понедельник, 4 марта 2013 г.

Низьковуглеводна дієта для схуднення



В основі раціону харчування сучасної людини стоїть вуглеводна їжа (борошняні вироби, хліб, каші). В результаті утворюється дефіцит білків, значить, порушується баланс між вуглеводами, білками і жирами. Якщо в організм потрапляє значна кількість вуглеводів, людина починає набирати зайву вагу.

Отже, якщо вживання вуглеводів викликає ожиріння, то бажано зменшити кількість вуглеводомістких продуктів, щоб організм почав спалювати відкладені жири.



Гідності нізьковугреводної дієти
Дана дієта більше підходить жінкам, так як їм найважче позбутися від жиру через особливості організму. Це реальний шанс схуднути саме для дам. Наступна перевага - це те, що після розщеплення жирів з'являються кетонові тіла, які сприяють зменшенню апетиту. Особливо цей раціон харчування ефективний при фізичних навантаженнях.

Сутність 
На знижений вживання вуглеводів можна переходити, поступово зменшуючи їх кількість. Повністю відмовлятися від вживання вуглеводів заборонено, інакше можна отримати зворотний ефект. Сильний брак цих речовин організм може сприйняти як загрозу, починаючи запасати жири.

Вуглеводів необхідно вживати 1-1,5 грама, а білків - 4-5 грам на кілограм ваги. До білкової їжі відноситься: риба, птиця, м'ясо, сир і молочні продукти. Завдяки цим продуктам можна скласти різноманітне меню. Також дозволено їсти горіхи і насіннячка.

Калорійність раціону можна змінювати шляхом збільшення або зменшення кількості вуглеводів. Приміром, якщо в день з'їдається 55 грам вуглеводів, то протягом трьох днів - 165 грам. При цьому дана кількість необхідно поділити наступним чином: 1 день спожити 15 грам, у другій - 50 грам, на третій - 100 грам.

Така хитрість не дає організму уповільнювати метаболізм. Значить, процес розщеплення жирів не зменшується. У день рекомендується пити два літри води, щоб вивести продукти розпаду білків.

Недоліки 
Вони полягають в тому, що відмовитися доведеться не тільки від солодощів та борошняних виробів, але і від деяких фруктів (банани, виноград) і картоплі. У підсумку людина може відчувати розумову і фізичну слабкість. Тому дотримуватися таку систему харчування коштує в період відпустки. Ще один недолік - ризик появи атеросклерозу, сечокам'яної хвороби та збільшення холестерину в крові.

Зразкове меню на день:

Сніданок: половина яблука, 150 грам нежирного сиру, три яйця.
Другий сніданок: салат з огірками та помідорами, заправлений олією, 300 грам яловичини без жиру.
Обід: їсти ті ж продукти, як на другий сніданок.
Вечеря: риба або п'ять яєць, 250 грам жирного сиру.


Комментариев нет:

Отправить комментарий