воскресенье, 5 августа 2012 г.

Шкіра навколо очей - правила догляду


Кожна жінка прагне, як можна довше залишатися красивою і докладає для цього всіх зусиль. Але, на жаль, повністю зупинити процес старіння не в нашій владі. Єдине, що можна зробити - це сповільнити його хід. З віком жіноча шкіра в'яне, на ній з'являються перші вікові ознаки старіння шкіри - зморшки.

Відбувається зниження пружності та еластичності. Особливо це помітно на шкірі навколо очей. Шкіра в цій області досить тонка, тому найбільше схильна процесам старіння, хоча за структурою вона не має суттєвих відмінностей з рештою шкірою. Важливий момент - шкіра навколо очей не має підшкірного жиру. Саме внаслідок цього вона легко розтягується, а значить, і покривається зморшками. Одним з факторів, який прискорює процес старіння шкіри навколо очей, є сонце. Прямі сонячні промені не тільки викликають очні захворювання, але, крім того, сприяють старінню шкіри. Якщо не приділяти увагу цій проблемі, то дуже скоро можна помітити мішки під очима, темні кола, а також зморшки, які, звичайно ж, не роблять жінку привабливішою.

Очищення шкіри навколо очей

Боротьбу зі старінням потрібно починати з регулярного очищення шкіри після макіяжу. Для цього необхідно регулярно використовувати спеціальне косметичне молочко. Всі сучасні склади являють собою два види рідини. Перші являють собою надлегкі масла, які забезпечують легке видалення водостійкої косметики. Другі - це рослинні екстракти, що володіють заспокійливим ефектом. З їх допомогою можна зняти роздратування. Використовувати ватні тампони, які просочені маслом, можна лише для видалення водостійкої косметики. Якщо ви використовуєте контактні лінзи, то для зняття макіяжу з повік не варто використовувати жирні склади. Найкраще застосовувати знежирені лосьйони. Потрібно не забувати видаляти макіяж кожен день. Ваші рухи повинні бути м'якими. Необхідно все робити так, щоб уникнути розтягування шкіри при цій процедурі. Для зняття макіяжу варто використовувати два ватних тампона, які потрібно змочити молочком, після чого накласти на область очей і залишити на 40-60 секунд. Потім косметика віддаляється рухами зверху вниз.
Зволоження і живлення шкіри навколо очей

Щоб сповільнити процес старіння шкіри, необхідно регулярно живити і зволожувати її, для чого можна використовувати спеціальний крем для шкіри навколо очей. Головна відмінність таких коштів полягає в тому, що в них не міститься «розпливаються» масел, які могли б потрапити в очі, тим самим, викликавши роздратування.


Креми, призначені для сухої шкіри, забезпечують заповнення ліпідів, в яких шкіра навколо очей відчуває серйозний недолік. Крім того, такі косметичні засоби розгладжують зморшки, які виникають через нестачу вологи.


Застосовуючи креми для шкіри навколо очей, потрібно пам'ятати, що їх не можна наносити на верхні повіки і під очима, оскільки жири і масла, що входять в крем, можуть потрапити в око, тим самим завдавши шкоди. Не варто використовувати крем, який містить ланолін, тому що від такого засобу шкіра може припухнути і почервоніти. Наносити крем необхідно точково: палець з крапелькою крему потрібно притиснути до шкіри століття, після чого просуватися від зовнішнього краю століття до носа. Це найбільш правильний спосіб нанесення крему, оскільки він виключає розтягування шкіри. Можна використовувати лосьйони, які в порівнянні з кремами вбираються швидше. Це відбувається багато в чому через їх полегшеного складу, який вони мають. Крім того, їх застосування дозволяє розгладжувати шкіру. Використання гелів теж досить ефективно, особливо в тих випадках, якщо повіки досить часто опухають, дуже чутливі. На закінчення варто сказати, що кошти для догляду за шкірою очей необхідно міняти кожні 3 місяці, щоб уникнути кон'юнктивіту або алергії.

Комментариев нет:

Отправить комментарий