четверг, 8 ноября 2012 г.

Вугільна дієта: як правильно схуднути?


Вугільна дієта останнім часом набирає обертів, і не в останню чергу через свою доступності. Але чи можна схуднути "на Угольці", не пошкодивши при цьому власне здоров'я?

Якого ефекту очікувати від вугільної дієти?

 Розробники вугільної дієти і люди випробували її на собі стверджують, що поєднуючи прийом активованого вугілля з "відповідним харчуванням" можна схуднути на 2 кг на тиждень. "Відповідне харчування" при вугільної дієті увазі виключення з раціону цукру, солі, алкоголю, мучного та солодкого.

 Не чекайте, що вугільна дієта відразу винагородить вас очікуваним ефектом: схуднення за рахунок виведення шлаків з кишечнику - так, позбавлення від жирових складок - під питанням: жир буде поступово "танути" щоб підтримати життєдіяльність організму, але як тільки ви перестанете мучити себе дієтою для схуднення, зголоднілий організм буде ще старанніше "накопичувати про запас" поживні речовини, в тому числі у вигляді жиру.

Як правильно схуднути за допомогою вугільної дієти?

На численних форумах, обізнані в дієтах знавці радять для схуднення приймати активоване вугілля по одній з двох схем:

Починаючи з 3 таб. поступово збільшуючи дозу до 1 таб. на 10 кг ваги або відразу по 10 таб., за годину до їжі, 3 рази на день, протягом 10 днів. Для досягнення бажаного ефекту допускається ще один курс вугільної дієти після 10-денної перерви, але все ж рекомендують дотримуватися вугільну дієту не частіше, ніж раз на півроку.

Як вугільна дієта допомагає схуднути?

Активоване вугілля довгі роки залишається лідером серед сорбентів. Він, безумовно, хороший як препарат при кишкових інфекціях і харчових отруєннях: активоване вугілля абсорбує і виводить з організму токсини, газоподібні речовини, хвороботворні мікроби і залишки лікарських засобів. Це властивість і наштовхнуло бажаючих схуднути на думку - а не чи виведе активоване вугілля з організму зайві кілограми?

Дійсно, схуднути за допомогою вугільної дієти можна, адже активоване вугілля також абсорбує і виводить з кишечника шлаки, що утрудняють обмін речовин і створюють передумови для появи зайвих кілограмів.

Коли вугільна дієта недоречна?

Застосування активованого вугілля протипоказано при колітах, гастритах, виразці шлунка. Під час вживання активованого вугілля знижується ефективність інших лікарських засобів, оскільки вони частково абсорбуються і виводяться разом з іншим вмістом кишечника. Тому від вугільної дієти краще відмовитися на час прийому таблеток, сиропів і т.п. І щоб не порушувати свої плани, краще зовсім відмовитися від вугільної дієти жінкам приймають протизаплідні таблетки.

А не чи шкідлива вугільна дієта?

Безумовно, активоване вугілля - чудовий засіб першої допомоги при харчових отруєннях, але якщо зловживати їм протягом тривалого періоду цілком можна чекати не тільки схуднення. При дотриманні вугільної дієти, разом з токсинами та продуктами життєдіяльності з організму виводяться білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мікроелементи та вода. Таким чином, вугільна дієта може призвести до виснаження, порушення обмінних процесів і розвитку різних захворювань. Часто дотримання вугільної дієти супроводжується зниженням апетиту, нудотою, блювотою, відчуттям важкості і тупими болями в животі, сильним запором. Питання в тому, чи варто мучити себе подібною дієтою?


Комментариев нет:

Отправить комментарий