четверг, 11 октября 2012 г.

Пілінг



Крім щоденного обов'язкового очищення потрібно освоїти пілінг.

Пілінг - це відлущування відмерлих клітин шкіри. Сенс в тому, щоб очистити шкіру від ороговілих клітин і дати можливість вийти назовні знову утворюється молодим клітинам шкіри.

Хоча пілінг є абсолютно нешкідливим, робити його частіше разу на тиждень не рекомендується. Просто тому, що немає необхідності. Частина старих клітин і так щодня віддаляється під час очищення шкіри, простого умивання, і навіть коли ви просто стоїте під душем або лежите у ванні (впливає пара).

Засоби для пілінгу

Для пілінгу продаються спеціальні пілінг-креми, інша їх назва - скраби. Зустрічаються різного складу.

Для ніжної, тонкої, сухої шкіри краще підібрати такий, де кульки м'які, як би гумові. А для більш товстої і пружної шкіри - з трохи більш грубими добавками. Тут радити неможливо, все дуже індивідуально. Уважно читайте анотацію і вибирайте те, що вам підходить (чи просто подобається).

Обов'язково звертайте увагу, для чого призначений цей пілінг-крем. Тому що бувають не тільки для особи, але і для губ, рук, ніг, ступень, тіла.

Також іноді можна використовувати спеціальні отшелушивающие маски (замість пілінг-креми).

Як робити пілінг

У результаті пілінгу шкіра звільняється від відмерлих клітин і мікрозабруднення, посилюється кровообіг, очищаються пори, шкіра отримує стимул для оновлення. Ну а ви бачите лагідну, м'яку, свіжу, сяючу шкіру, майже як у дитини.

Повну процедуру краще робити ввечері, але не перед сном. Особливо хороший ефект після прийняття ванни (або під час). Отже, по порядку:

    Спочатку, як зазвичай, знімаємо макіяж і робимо повне очищення обличчя і шиї.
    Умиваємо обличчя теплою водою.
    На вологу шкіру наносимо пілінг-крем і розтираємо пальчиками ніжними круговими рухами по всій поверхні обличчя, лоба, шиї, області декольте.
    Але не в області очей і не під очима!
    Лоб, шию, область декольте можна розтирати енергійніше.
    Уточнюю, що растирающие руху також робляться по лініях найменшого розтягування (см самий початок)
    Потім маса акуратно змивається.
    Спочатку додаємо потроху воду і продовжуємо розтирати. А для зняття залишків зручно використовувати ватяні подушечки, вони в будь-якому косметичному відділі продаються і незамінні при догляді за шкірою.

Додаткові процедури

Якщо ви вирішили приділити в цей вечір шкірі максимум уваги, то відмінний ефект дасть подальша маска. Будь живильна, на ваш смак і настрій.

Якщо ви хочете ще краще очистити шкіру, то замість живильної маски можна взяти якусь плівкову (тобто яка застигає плівкою на шкірі). Після такої маски наноситься звичайний нічний крем.

УВАГА! Не робіть пілінг, якщо на шкірі схопилися один або кілька прищиків. Краще дочекатися, поки вони пройдуть.
Для загоєння тільки що з'явилися прищиків відмінно допомагає Мірамістин, який можна купити в будь-якій аптеці. І нехай вас не бентежить анотація; це дуже сильне знезаражуючу засіб, який допомагає практично у всіх випадках. До прикладу, якщо ввечері ви помітили прищик і капнули на нього Мірамістин, то вранці можете вже нічого і не знайти на обличчі. Навіть якщо ви не винесли і видавили, Мірамістин теж допоможе ранці швидше зажити.

Іноді я використовую пілінг для експрес-очищення шкіри. До прикладу, якщо хочеться бути красивіше, але немає часу возитися. У цьому випадку теж необхідно очищення, зволоження обличчя водою і швидкий пілінг, більше схожий на умивання, з легким короткочасним розтиранням пілінг-крему на шкірі обличчя. Потім тонік або лосьйон, звичайний денний крем, через деякий час макіяж.

Взагалі, я зустрічала рекомендації перед пілінгом робити парову ванну на обличчя або теплий компрес. Це допомагає максимально розм'якшити верхні шари ороговілих клітин і відокремити їх від живої тканини. Але мені майже завжди якось лінь. Тому для простоти роблю пілінг після того, як трохи повалятися у ванні або постою під душем.

Крім домашнього пілінгу існують спеціальні косметичні процедури: хімічний пілінг та ультразвуковий пілінг. Це дуже потужні засоби прискорення процесу оновлення шкіри. Їх можна робити приблизно раз на рік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий