пятница, 17 августа 2012 г.

Прибирання в квартирі, яке не шкодить манікюру



Починати прибирання, коли Ви тільки що зробили гарний манікюр, зовсім не хочеться. Але далеко не кожна з нас може відкласти домашні турботи, і тоді на виручку модницям приходять наші поради по догляду за руками і гумові рукавички. Вони захистять ваші руки від шкідливого впливу миючих засобів. Навіть якщо Ви не робили манікюр, надягайте гумові рукавички під час прибирання і не псуйте руки хімією.


Ніготь - це з'єднання білка, жиру і вологи, а також шару кератину. Втрата вологи руйнує ніготь. Вони тріскаються і відстають, загубивши колишню еластичність. Варто відзначити, що більшість миючих засобів володіють хімічними речовинами, які позбавляють нігтів вологи, що призводить нігтьову пластину до ламкості.

Лікуємо ламкі нігті

Для того, щоб підлікувати ламкі нігті, зверніть свою увагу на лаки з кальцієм і з фруктовими кислотами. У разі поломки нігтя, скористайтеся засобом для заклеювання нігтя, поверх можна нанести лак для затвердіння штучних нігтів або звичайну основу під лак.

Крім того, необхідно робити манікюр, доглядати за нігтями мінімум раз в півтора тижні. Це повинно відбуватися не стільки заради краси, скільки заради підтримки нігтьової пластини: згідно з дослідженнями фахівців, під нігтями нагромаджуються хвороботворні мікроби, пил, сало, від яких необхідно регулярно позбавлятися.


Зміцнюємо нігтьову пластину


Для того, щоб зміцнити нігтьову пластину, вживайте в їжу продукти, насичені залізом, йодом, кальцієм, вітаміном В. Ви можете знайти ці речовини в кисломолочних продуктах, зелені, моркви, яйцях, сої.


Також скористайтеся спеціальною живильною маззю, бажано, на основі воску. Така мазь зміцнює нігті. Для приготування мазі зваріть круто яйце, вийміть і розімніть жовток. Потім додайте в нього чайну ложку бджолиного воску, який заздалегідь необхідно розтопити на водяній бані.Додавайте в суміш персикове масло, поки вона не загусне до необхідної консистенції. Такий маззю Ви можете живити нігтьову пластину кожен вечір.

Комментариев нет:

Отправить комментарий