четверг, 3 мая 2012 г.

Присідання для схуднення


    Не секрет, що присідання є одними з найбільш ефективних вправ, так як складають одне з базових рухів тіла людини. Чим же гарні присідання, як правильно їх виконувати і в якій кількості, щоб фігура перебувала в тонусі, а результат схуднення не змусив себе чекати.

Отже, важливо зазначити, що присідання стоять на кордоні між аеробними і силовими вправами, в силу того, що при їх виконанні ми піднімаємо власну вагу. Крім того, виконуючи присідання, ми значно збільшуємо серцевий ритм, а значить, задіємо кардиотренировки. Під час присідань, спалюються зайві калорії і тренуються всі м'язи тіла.


Що стосується видів присідань, то їх безліч. Ми представимо лише деякі з них, а от які вибрати для щоденної тренування - вирішувати вам. Єдине, що слід пам'ятати - виконувати присідання потрібно не менше 15-20 разів по три підходи в день. Далі, збільшуйте кількість присідань за 10 щотижня. Через три місяці тренувань, додайте до вправ присідання з гантелями. Виконуючи присідання, не опускайтеся нижче точки, коли ваші стегна стають паралельно підлозі, і ніколи не відривайте п'яти від підлоги, щоб не травмувати спину і коліна. Руки при цьому тримайте на поясі або перед собою.


      Класичні присідання без обважнення

Поставте ноги на ширину плечей, ступні злегка розведені, при цьому стежте, щоб ваша спина була рівною. Дивіться перед собою, голова і шия точно над спиною, тому що якщо ви будете дивитися вгору, вам буде складніше тримати рівновагу. Далі, починайте повільно присідати, а в нижній точці затримаєтеся на пару секунд і починайте повільно підніматися. Слідкуйте за диханням: присідаємо - вдих, піднімаємося - видих.

      Присідання пліє

Розставте ноги максимально широко, при цьому носки дивляться в сторони. Повільно вдихаючи - присідаємо, затримуємося в такому положенні на декілька секунд. На видиху повільно піднімаємось.

Даний вид присідань прийшов до нас з балету, де вважається, що за допомогою присідань пліє найкраще опрацьовується внутрішня поверхня стегон.

      Присідання з гантелями

Для виконання присідань з обтяженнями, візьміть в обидві руки гантелі і виконуйте класичні присідання.

Крім того, у вправі «пліє» можна затиснути гантелю між ніг або тримати обидві руки з гантелей там же. Дуже ефективними вважаються присідання зі штангою. Такий вид присідань є одним з кращих для побудови м'язів. Для цього, покладіть штангу на плечі і повільно виконуйте класичні присідання.

Ось, в принципі і всі основні правила і рекомендації з присіданням для схуднення. рекомендуємо вам скористатися ними і відчути на власному досвіді їх результативність! Удачи вам.

Комментариев нет:

Отправить комментарий