воскресенье, 16 декабря 2012 г.

Догляд за шкірою рук взимку


Основною причиною цьому служить швидка зміна клімату і відповідно температури повітря. Перебуваючи в теплому приміщенні, шкіра не готова до холодного повітря вулиці. Тому з настанням перших холодів - обов'язково носите рукавички.

Другою причиною проблем шкіри рук є зневоднення шкіри. Відбувається воно знову ж таки через холодного зимового повітря, який вбирає вологу. У результаті ваша шкіра - груба і суха.

Крім цього може виникнути передчасне старіння шкіри рук. Якщо не почати вчасно турбується про стан шкіри, то запобігти це буде неможливо.

Живлення і зволоження

У цю пору року вам знадобиться обов'язково виконувати дві важливі процедури - зволожувати і живити шкіру. Робити це потрібно за допомогою спеціальних кремів і кожен день по кілька разів. При цьому зволожувати шкіру потрібно кожного разу після контакту з водою. Живити - перед виходом на вулицю. Накладаючи крем на руки - проводите масаж рук. Помасажуйте кожен палець і ділянку шкіри окремо, щоб крем рівномірно вбирався в шкіру.
Для миття рук використовуйте воду кімнатної температури. Холодна вода робить шкіру жорсткою, гаряча - сухий. Тому використовуйте воду кімнатної температури, після чого змажте руки кремом. Якщо крему не виявиться під рукою - замініть його на оливкову олію. Воно містить масу корисних елементів, які потрібні вашій шкірі - вона стає м'якою і очищеною.

Скраби для рук своїми руками

Два рази на тиждень бажано робити пілінг для рук. Ви можете придбати скраб як в магазині, так і зробити його будинку. Для приготування домашнього скрабу - змішайте цукор з кукурудзяним борошном, після цього додайте розтерте вершкове масло. Ретельно перемішайте і нанесіть на руки отриману масу.

Другий скраб для рук володіє дуже хорошим зволожуючим властивостям. Для його приготування нанесіть на шкіру товстим шаром крем з гліцерином. Після цього потрібно додати мелених кісточок винограду і трохи рідкого мила. Змивати даний скраб потрібно звичайним чином. В кінці процедури обов'язково нанесіть будь-який крем на руки.
Дуже хорошим дією володіє кавовий скраб для рук. Нанесіть кавову гущу на руки і додайте пару крапель рідкого мила. Ретельно помасажуйте руки і змийте скраб водою. Завдяки цьому скрабу ваша шкіра стане набагато ніжніше і м'якше.

Робимо маски для рук

Не варто відмовлятися в цю пору року і від масок для рук. Їх ви також зможете приготувати в домашніх умовах.
Маска «Зелений чай» є гарним зволожувачем ваших рук. Вона складається з двох столових ложок нежирного сиру, однієї ложки цедри лимона, зеленого чаю; однієї чайної ложки оливкової олії. Після того, коли ви змішайте всі інгредієнти - поставте суміш у холодильник на 30 хвилин. Наносити маску потрібно на 20 хвилин, після чого змивати теплою водою.

«Харчування»

Досягти поживного ефекту можна за допомогою чебрецю, лаванди, м'яти і рослинного масла. Змішайте по дві краплі масел запропонованих рослин, додайте 10 мл звичайного масла і перемішайте. Акуратно нанесіть маску на руки. Тримайте її протягом 40 хвилин і змийте теплою водою, після чого нанесіть крем на руки.

«Молодість»
Дана маска підійде для в'янучої шкіри. Для її приготування вам знадобляться мед (1 ст.л.), вівсяне борошно (1 ч.л.) і жовток. Все ретельно перемішайте і втирайте в шкіру рук. Зверху бажано надіти рукавички. Вранці змийте маску теплою водою - шкіра стане помітно молодше і красивіше.

«Сирна»
Три ложки сиру потрібно змішати з однією ложкою соку петрушки і половинкою ложки риб'ячого жиру. Нанести маску на 30 хвилин і змити холодною водою.

Для догляду за шкірою рук корисно робити трав'яні ванночки. Для цього просто заваріть траву, остудіть її і опустіть руки.
Раніше для шкіри, на яку діє холод в якості зволожувача і її захисту використовували звичайне сало.
Не обійшлося і без квашеної капусти - її сік робить руки несприйнятливими до холоду.

Сік лимона зможе не тільки захистити руки, але і вибілити їх.

Взимку шкіра найбільш вразлива до оточуючих факторів, тому постарайтеся піклуватися про неї по максимуму. Зробити це можна як за допомогою магазинних косметичних засобів, так і за допомогою домашніх засобів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий