десять днів. Провідні косметологи рекомендують проводити нанесення маски для еластичності кучерів на відстані десяти сантиметрів від коренів. Зволожуючі і живильні косметичні маски слід наносити по всій довжині.

Народні рецепти для кучерів

Хороший ефект забезпечують в'юнким волоссям маски, приготовані в домашніх умовах самостійно, з доступних інгредієнтів. Наведемо деякі рецепти масок.
Маска на основі кислого готується просто: підігрійте кисле до тридцяти семи градусів за Цельсієм, нанесіть на волосся товстим шаром і укутайте в поліетиленовий пакет і махровий рушник. Витримавши тридцять хвилин, повторіть процедуру нанесення. Потім зробіть легкий масаж голови і видаліть маску теплою чистою проточною водою. Замість кислого допускається використання кефіру.
Маска з використанням лука поліпшить зростання кучерявого волосся, зробить їх сильнішими. Для приготування маски розітріть велику ложку рослинної олії з одним курячим жовтком і великою ложкою меду, додати свіжий вичавлений сік однієї цибулини середнього розміру. Маску втирають в шкіру голови, залишають на цілу ніч, прикривши голову плівкою. Вранці маску слід змити, використовуючи при митті шампунь. Курс проведення таких масок - один раз кожного тижня протягом трьох місяців.
Маска з використанням часнику пожвавить кучеряве волосся і повинна стати обов'язковою складовою догляду за кучерявими волоссям. Готується вона таким чином: візьміть один курячий жовток, одну велику ложку майонезу, маленьку ложку меду будь-якого натурального, подрібніть два середніх зубчики часнику. Всі інгредієнти маски перемішайте і втирайте в шкіру голови. Також як і попередню маску, нанесіть на ніч, попередньо закривши шаром поліетиленовою плівкою. Видаляйте за допомогою теплої води і невеликої кількості шампуню.

Цікаві факти

Кучеряве волосся вважаються довгими, якщо їх довжина становить близько тридцяти сантиметрів і більше. Виробляючи процедуру миття довгих кучеряве волосся, слід відкидати їх назад, таким чином, запобігаючи їх ламкість і плутана.
Живильні крему для волосся, нанесені на кучеряві локони не тільки зволожать і забезпечать додаткове харчування, але і захистять від шкідливого впливу сонця в літній період.

Комментариев нет:

Отправить комментарий