четверг, 28 февраля 2013 г.

Карвінг волосся



Яких тільки нових слів ні з'явилося останнім часом! Карвінг волосся - одне з них. Що воно означає?
Карвінг - це особливий вид хімічної завивки, що надає волоссю об'єм. Тому він найбільш підходить тим жінкам, які не можуть похвалитися густими волоссям, а також модницям, що стежать за новими тенденціями і бізнес-леді, які віддають перевагу економити час і робити швидкі зачіски.
Іноді кажуть, що карвінг - це всього лише спеціальна укладка волосся, але це не зовсім вірно. Під час цієї процедури, так само як і при хімічній завивці, використовуються хімічні засоби, але вони не такі агресивні, тому волосся менше пошкоджуються. Саме тому цю процедуру можна проводити не раз на півроку, як хімію, а кожні 3 місяці.



 Карвінг волосся
Іншим плюсом карвінгу є те, що завивка з волосся сходить поступово, самостійно розгладжуючи, тому не утворюється видимої межі між «хімією» і новими волоссям. Природність загальному образу додає ще й те, що під час процедури волосся накручуються на бігуді різної форми і розміру. Після карвінгу можна буде просто ходити з кучерявим волоссям або за допомогою пінок і мусів для укладки робити різні зачіски. Володарі жирного волосся за допомогою карвінгу зможуть нарешті частково позбутися своєї проблеми, так як карвінг трохи підсушує волосся.
Дана процедура вважається елітною, а тому є дорогою. Її роблять тільки в тих салонах, де майстри пройшли спеціальні курси навчання. Не варто намагатися провести процедуру вдома самостійно. Вся справа в тому, що при карвинге волосся піддаються впливу хімічних засобів. Якщо Ви не знаєте принципів роботи з ними та їх особливостей, можна завдати волоссю непоправної шкоди.
Для карвінгу використовуються, в основному, імпортні склади, такі як «Schwarzkopf», «L'Oreal» і деякі інші. До речі, саме компанія «Schwarzkopf» ввела в ужиток слово «карвінг», запатентувавши новий спосіб завивки волосся за допомогою вироблених фірмою складів.

Види карвінгу

Карвінг може бути декількох видів. Їх вибір залежить від стану волосся, їх типу, довжини і бажаного результату.
Легкий карвінг проводиться за допомогою легких хімічних складів. Він краще підходить для ослабленого волосся, але локони при цьому недовговічні.
Сильний карвінг проводять з використанням більш сильних складів. При цьому пасма не тільки набувають обсяг, але і виходять добре завитими. Цей вид набагато менше пошкоджує волосся, і результат буде більш довготривалим. Іноді цю процедуру називають біозавивка.

Можна зробити локони великими або дрібними, це залежить від Вашого бажання.

Протипоказання

Як би не був хороший карвінг волосся, для його проведення існують і протипоказання.
Цю процедуру не рекомендується проводити після недавнього фарбування або мелірування волосся. У будь-якому випадку, зробити це необхідно тільки після карвінгу і не раніше, ніж через 3 дні. При цьому треба користуватися тільки такими барвниками, у складі яких не міститься аміак і теогліколат.
Карвінг краще не робити тим, у кого дуже ослаблені або посічене волосся. В крайньому випадку, перед тим, як піти в салон, волосся слід якийсь час полікувати за допомогою живильних бальзамів і масок.
Карвінг волосся протипоказаний вагітним і годуючим жінкам, а також тим, у кого є алергія на хімічні препарати. Якщо Ви страждаєте алергією на які-небудь речовини, обов'язково заздалегідь попередьте про це майстра.

Процедура проведення карвінгу

Карвінг можна проводити тільки в тому випадку, якщо кінчики волосся здорові й рівні. Якщо це не так, то волосся перед процедурою необхідно постригти або підрівняти. Якщо цього не зробити, красивих завитого пасм не вийде. Іноді доцільно зробити стрижку гарячими ножицями. Під час карвінгу майстер накручує пасма на бігуді різного розміру і форми, і покриває їх спеціальним складом.
Процедура карвінгу волосся триває порядна кількість часу, не менше 2 годин. Після цього бігуді знімають, а волосся добре промивають і сушать.
Результат карвінгу зберігається протягом 1-2 місяців, в залежності від використовуваних складів і довжини волосся, після чого все можна повторити. Правда, перед цим непогано трохи полікувати волосся лікувальними масками.

Волосся після карвінгу

Волоссю після карвінгу не потрібно якогось особливого догляду. Зате виникає безліч можливостей для створення різних зачісок. Ви можете тепер ходити і з кучерявим волоссям, і з прямими. Да-да, волосся після карвінгу за бажанням можна і випрямити за допомогою щітки і фена, трохи відтягуючи при цьому пасма. За допомогою спеціального гелю можна надати волоссю мокрий ефект, а за допомогою мусів і пінок для укладки створити будь-яку зачіску, яку тільки побажаєте.


1 комментарий:

  1. Химико-термическое воздействие на волосы довольно рискованно, считаю лучше каждый день использовать спрей для стайлинга волос солнечный луч нежели делать завивку "надолго"

    ОтветитьУдалить