понедельник, 4 июня 2012 г.

Користь кавуна, чи худнуть від кавуна?



Невже кавун для схуднення - не міф? Напевно, ви не раз чули про те, що кавун дуже корисний, і що з його допомогою можна скинути ненависні кілограми. В якійсь мірі це правда. Спробуємо розібратися, чим саме корисні кавуни, і в якій кількості їх краще вживати, щоб не завдати шкоди своєму організму.

У першу чергу, необхідно зазначити, що кавуни, які продають на початку літа, можуть бути небезпечні для вашого здоров'я. Найкраще вживати кавуни в кінці літа. Тоді є велика вірогідність, що вони вирощені без порушень. Звичайно, домашні кавуни можна їсти в будь-який час.

Користь кавунів

Один з найголовніших плюсів вживання кавунів вважається те, що ви отримуєте достатню кількість корисної фолієвої кислоти, яка особливо важлива в першому триместрі вагітності, щоб розвиток плода відбувалося нормально.

Крім того кавуни корисні не тільки для вагітних жінок. Якщо ви будете з'їдати хоча б кілька шматочків на день, тоді імунна система буде працювати краще, а печінка очиститься.

Кавуни вважаються відмінним сечогінним засобом, який допомагає виводити пісок з нирок. Але якщо у вас є проблеми з нирками, тоді перед вживанням слід проконсультуватися з лікарем. Крім цього виводяться ще й токсини, та інші шкідливі речовини.

 Якщо кілька днів посилено їсти кавуни, тоді можна добре очистити організм. Це позитивно відбитися і на жовчному міхурі.

 Людям, які мають захворювання судин і серця, вживати кавун необхідно, щоб знизити рівень холестерину.

Навіть, незважаючи на те, що в кавуні міститься багато цукру, це не стало перешкодою і кавун можна їсти людям, які мають таке захворювання, як діабет, тільки в помірній кількості. А все тому, що в кавуні не чистий цукор міститься, а сахароза, фруктоза і глюкоза. У складі кавуна є безліч мікро і макроелементів, які надають позитивний вплив на організм. Це і калій, і магній, і залізо.

Достатня кількість каротину допомагає підтримувати роботу травної системи. Люди, які мають таку проблему, як анемія, вживаючи кавуни, зможуть підтримувати гемоглобін на потрібній позначці.

Кавун допомагає підтримувати дівчатам свою красу. Можна робити різні маски для обличчя і тіла, косметичний лід з кавуном.

 Чи можна схуднути, вживаючи кавун? Чи ефективна кавунова дієта і розвантажувальний день на кавуні?

Самий простий і легкий спосіб схуднути за допомогою кавуна - триденна кавунова дієта. Як ви могли здогадатися, в цей час вам треба їсти велика кількість кавуна, а й інші продукти не виключаються. У день ви повинні з'їдати один середній кавун або половину великого кавуна.

Додатково можна вживати овочі, кисломолочні продукти, фрукти, свіжі салати з оливковою олією. За весь час дієти ви скинете близько чотирьох зайвих кілограм. Але мінус такої дієти полягає в тому, що основна втрата ваги буде за рахунок рідини, яку ви втратите, так як кавун має хороше сечогінну дію.

Таку дієту краще не використовувати більше двох разів на місяць. Якщо не хочете сидіти на дієті, то спробуйте розвантажувальний день. За весь день ви повинні з'їсти тільки один кавун. Так само можна пити зелений чай і звичайну воду.

 Можна ще спробувати такий метод схуднення. Замініть кавуном будь-який прийом їжі. Наприклад, сніданок або вечерю. Харчуйтеся так протягом тижня-двох, і ви обов'язково помітите, що схудли. У той час, коли ви вживаєте кавун, намагайтеся не їсти солону їжу, щоб рідина не затримувалася в організмі.

Вживайте кавун за показаннями і в міру, тому що користь його незаперечна, а от ефект від схуднення може бути не таким як хотілося б.

Комментариев нет:

Отправить комментарий