четверг, 19 июля 2012 г.

Запечатування нігтів



Будь-яка жінка мріє про красиві і здорові нігті, але, на жаль, такими природа нагороджує не всіх. Сучасні косметичні салони серед інших манікюрних послуг пропонують запечатування нігтів. Що це за процедура і чи можна провести її в домашніх умовах?

Запечатування нігтів - це ефективний метод їх зміцнення. Незважаючи на це, особливою популярністю серед відвідувачок салонів краси він не користується. Це пояснюється високою ціною процедури, яку для досягнення кращого результату необхідно проводити не один раз.


Запечатування нігтів в домашніх умовах

Виявляється можна не тільки зробити запечатування нігтів в домашніх умовах, а й власноруч приготувати масло для процедури. Роблять також запечатування нігтів воском, потрібно лише запастися терпінням і часом. Часу, на саму процедуру, потрібно, до речі, небагато - вона займає близько 30 хвилин.

Запечатування показано при ламкості і листкові нігтів, крім того, воно може бути частиною лікувальної процедури після нарощування.Запечатування нігтів воском усуває ламкість нігтів, має протизапальну дію на кутикулу. Для запечатування нігтів воском в домашніх умовах нам знадобляться ефірні масла, натуральні масла, бджолиний віск, дистильована вода, манікюрний набір, полірувальна пилочка для нігтів.

Дія ефірних масел зупиняє розшарування нігтів. Візьміть масло кедра, сандалу, сосни, пачулі або бергамота - вони зміцнять і відновлять нігтьові пластини. Для зміцнення і полірування нігтів краще всього підійде масло лаванди або іланг-ілангу. Інтенсивне втирання масел в нігтьову пластину сприяє утворенню на них плівки, яка захищає нігті від несприятливих зовнішніх впливів протягом двох тижнів.

Бджолиний віск використовується для запечатування нігтів, оскільки він містить масу корисних речовин. Це мінеральні речовини, смоли, бета-каротин, вітамін А, прополіс. Суть домашнього запечатування в тому, щоб втерти корисні речовини в нігтьову пластину і краю нігтя. Салонна процедура передбачає використання спеціальних професійних засобів, будинки ж використовуються креми, суміші, масла і віск.

Процедура запечатування нігтів воском в домашніх умовах


Зніміть з нігтя старе покриття.
За допомогою пилочки сформуйте довжину нігтя і його форму.
Після цього нігтьову пластину слід очистити від ороговілих клітин, яких найбільше по краю нігтя, по бічних валикам і навколо кутикули. Якщо ви робите запечатування нігтів вдома, приготуйте теплу ванночку для рук з морською сіллю. Коли нігті розпарити, зробіть масаж нігтьової пластини з легким пілінгом, відсуньте кутикулу і видаліть задирки. Відмінно очищує нігтьові пластини ванночка з додаванням лимонного соку.Також можна застосовувати професійні засоби, які порадив ваш спеціаліст з манікюру.
    Масаж нігтьової пластини можна проводити м'якою щіточкою для манікюру.
    Після цього зробіть ще одну ванночку - вже з підготовленим ефірним маслом. Тримайте нігті в маслі 10 хвилин, а після цього відполіруйте всю нігтьову пластину за допомогою замшевого бафана.
    Для проведення запечатування нігтів воском в домашніх умовах необхідно підготувати замшевий бафік або полірувальну пилочку, абразивність якої не менше 1200. Це дуже важливо, особливо, якщо ваші нігті тонкі. До речі, для тонких нігтів процедуру запечатування можна проводити не частіше, ніж один раз на місяць. Засоби втираються в нігтьову пластину за допомогою пилочки або бафіка.
    Після втирання коштів потримайте руки під струменем холодної води.

Як зробити крем і масло для запечатування нігтів?

Найпростіше зробити крем з бджолиного воску та олії. 80 г будь-якого натурального масла розігрійте на водяній бані і додайте до нього 20 г бджолиного воску (можна придбати в аптеці). Бджолиний віск і масло розплавте на водяній бані на повільному вогні. Додайте дистильовану воду. Можна використовувати масло лаванди, рожеву або апельсинову воду. Воду слід вливати повільно і постійно перемішувати масу до тих поки вона не стане схожою на крем по консистенції.

    Поживна олія для нігтів

    Буде потрібно по 1 ч. л. масла мигдалю або авокадо, по дві крапельки гліцерину і вітаміну А. Можна додати і ефірні масла грейпфрута, лимона, мандарина, розмарину, чайного дерева (по 1 краплі).
    Можна приготувати інше масло: одну чайну ложку оливкової олії змішайте з такою ж кількістю масла з пророслих зерен пшениці, додайте 1/2 чайної ложки соняшникової олії, по 3 краплі вітаміну А і вітаміну Е, 2 краплі гліцерину.

Щоб маслами для запечатування нігтів було зручно користуватися, наливайте їх у порожні флакончики з-під лаку. Якщо проводити процедуру запечатування нігтів в домашніх умовах раз на два тижні, то через три місяці ви помітите результат: нігті стануть здоровими і доглянутими.Вони перестануть ламатися і розшаровуватися, а здоровий блиск зведе нанівець необхідність використання лаків. Якщо жінка регулярно робить запечатування нігтів в домашніх умовах, нігті її виглядають так, ніби над ними тільки що попрацював майстер манікюру і зробив класичний френч (французький манікюр).

Комментариев нет:

Отправить комментарий