четверг, 29 ноября 2012 г.

Як нічого не забувати? Система Fly lady


Кожного разу, коли в будинку потрібне прибирання, ваше життя перетворюється на суцільне пекло? Постійно забуваєте якісь важливі події, зустрічі і справи? Кращий вихід для вас - система правил під загальною назвою Fly lady!

Fly можна зрозуміти по-різному. З одного боку, це абревіатура, яка має розшифровку Finally Loving Yourself (нарешті любляча себе). З іншого боку, можна буквально зрозуміти, що жінка, що живе за наступними правилами, буквально літає.

Ми живемо в сучасному світі, і багато жінок мають фактично дві роботи: з одного боку, це їх основна професія, яка приносить грошовий дохід, а з іншого - різні домашні справи і обов'язки, які лягають на плечі будь-якої господині.

Життя навколо кипить, і тримати все в голові абсолютно неможливо. Саме тому американські домогосподарки розробили правила Флай леді, а саме, кілька способів самоорганізації, які неодмінно допоможуть вам у житті.

У нашій статті ми поговоримо про ведення домашнього господарства. Можливо, ви будете здивовані, але навіть цей процес можна піддати найпростішій плануванню, що означає, що ви ніколи не забудете навіть самі незначні дрібниці. Це допоможе вам уникнути різних стресових ситуацій, адже напевно вам і так з лишком вистачає їх на роботі.

Отже, для того, щоб нічого не забувати, необхідно скласти сімейний календар. Що ж таке сімейний календар і що необхідно туди записувати? Сімейний календар - список домашніх справ різної складності, які записані на папері, що значно полегшує запам'ятовування і виключає ймовірність того, що якісь доручення будуть забуті. Що ж записують в сімейний календар?

По-перше, це справи, які вже точно заздалегідь заплановані. Це може бути заправка машини, похід до ветеринара з котом, покупка взуття для дитини або похід в перукарню.

Також в сімейний календар вносять певні події, які вже призначені на точні дати, наприклад, зустріч випускників чоловіка або ваша, батьківські збори в школі дитини, день оплати інтернету і т.д.

Нарешті, в такий календар вносять всі важливі сімейні торжества, як то Дні народження рідних і близьких. Краще вносити ці дати заздалегідь, це допоможе вам заздалегідь купити подарунки, скласти меню святкового столу і т.п.

Сімейний календар - річ украй корисна, адже вона допоможе вам уникнути різного роду накладок, наприклад, ви ніколи не призначите важливу зустріч на День народження свекрухи.

Як його краще всього скласти? На аркуші паперу формату А4 намалювати таблицю з 7 стовпців і 6 рядків. Її можна роздрукувати на комп'ютері або намалювати від руки. Необхідно не забути проставити дати і назви днів тижня. Відразу вписуйте події, дати яких вже точно відомі і незмінні. Після цього вносимо різні Дні народження та інші урочистості. Нарешті, записуємо різні дрібні повсякденні справи, наприклад, прибирання квартири, похід по магазинах, зустріч з подругами і т.д.

Необхідно відразу зазначити, що планувати потрібно не тільки справи, але й відпочинок, як ваш особистий, так і сімейний. Потім, як тільки протягом місяця у вас з'являються нові відомості, неодмінно вносите їх у календар.

Як користуватися таким календарем? Спочатку варто вирішити, чи варто заводити окремий календар на кожного члена сім'ї або вам підійде узагальнений. Можна, наприклад, записувати всі справи в жодному календарі, але відзначати справи кожного члена сім'ї ручкою певного кольору. Прикріпіть календар на саме видне місце в квартирі, наприклад, на холодильник з допомогою магнітів. Для повторюваних подій можна розробити систему значків, наприклад, похід в лікарню можна позначити хрестиком, за покупками - маленькими квадратиками і т.д.

Необхідно сказати, що такий календар дуже допомагає, якщо потрібно розповісти всім членам сім'ї про свої плани. Наприклад, попросіть чоловіка і дітей вносити в календар важливі для них події, наприклад, походи на футбол чи в кіно, які вони планують здійснювати самостійно. Так ви зможете уникнути різних накладок, планувати сімейні заходи і свій власний дозвілля, на забуваючи при цьому про те, що важливо вашим близьким!

Система Fly lady допоможе упорядкувати ваше життя і зробить її більш легкою і щасливою!

Комментариев нет:

Отправить комментарий