вторник, 1 мая 2012 г.

Дієта Кіма Протасова


Дієта Кіма Протасова стала відома широким масам ще в 1999 році. Саме тоді в газеті «Російський ізраїльтянин» була опублікована стаття, що закликає не робити з їжі культу.

«Протасовка» популярна і донині - її використовують як зірки естради, так і прості обивателі.

Суть дієти Кіма Протасова

Дана методика схуднення розрахована на 5 тижнів, причому пік втрати ваги доводиться на останні 14 днів. Щоб закріпити результат, вкрай важливо правильно завершити дієту - виходу з неї покладено присвятити відрізок часу, рівний її тривалості.

Автор дієти запропонував худне важливий бонус - на розмір порцій дозволеної їжі обмежень не накладається. Жорсткого контролю підлягають угльоводсодержащие продукти з високим глікемічним індексом - в результаті такого плану харчування нормалізується діяльність підшлункової залози, а також формуються нові харчові пристрасті (зокрема - знижується тяга до солодкого). Жир обмежується, але при цьому не виключається повністю.

Дієта Кіма Протасова дозволяє вживати достатню кількість протеїнів, що містяться в яйцях і в натуральних молочних продуктах. Завдяки цьому в процесі схуднення йде саме жирова, а не м'язова тканина.

Меню першої та другої тижнів дієти Кіма Протасова

Порції їжі і режим споживання не регламентуються. Щодня протягом дня варто вживати:

• Овочі в свіжому вигляді
• Йогурт і сир (сир) з жирністю не більше 5%

«Бонус» на додаток до раціону:

• Відварене куряче яйце - 1 шт.
• Зелені яблука - 3 шт.

Меню третього тижня дієти Кіма Протасова


До колишнього раціону варто додати порцію смаженого м'яса (риби, птиці), але не більше 300 м. При цьому потрібно урізати кількість йогурту і сиру (творогу).

Меню четвертої та п'ятої тижнів дієти Кіма Протасова

В цей період раціон включає наступні продукти:

• Овочі в свіжому вигляді
• Йогурт і сир (сир) невисокої жирності (не більше 5%)
• Відварене куряче яйце - 1 шт.
• Зелені яблука - 3 шт.
• Смажене м'ясо (риба, птиця) - 300 г
• Чистий негазована вода - 2 л
• Несолодкі напої (чай, кава)

Харчування після дієти Кіма Протасова (вихід з дієти)

Після дієти варто поступово розширювати свій раціон, керуючись наступними рекомендаціями:

• Наведені після дієти молочні продукти повинні мати невисоку жирність
• Щоденна порція рослинного масла, використовуваного для приготування їжі або для заправки салатів, не повинна перевищувати 3 ст.л.
• Загальна кількість жирів - 30-35 г на день (з урахуванням жирів, що містяться в продуктах)
• У раціон можна вводити фрукти, за винятком винограду, манго, бананів і будь-яких сухофруктів
• У ранкову трапезу рекомендується включати нежирний сир або кашу з овочевим салатом
• Як і під час дієти, після неї можна вживати лише пісні сорти м'яса, птиці та риби (яловичину, біле м'ясо птиці та ін.)

Дотримуючись наведених вище рекомендацій, можна не тільки без особливих зусиль втратити 8-9 кг зайвої ваги, але й утримати отриманий результат. Удачи!

Комментариев нет:

Отправить комментарий