четверг, 2 августа 2012 г.

Догляд за жирною шкірою обличчя в літній час


Жирна шкіра обличчя характеризується розширеними порами, жирним блиском, почервоніннями. Дівчата з таким типом шкіри потребують її постійного догляду, а особливо - влітку, коли шкіра піддається впливу ультрафіолету. Є кілька порад, при дотриманні яких ваша шкіра буде виглядати матовою і без дефектів.
Перший етап: очищення

Якщо у вас жирна шкіра, вам необхідно користуватися спеціальними косметичними та лікувальними засобами. У них повинні входити такі складові, як саліцилова кислота, глина, очищена сірка, оксид цинку, камфора, куркума, масло чайного дерева, екстракти трав і вітаміни. Ці компоненти здатні зменшити кількість прищів і вугрів за рахунок звуження пор, усувають жирний блиск, вони перешкоджають виникненню акне. Не забувайте користуватися влітку скрабами з водоростями, так як такі скраби здатні видаляти надлишки шкірного жиру і токсинів, звужувати пори, перешкоджати появі камедонов.

Другий етап: зволоження та живлення шкіри

Другим і важливим етапом по догляду за жирною шкірою обличчя є використання лосьйонів і тоніків, які не містять спирту. Також при виборі гелів, кремів, флюїдів або емульсій необхідно звертати увагу на легкі по консистенції засоби, за наявністю термальних вод. Так, Ви зможете перешкоджати дії бактерій, який сприяють появі чорних крапок і почервонінь на шкірі.

Для того, щоб шкіра знову придбала колишній тонус необхідно регулярно наносити настоянки м'яти, тисячелетнік або шавлії. Для примноження ефекту, влітку Ви можете вмиватися розчинами трав - корою дуба, календулою, ромашкою, які здатні очистити шкіру від бактерій.

Третій етап: захист шкіри

Влітку користуйтеся кремами та лосьйонами з вмістом оксиду цинку. Вони відображають УФ-промені. Крім того, оксид цинку має протизапальну дію. При виборі сонцезахисного крему звертайте увагу на легкі продукти, без вмісту масел, які забруднюють пори.

Комментариев нет:

Отправить комментарий