пятница, 15 марта 2013 г.

Рибна дієта



Люблю рибу і взагалі всі морепродукти! Але, їсти доводитися «що попало» або «чого захотілося». В результаті - зайві (дуже зайві !) Кілограми. І ось тут на допомогу приходить рибна дієта.
Що привабливого в ній? Та практично все: від водоплавних (колись) «вкусняшек» до втрати ваги (від 2 до 5 кілограм) за тиждень. Нормально. І їси смачно, і організм сповнений сил з перших днів дієти до закінчення, і ніякої шкоди (крім користі) для здоров'я.




Жуєш 7 днів рибу і худнеш


Хоча, варто зізнатися чесно. На рахунок сухий тарані або вобли, ми тут переборщили, малість (такий собі «піар-хід» для «заманухи»), але в цілому ідея так зрозуміліше. Справа в тому, що сіль під час дієти категорично заборонена (але про все докладніше - трохи нижче читайте).
Спробуємо трохи розтлумачити. Для нормальної життєдіяльності організму необхідні поліненасичені жирні кислоти. Але, сідаючи на дієту, ми часто недоотримуємо їх з тим «меню», якого необхідного дотримуватися, щоб швидко і ефективно «стати стрункіше». А от якраз морепродукти (і зокрема риб'яче м'ясо) багаті на ці самі кислоти і задовольняють потребу організму на всі 100.
Ще один з «плюсів» - більш повна засвоюваність в організмі людини рибного білка (98%) у порівнянні з м'ясним білком (89%).
Варто так само відзначити, що їжа, багата морепродуктами і рибою зокрема зміцнює імунітет, серцево-судинну систему і насичує організм кальцієм.

Все і нічого про всіх рибних дієтах

«Коли потрібно сказати про все потроху - виходить, що нічого розумного так і не сказав». Це сказано до того, що рибних дієт насправді існує величезна кількість: складові меню і режими прийняття їжі - в різних інтерпретаціях, у поєднанні з різними продуктами і тривалістю самих дієт.
Так що ми зупинимося на двох більш привабливих: «зоряної» і «популярної».

Рибна дієта - улюблениця зірок

Прийшла дієта до нас з-за моря (полюбили «тамтешнім» зіркам Голівуду і політики). У Россі її не так сильно люблять, скільки свято вірять в ефективність, дивлячись на екранах ТБ на Єву Лонгорію і Вікторію Бекхем.
Її суть проста і лаконічна. За сніданком їсти прийнято знежирений йогурт, або не жирний сир, або 1 яйце і чашку зеленого чаю. Під час полуденка - скибочку в 200 гр. вареної рибки. А ще через кілька хвилин (15-20) можна з'їсти апельсин, ківі або банан.
Перед обіднім прийомом їжі обов'язково потрібно випити склянку чистої води. А потім приступити до обіду, який складається з рибних страв і не містять крохмалю овочів.
Після чого приблизно 2 години нічого не пити не їсти. Вечеря, до жаху, походить на обід: все ті ж продукти, хіба що в іншому приготуванні (кулінарія дуже багата галузь).
Випробуйте цю рибну дієту на собі протягом трьох днів, щоб зрозуміти, чи підходить Вам вона. І тільки потім приймайте рішення, продовжувати або прийматися за яку-небудь іншу дієту.

Популярна рибна дієта

Включаючи в себе безліч «можна» і «не можна», вона дає можливість харчуватися правильно без шкоди для організму протягом 10 днів (мінімум 7). Напевно, тому саме ця дієта (з величезного списку) «побила рекорди» по вживаності та ефективності.

Десять основоположних пунктів цієї рибної дієти:

Їжте рибу і морепродукти з овочами, не містять крохмаль (огірки, буряк, кабачки, зелень, всі види капусти і болгарський перець).
На час дієти виключіть з раціону редьку, картоплю, гриби, баклажан і помідори.
Ідеальний гарнір для риби і морепродуктів - бурий або дикий рис.
Рибні страви готувати тільки щадними способами (гасіння, на пару, варіння, у фользі).
Під час приготування використовується мінімум жирів.
Виключено використання тваринних жирів, кондитерських виробів, пива та інших напоїв, які містять кофеїн.
Переслідуючи мету не тільки схуднути, але й принести користь організму - «посидьте» на рибній дієті в зимовий період.
50-100 грам червоного сухого вина один раз в день підуть Вам тільки на користь. Якщо ж Ви не любитель винних церемоній - то хоча б через день мінімальне для вас кількість вина.
Позбавтеся від солі на час дієти, замінивши її приправами, соусами або лимонним соком.
У рибній дієті використовується камбала, хек, судак, тріска або навага. Не погано так само їсти і більше калорійні види риби, наприклад, сьомгу або горбушу.
Першорядним правилом в цій дієті, є прийом великої кількості води: від 1,5 до 2,5 літрів на добу. Пити воду так само обов'язково відразу після пробудження і перед сном, а так само перед кожним прийомом їжі.
У цій інтерпретації рибної дієти 5 прийомів їжі, які складаються з легкого сніданку і першого ланчу, більш ситного обіду, фруктового полуденка і менш ситного ніж обід - вечері.





Комментариев нет:

Отправить комментарий