вторник, 14 августа 2012 г.

Жирне волосся



У всі часи ставлення до жирних волос було різне. Фахівці радили мити таке волосся раз на п'ять днів. Але сучасна жінка просто не може собі дозволити цього. Адже вже на другий день волосся стає жирним і повисають некрасивими пасмами.
Сучасні технології та індустрія косметичних засобів дозволяють доглядати за жирним волоссям щодня, і асортимент засобів дуже широкий.

Догляд за жирним волоссям


І все ж фахівці і зараз радять мити волосся раз в 4-5 днів. Після миття їх потрібно прополоскати чистою водою з температурою не вище 45 градусів. Можна обполоснути волосся квасом, розведеним водою у співвідношенні 1:1. Якщо ви володієте надмірно жирним волоссям, то варто обполіскувати волосся травами, які підсушують шкіру голови. Наприклад, візьміть по одній столовій ложці кропиви, мати-й-мачухи, звіробою і подорожника. Залийте цю суміш 0,5 літрами окропу і залиште настоятися хвилин 20-30 в закритому посуді. Після чого процідіть суміш через марлю.


Перед тим як приступити до миття волосся, можна змазати їх кисляком або кефіром і обв'язати рушником на хвилин 15-20. Промийте волосся, приготувавши розчин з 2 літрів води і розчиненої в ній 1 столовою ложкою сухої гірчиці.


Також можна використовувати іншу суміш. Дві столові ложки цибульного соку змішайте з двома столовими ложками касторової олії. Отриману масу втирайте в шкіру голови, рівномірно наносячи її по проділах. Замотайте голову поліетиленовою косинкою і махровим рушником і залиште на 30-40 мнуть.


Перед тим як мити голову, години за дві втирайте в шкіру голови сік моркви.


Ще можна приготувати цибульну настоянку. Для цього потрібно розрізати одну цибулину навпіл і залити половиною склянки горілки і настояти два тижні. Коли настойка буде готова їй можна втирати в шкіру голови. Що б волосся ні пахли цибулею, їх потрібно промити в розчині гірчиці.


Дуже хороший засіб для ополіскування - це відвар з кори дуба. Якщо жирне волосся мити раз в 5-7 днів протягом двох місяців і постійно обполіскувати їх відваром, то вони стануть менш жирними. Для відвару необхідно 3 столові ложки кори залити одним літром окропу і покіпятіть 15 хвилин. Потім відвар процідити і охолодити. Після чого можна обполіскувати волосся.


Жирну шкіру голови протирайте настоянкою календули 2-3 рази на тиждень. Можна застосовувати настоянку звичайної пижма. Готується вона так: 1 ст.л. квіток і стебел дрібно нарізають і заливають 2 склянками окропу, а потім залишають на 2:00. Після проціджують.


Буває, що волосся стає сальними через 2-3 дня. Тоді слід втирати в шкіру голови 5% розчин борної кислоти і сік лимона зі спиртом у співвідношенні 1:1. Це зменшить саловиділення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий