среда, 6 июня 2012 г.

Лосьйон для засмаги: що вибрати?


Зазвичай перед відпусткою на березі моря або походом в солярій ми купуємо крем для засмаги, підбираючи його до свого типу шкіри. А от про те, що ще є лосьйони з тієї ж категорії косметики, мало хто знає. Між тим лосьйон для засмаги варто мати у косметичці всім жінкам, шкіра яких відрізняється підвищеною чутливістю або схильна до сухості.

Лосьйони для засмаги та їх різновиди


Всі косметологи знають одне «золоте» правило догляду за шкірою: який би крем ви не збиралися на неї наносити, попередньо потрібно очистити і зволожити її поверхню. Власне, для цього і випускають численні лосьйони та тоніки, якими ми користуємося щодня, доглядаючи за шкірою обличчя або тіла. Зокрема, лосьйони незамінні для відновлення шкіри на сухих ліктях і повернення їй первозданної гладкості. Як засіб сонцезахисної косметики лосьйон для засмаги виконує ті ж самі функції, що і його традиційні аналоги, а саме зволожує і пом'якшує шкіру.Сучасні косметичні бренди випускають його в трьох основних варіаціях: сонцезахисний лосьйон, зволожуючий і відновлює.

Сонцезахисний лосьйон

Так само, як і класичний крем для засмаги, сонцезахисний лосьйон містить UV-фільтри, які забезпечують захист від ультрафіолетового випромінювання. На етикетці вони зазвичай позначаються англомовної абревіатурою SPF, а поруч проставляється числове значення, що характеризує ступінь захисту. Так, наприклад, лосьйони з SPF 20 забезпечують середній ступінь захисту шкіри. Їх рекомендують застосовувати людям з європейським типом зовнішності, тобто нормальної світлою шкірою і русявим або каштановим волоссям. Людям, чий тип зовнішності визначається як кельтський (відмінними ознаками є ніжна біла або рожева шкіра і біляві або руде волосся), потрібно в перші дні перебування на відкритому сонці користуватися лосьйонами та кремами з SPF 30, а потім дозволяється перейти на «двадцятку».


Чи потрібно поверх сонцезахисного лосьйону наносити ще й крем з серії «антізагаров»? На це питання чіткої відповіді немає, і докладну консультацію вам зможе дати лише професійний дерматолог або косметолог, оцінивши стан вашої шкіри та її індивідуальні особливості. Для людей з тонкою і чутливою шкірою подвійний захист часто виявляється цілком виправданою, особливо якщо вони приїжджають відпочивати кудись в тропіки з далекої півночі. А тим, хто від природи наділений смаглявим відтінком шкіри, вистачить і одного засобу. Іншими словами, їм потрібно застосовувати або лосьйон, або сонцезахисний крем - на вибір.

Зволожуючий лосьйон

Лосьйони зволожуючого типу теж добре б завжди мати під рукою. Вони потрібні для догляду за шкірою після того, як вона отримає свою порцію ультрафіолету. Як правило, в їх складі присутній заспокійливий комплекс на основі рослинних екстрактів. Зволожуючим лосьйоном тіло змащують після закінчення всіх сонячних ванн. Цей засіб допомагає справитися з такими проблемами, як зневоднення шкіри, запалення, почервоніння, дискомфорт і хворобливість. В окремих випадках воно виконує і функції «закріплювача» засмаги. Добре зарекомендували себе на російському ринку зволожуючі лосьйони SOS Nivea Sun і Hemp Nation Original Australian Gold, препарати серії Avoplex від OPI, продукт Soothing & Moisturizing Body Lotion від Declare та інші.

Відновлюючі лосьйони

Лосьйони з поновлюючим ефектом є різновидом зволожуючих засобів, просто відрізняються більш інтенсивним дією. З їх допомогою вдається нормалізувати природний баланс шкіри, зменшити набряклість і ознаки запалення, що проявилися після невдалого перебування на сонці. Головне - не економити лосьйон при нанесенні на тіло, порції повинні бути великими. Після того, як засіб вбереться в шкіру, процедуру можна повторити, витримавши інтервал тривалістю в годину. Зазвичай уже на наступний день дискомфорт і хворобливість перестають турбувати, але для закріплення позитивного ефекту рекомендується утриматися від сонячних ванн протягом 1-2 діб - за цей час завдяки лосьйону шкіра остаточно прийде в норму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий