четверг, 6 декабря 2012 г.

Як не погладшати, щоб потім не худнути


Дуже часто сучасні люди обговорюють різноманітні методики схуднення, але мало хто замислюється і розмовляє про те, як не поправлятися, щоб потім не доводилося шукати методики, які допоможуть схуднути.

Як відомо, причин ожиріння існує велике безліч, але тим не менш досвідчені фахівці особливо виділяють «приховане обжерливість». Ця любов до перекусити і «перегриз» сильно псує зовнішній вигляд. Адже таким чином людина за день дрібними порціями поглинає незаплановані продукти, не розуміючи, що калорії відкладаються на талії і інших місцях.

Як не переїдати?

Перше. Їмо те, що бачимо.

Їсти просить не шлунок, а мозок людини. Тому, якщо ви бачите смачну їжу, то смакові рецептори відразу ж починають її випрошувати, навіть тоді, коли ви ситі.

Щоб уберегти себе від спокуси, необхідно ставити на чільне місце сік, мінералку, яблука, а от всі многокалорійние смакоту потрібно ховати по далі.

Друге. Не влаштовуйте на робочому місці «склад смачних запасів».

Дуже часто співробітники приносять в офіс масу смакоти, щоб «чайку попити». Як встановили вчені, у стані стресу миша може за кілька годин з'їсти об'єм корму, який в півтора рази перевищує її власну вагу.

Відмовтеся від перекусів під час роботи. Так як ви ризикуєте «під стресом» наїстися, як мишка, і не помітите цього, але все поглинене вами неодмінно відкладеться в якості жиру.

Третє. Вірте очам і жуйте повільно.

За підсумками досліджень учених, стало відомо, що шлунок людини реагує на з'їдене після двадцяти хвилин з моменту початку прийому їжі. Саме з цієї причини швидкі перекушування самі шкідливі, адже ви не помічаєте, скільки з'їли, а шлунок не встигає своєчасно відреагувати.

Якщо хочете не об'їдатися, то запам'ятайте наступне: чим об'ємніше виглядає їжа, тим менше ви її з'їсте. Розумним буде подавати суп в тарілці великого діаметру, а другі страви з великим об'ємом зелені і листових салатів, які займають багато місця.

Четверте. Припиніть замітати сліди.

У ході експерименту перед випробовуваними поставили блюдо з курячими крильцями. Ті люди, у яких офіціант відразу виносив обгризені кісточки, з'їли набагато більше, ніж ті, у кого кістки були в тарілці. Як з'ясувалося, зриме нагадування про те, що ви достатньо з'їли, допомагає своєчасно зупинитися.

П'яте. Мінімум готової їжі в будинку.

Чим більше готової до вживання їжі, тим швидше і більше ви її з'їсте. Адже ніхто не зупинить вас перед поїданням сирокопченої ковбаси на ніч, а ось відварювати шматок яловичини ви навряд чи зважитеся. Але у вас під рукою завжди повинні бути овочі та фрукти. В даному випадку ви звичайно ж помріяти про біфштекс, але цілком обійдетеся салатиком.

Чому складно худнути?

Нижче наведені основні причини неефективності застосування методик для схуднення.

Перша причина - «дієтична депресія». Вона є стресом, який з'являється на тлі обмежувальних і незбалансованих програм схуднення, монодієти. Адже людина позбавляється радості і захисту. За даними статистики майже 60 відсотків жінок, які мають проблеми з вагою, вважають продукти харчування головним способом набуття душевної рівноваги.

Друга причина - «точка стояння». Під цим терміном мається на увазі компенсаторне уповільнення обміну речовин, режим економного витрати калорій. Виражається він у тимчасовому припиненні схуднення, незважаючи на застосування грамотних методик. Найчастіше уповільнення обміну речовин відбувається при застосуванні швидких програм схуднення, які обіцяють зниження ваги на 5 - 7 кілограм за один тиждень.

Щоб вирішити дану проблему слід перейти до застосування послідовної та тривалої програми схуднення.

Третя причина-«йо-йо-ефект», тобто «рикошетні» набір кілограм. Найчастіше виникає при швидкому схуднення, що є стресом для організму людини. Через стрес підвищується апетит і в результаті людина набирає ще більше, ніж схуд.

Щоб зниження ваги було ефективним і він не повертався назад, потрібно проконсультуватися з дієтологом, ендокринологом і фізіологом. Тоді ви зможете підібрати методику, яка успішно розщеплює жири і враховує особливості вашого організму.


Комментариев нет:

Отправить комментарий