воскресенье, 27 мая 2012 г.

Чому жінкам шкідливо носити тяжкості? .


Безліч жінок звикли до того, що на їхні плечі покладена вся робота, що стосується домашнього побуту. До цього можна віднести прибирання квартири, прання вручну, приготування сніданків, обідів і вечерь, носіння важких сумок з продуктами, виховання дітей, плюс до всього, додається щоденна робота.

Безумовно, все це дуже сильно впливає на жіноче здоров'я, оскільки, все вищеперелічене вимагає багато сил, енергії і витрачених нервів.

Сьогодні ми поговоримо про те, наскільки повсякденне життя впливає на здоров'я жінки або чому жінкам шкідливо носити тяжкості?

 Отже, при піднятті важких сумок або ж при прибиранні квартири, жінки багато разів нахиляють і піднімають тулуб, що змушує м'язи і хребет працювати з більшим навантаженням і силою.

Природно, коли людина абсолютно здорова, то ніякі тяжкості не зможуть вплинути на його хребет і внутрішні органи, якщо він, звичайно, не носить із собою 10 кг постійно. Від такого будь зляже у хворобі скелетно-м'язової системи.

Але, ми говоримо про повсякденне життя жінки. Коли вона піднімає великий вантаж, наприклад сумки з продуктами, то центр ваги переміщується на хребет. Як вже було сказано, якщо жінка буде проробляти це раз або два в тиждень, то нічого від цього поганого не трапиться, але щоденні навантаження, будуть тиснути на міжхребетні диски, поступово деформуючи і роблячи їх вразливими до хвороби.

Наслідками цього, можуть стати міжхребетні грижі, зсув дисків, їх витончення, які будуть давати сильний больовий синдром в місці ураження, запаморочення і головні болі. А якщо не лікувати хворий хребет, то защемлення нервів вам забезпечено. А з цим, постійні пронизують болю, вимушене положення тіла і інші неприємні відчуття.

Через велику м'язової напруги, підвищується артеріальний тиск, і якщо у жінки воно і без того підвищений, то в такий момент може статися інсульт.

Це небезпечне захворювання, яке проявляється крововиливом у мозок.
Види і прояви його можуть бути найрізноманітнішими, від хиткості при ходьбі, запаморочення, головних болів, до втрати свідомості, пам'яті, неповного паралічу, порушення мови, зору і т.д. Але це не єдина патологія, здатна розвинутися при піднятті важких предметів. Згодом, це може бути варикозне розширення вен, тромбофлебіт і інші захворювання.

Підвищення тиску в черевній порожнині, може викликати грижі живота. Найпоширенішими, є грижі білої лінії живота і пахові грижі.

 Вони виникають, в основному, через слабкість м'язів і зв'язок, плюс до всього, ще діє фізичне навантаження.
Природно, зв'язки білої лінії не витримають, і внутрішні органи будуть випадати в отвір, що утворився, у вигляді грижі.

Зазвичай прості грижі не болять і ніяким чином не турбують, крім самого дефекту, але є таке ускладнення, як обмеження грижі, яке може привести до небезпечних для життя наслідків, якщо її не лікувати.

Обмеження грижі - це передавлювання петель кишечника, яким-небудь освітою всередині живота біля входу в грижової мішок. Це призводить, по-перше, до кишкової непрохідності, наслідками чого буде нагромадження токсинів в організмі, по-друге, защемлений кишечник почне розкладатися, що може привести до смерті, як у першому, так і в другому випадку.

Так само, підвищення внутрішньочеревного тиску, може викликати зсув внутрішніх органів, таке як опущення нирки, сечоводу, селезінки, матки, що згодом, може призвести до хронічних захворювань, не виношування вагітності, безплідді.

 Наступна причина, вагітність. При вагітності, жінка, взагалі, повинна тільки відпочивати, гуляти і запасатися корисними, для малюка, речовинами, не то щоб носити тяжкості. Така ситуація, як і в попередньому варіанті, підвищує внутрішньочеревний тиск, надаючи навантаження на матку.

Матка же, при вагітності знаходиться в розслабленому стані, лише шийка її скорочена, для утримання плоду всередині. При навантаженні, матка дратується і може раптово почати скорочуватися, тим самим викликавши передчасні пологи або ж мимовільний аборт, а на пізніх термінах, такий стан може викликати розрив матки, що смертельно небезпечно як для матері, так і для дитини. Тому, під час вагітності, намагайтеся не навантажувати себе нічим важким, не нервувати і добре харчуватися. Адже все це впливає на малюка, який росте під серцем.

 Поділюся тим, як правильно носити тяжкості. Коли ви піднімаєте важку сумку, у жодному випадку, не можна нахилятися за ними, оскільки навантаження доведеться, як раз на хребет, що вкрай небажано. Правильно піднімати сумки, потрібно присідаючи, а потім, випрямляючи ноги в колінах, так, навантаження розподілитися на ноги більшою мірою. Якщо не виходить присідати, то варто нахилитися, тримаючи спину рівною, а голову вгору. Але краще не випробовувати долю, і не згинати нещасний хребет.

 Сумки взяли, тепер їх потрібно нести. Як правильно тримати руки? Тильну частину, затиснутою в кулак, кисті, краще розгорнути вперед, а пальці, природно, назад, руки розсунути в сторони, так щоб вони не стосувалися тулуба. Вам здасться, що так незручно, але насправді, через такого становища, в процесі перенесення тяжкості, беруть участь не тільки м'язи рук, а й м'язи торсу, що також сприяє перерозподілу ваги.При перенесенні більше п'яти кілограм ваги, краще використовувати рюкзаки, сумки на колесах або ж робити декілька заходів.

Якщо вам потрібно зайти з сумками в транспорт зі сходами, необхідно, спочатку підняти сумки, а потім піднятися самій. Одним з чимало важливих моментів, є взуття. Йдучи на ринок за продуктами, варто взути зручне взуття на низькій підошві, тому що високий каблук, сам по собі навантажує організм, перерозподіляючи вагу зовсім інакше. Якщо ж ви зібралися перенести, наприклад великий горщик з квіткою, варто сісти навпочіпки, обхопити горщик, притиснувши його до тіла, повільно встати і перемістити в потрібне місце, при цьому ставити його необхідно так само, але в зворотній послідовності. Після будь-якого перенесення ваги, необхідно хорошенечко розслабити організм. Для цього підніміть руки над головою і, як можна вище, потягніться, розтягуючи хребет. Можна, також, повисіти на турніку, якщо є така можливість, а якщо ні, достатньо буде лягти на горизонтальну поверхню, уклавши ноги трохи вище голови. Це допоможе розвантажити хребет і додасть гарний відтік крові від втомлених ніг.

Комментариев нет:

Отправить комментарий