суббота, 11 августа 2012 г.

Тонке жирне волосся, як йому допомогти


Чи можна змінити тонкі жирне волосся, зробити їх товстими і густими? На жаль, немає. Тонке волосся - це, частіше за все, спадкове і суттєво змінити структуру волосся неможливо. Інша справа, якщо колись густі і сильні волосся почало стоншуватися і випадати під впливом надлишку жиру. Так звана жирна себорея характеризується надмірним засоленням шкірного покриву. Волосяний фолікул ущільнюється жиром, утруднюється його дихання. Жир пригнічує волосся, в результаті волосся стоншуються і починають випадати. Так не далеко і до облисіння.

Тонке жирне волосся можна підтримати лікуванням і спеціальним доглядом. Зверніть увагу на харчування. Вітаміни А і В повинні в ньому бути присутнім просто обов'язково. Білки і амінокислоти, цинк, кремній, селен - можна скористатися комплексними вітамінними препаратами. Але хімією краще не зловживати. Всі ці компоненти містяться в їжі. У кольорових овочах і фруктах: помаранчевих, зелених, яскраво - жовтих - містяться каротиноїди (провітамін А). М'ясо, печінка, риба, злаки, часник - джерела вітаміну В, цинку, селену. Якщо почнете правильно харчуватися і одночасно відмовитеся від солодощів, копчених, солоних, гострих страв, газованих напоїв, то через пару місяців помітите поліпшення.

Мити тонке жирне волосся необхідно у міру забруднення, м'якими шампунями, що містять протеїни і кераміди. Сушити феном не рекомендується. Не варто енергійно розтирати рушником, краще підсушити промаківающімі рухами. Розчісувати рідкісним гребенем, коли майже висохнуть.


Для зменшення жирності застосовуйте ополіскування з трав: кропива, кора дуба, звіробій, ромашка, календула. Можна використовувати суміш трав. Готуйте відвар на водяній бані, як звичайний трав'яний напій, тільки в більшій кількості. А відваром коренів лопуха, реп'яховою і касторовою олією користувалися ще наші бабусі.

До сучасних засобів можна віднести ароматичні масла. Для жирного волосся підійде масло шавлії, лимона, бергамота. Просто наносіть на шкіру і волосся, робите утеплюючий ковпак на 20 хвилин, потім змиваєте шампунем. Вода не повинна бути надмірно теплою. Для жирного волосся це протипоказано.

Комментариев нет:

Отправить комментарий