воскресенье, 25 ноября 2012 г.

Як доглядати за волоссям взимку


За законами природи на зміну літнього періоду обов'язково приходить зимовий. Людський організм влаштований так, що йому необхідний захист від перепадів температур. Не становлять винятку і наше волосся. Зима приносить з собою морози, і саме догляд за волоссям взимку має бути особливий.

Які ж заходи варто прийняти, щоб зберегти красу і здоров'я нашого волосся? Зазвичай волосся в цей час року страждають від нестачі вологи, стають сухими, часто схильні такому явищу як електризація, перебуваючи під постійним тиском головного убору, втрачають свій об'єм і приминаються.

Щоб уникнути, або хоча б зменшити негативний вплив, слід щодня мити голову теплою водою, уникаючи підвищених температур, спеціальним шампунем, що забезпечує догляд за волоссям взимку. Зазвичай ці шампуні призначені для сухих і ламких волосся.

Після миття шампунем слід наносити бальзам-кондиціонер, який володіє ефектом зволоження і живлення. Не забувайте наносити раз на тиждень маску для волосся, вона додасть блиск і шовковистість, забезпечить легке розчісування.

Намагайтеся уникати використання плойок і прасуванням, а також фена, які негативно впливають на структуру волосся. Гребінця краще вибирати з натуральним ворсом, так як вони м'якше і не травмують при розчісуванні.

Перед сном приділяйте кілька хвилин розчісування, при цьому, масажуючи шкіру голови, поліпшується кровообіг, підвищуючи пружність шкіри, і, тим самим, запобігає випаданню волосся.

Ні в якому разі не виходьте на вулицю з мокрою головою і без головного убору. Якщо волосся мокре, то на морозі волога відразу замерзне, і вони можуть просто зламатися.

Такі процедури як мелірування, ламінування, хімічна завивка краще відкласти до весни, так як ослаблені волосся значно гірше переносять хімічний вплив. Приділяйте увагу стану кінчиків волосся, у випадку якщо ви помітили, що вони стали сухими і ламкими, відвідайте перукарню, щоб їх зістригти або придбайте в аптеці спеціальний засіб по догляду за волоссям у зимовий період.

Наш організм дуже потребує правильного харчування, адже багато в чому від стану нашого здоров'я в цілому, залежить і стан волосся. Тому не забувайте вживати спеціальні вітаміни і біологічні добавки, а також подбайте про те, щоб ваш щоденний раціон включав фрукти.


 

Комментариев нет:

Отправить комментарий