четверг, 25 октября 2012 г.

Як доглядати за шкірою обличчя восени


Сонячні промені і літня спека призводять до того, що наша шкіра втрачає вологу. Вона стає дуже сухою, стягнутої, лущиться, свербить. Такі наслідки пов'язані з браком вологи, при якій руйнуються волокна колагену і еластину, що відповідають за еластичність шкіри.

Тому після літа шкіра стає менш еластичною, пружною і схильною зморшкам. Для того, щоб уникнути неприємних симптомів, зморшок та сухості необхідно приділити особливу увагу зволоженню і поживним процедурам для шкіри обличчя, а також дотримуватися кількох простих правил осіннього догляду за шкірою обличчя.

Осінній догляд за шкірою обличчя:

1. Як вмивати шкіру обличчя в осінній період
Умиваючись вечорами, слід використовувати виключно кип'ячену воду, в яку можна додати 1 чайну ложку солі на 1 склянку. Можна протирати обличчя тоніком для сухої шкіри, а щоб зняти подразнення, необхідно додати в лосьйон 1 ч. л. меду, ретельно розмішавши його. Якщо у Вас жирна або комбінована шкіра, восени можна використовувати тоніки на основі календули і алое-вера.

2. Правильний крем для обличчя на осінь
Якщо у Вас чутлива нормальна шкіра, сміливо можете нанести на обличчя крем для сухої шкіри з додаванням вітаміну Е. Можна ввести в нього трохи соку горобини або моркви. Якщо у Вас жирна шкіра, то восени для догляду за шкірою Вам достатньо зволожуючого крему з ромашкою, календулою або петрушкою. Такі креми знімають запальні процеси, прибирають почервоніння.

3. Правильна осіння маска для обличчя

Рецепт 1. Пом'якшувальна осіння маска.1 ст. л. маргарину або вершкового масла і 1 ч. л. Соку горобини або моркви. Нанести 10 - 15 хв, зняти її паперовою серветкою, обполоснути обличчя теплою водою.

Рецепт 2. Масляні осінні маски. Розігріте (на водяній бані) нерафінована рослинна олія, розтерта ромашка (1 ч. л. На 100 г масла), мед (1 ст. Л.), Сік горобини (1 ч. л.) Змішати і нанести на вату. Цей компрес нанести на шкіру обличчя, минаючи області навколо очей і рота, тримати протягом 20 хвилин, змити по черзі теплою і холодною водою, повторювати процедуру не частіше 2 разів на тиждень.

Рецепт 3. Овочева осіння маска. 1 невеликий кабачок пропустити через м'ясорубку і додати яєчний жовток. Тримати 15 хвилин. Змити прохолодною водою

Догляд за жирною і нормальною шкірою восени
Жирній і нормальній шкірі чудово підійде маска з суміші зелені петрушки, кефіру і лимонного соку з додаванням крохмалю. Її слід наносити на 15 хвилин і змивати теплою водою.

Вітамінні осінні «фішки» для шкіри обличчя
Свіжих овочів і фруктів до кінця осені все менше, що стає причиною нестачі вітамінів в організмі і плачевно впливає на стан шкіри. Від вітамінного голодування врятують ексклюзивні подарунки осені - маски з натуральних осінніх продуктів. Наприклад, експрес-маска з виноградного соку (виноград, якого до пізньої осені все ще досить багато і коштує він значно дешевше, є відмінним антиоксидантом). Або мус для сухої шкіри з дині і рослинного масла. Для жирної шкіри під час осіннього догляду за обличчям відмінним лосьйоном буде поєднання соку кавуна, огірка з додаванням горілки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий