среда, 8 августа 2012 г.

Пірсинг: як роблять, догляд та наслідки


Пірсинг існує з найдавніших часів. Людина завжди прагнула якось себе прикрасити і, коли вішати прикраси було вже нікуди, в хід йшли власні частини тіла. Відомо, що пірсинг був поширений навіть в Стародавньому Єгипті, не кажучи вже про стародавні племена Африки. В Європі цей спосіб прикрасити себе висловлювався у вигляді проколювання вух для сережок, але в наш час пірсинг все частіше нагадує про таємничі африканських племенах.

Як роблять пірсинг.

Якщо ви вирішили проколоти якусь частину вашого тіла, то не забудьте дотримати деякі правила. Бажано, щоб інструменти, якими будуть проколювати, були одноразовими. Краще принести свої. Величезна кількість захворювань, в тому числі гепатити та СНІД були зароблені в підпільних салонах з мінімум дезінфекції та стерилізації. Щоб наслідки пірсингу не стали для вас згубними, серйозно підійдіть до даної процедури.

Отже, як роблять пірсинг? Перед тим, як проколоти частина тіла, вас попросять поставити крапку на тілі, якщо це можливо. Далі фахівець, якщо він відповідає потрібному рівню кваліфікації, перевірить, чи можна колоти в цьому місці. Після цього місце проколу дезінфікують і дуже швидко проколюють. Сьогодні все частіше попередньо вколюють знеболюючий засіб. За винятком місць, які самі по собі малочутливі. Після проколу в дірочку відразу вставляється прикраса, ранка серйозно обробляється і підсушується.

Сьогодні проколюють все: вуха, ніс, губи, брови, щоки, соски, пупок, мова, геніталії і т.д. Деякі захоплюються настільки, що носять на собі кілограми заліза.

Сережки, які вставляються в місце проколу, називають пірсами. Вони можуть відрізнятися за диметру окружності і ширині, способу кріплення.
Що робити після пірсингу.

Після того, як ви зробили пірсинг, необхідно регулярно обробляти місце проколу. Після пірсингу з ранки буде текти лімфа. Це природне явище, що супроводжує загоєння тканин. Ранку промивають різними розчинами: мірамістином, хлоргексидином, перекисом водню. Під час загоєння тканин на вас постійно має бути надіто ювелірну прикрасу, під яке було зроблено прокол. Протираючи ранку, протирайте також його, прокрутивши при цьому прикраса у проколі. В якості ювелірної прикраси (принаймні на період загоєння) краще вибрати благородні метали, які не піддаються окисленню і не додадуть в рану додаткових окисів. Ідеально підходить медичний сплав, в крайньому випадку - золото і срібло.

Після пірсингу рекомендується тримати рану відкритою. Перевіряйте, щоб вона була сухою. Заклеювати рану пластиром не рекомендується: в закритому вологому просторі мікроби розмножуються набагато швидше. Зловживати дезінфекцією ранки також не рекомендується. Бажано робити її не частіше 5-ти разів на день. Інакше ви зіткнетеся з іншою проблемою - опіком тканин. І загоєння буде проходити набагато повільніше. І, швидше за все, залишиться великий рубець.

Звичайно ж після пірсингу потрібно намагатися не мочити ранку, а також, якщо проколоті губа, щока або мову, обмежити себе в курінні і вживанні їжі, принаймні, перші три дні після процедури. Після кожного прийому їжі ранку в цьому випадку потрібно обробляти розчином.
Які бувають наслідки пірсингу.

Перед тим, як робити пірсинг, необхідно ознайомитися з тим, які небезпеки він може в собі нести. Про такі наслідки пірсингу, як зараження через кров різними (в тому числі смертельними) захворюваннями при використанні необроблених інструментів, ми вже писали. На це потрібно звернути саме ретельне увагу. Татуювання і пірсинг стали фатальними процедурами для величезної кількості людей.

Крім цього є ще одна серйозна небезпека - неправильне місце проколу. Всі знають, що на нашому тілі існує величезна кількість спеціальних точок, що відповідають за різні органи. Їх часто використовують в голкорефлексотерапії. Проколоти таку точку означає - безповоротно нашкодити роботі якого-небудь органу. Деякі дами, наприклад, після проколу вух починають помічати появу головних болів, яких раніше ніколи не було. Тому фахівець, який робить пірсинг, повинен відмінно розбиратися в акупунктурі і знати, де і які важливі точки на тілі знаходяться. Наслідки пірсингу можуть стати самими непередбачуваними. Крім точок на тілі є величезна кількість нервових закінчень, пошкодивши які можна заробити навіть параліч окремих ділянок тіла. Тому нешкідливий пірсинг брів, наприклад, може обернутися пошкодженням і паралічем м'язів обличчя.

Найбільш «необразливе» наслідок пірсингу - нагноєння ранки. Не будемо брати крайній випадок із зараженням крові (хоча й таке трапляється), скажемо лише, що практично завжди загоєння супроводжується деяким нагноєнням. Якщо в області нагноєнні з'явилася смикаючий біль (і особливо, якщо вона супроводжується підвищеною температурою), то це ознаки серйозного запалення, яке пішло всередину тканин. Таке нагноєння потрібно розкривати у лікаря.

Необхідно пам'ятати, що навіть після того, як все заживе, ви отримуєте головний наслідок пірсингу на все життя - дірку в тілі і рубець.Подумайте гарненько про те, чи будете ви раді проколу через 5, 10, 20 років? Особливо, якщо прокол на таких відкритих ділянках тіла, як, наприклад, обличчя?

Є також протипоказання для пірсингу. До них можна віднести: епілепсію та інші психічні захворювання, хвороби крові, пороки внутрішніх органів, астму та інше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий