среда, 2 мая 2012 г.

Велотренажер для схуднення


Скільки разів ми з твердим рішенням скинути зайві кілограми приступали до всіляких дієт, вправ, застосування медичних препаратів! Але ж і самі дієтологи, і розробники чудо-пігулок не раз згадували про те, що їх метод схуднення буде більш дієвим, якщо об'єднати його c заняттями яким-небудь видом спорту або фізкультурою. При цьому всіма видами спорту можна займатися і непідготовленій людині. Головне - моральна підготовка і стійкість, адже якщо ми прийняли таке рішення, відступати від нього не можна. Але відвідування спортивного клубу, як з'ясувалося, займає багато вільного часу. Якщо час вам цінніше грошей, потрібно подумати про те, як вибрати такий тип спорту, який не відбирав би багато часу і не змінював ваш щоденний графік. Для цього ідеально підходить велотренажер, який можна розмістити просто вдома.


  Вибираємо велотренажер

Якщо ви вирішили придбати велотренажер, важливо знати, що вони бувають вертикальні і горизонтальні. Практично у всіх є "бортовий" комп'ютер, який проконтролює, чи правильно ви тренуєтеся, і врахує ваші успіхи.

Горизонтальні велотренажери підходять для людей, яким протипоказано навантажувати спину і хребет. Горизонтальний велотренажер призначений для вправ, що виконуються в сидячому положенні, у сидіння цього велотренажера є спеціальна спинка. Потрібно зауважити, що тренування в горизонтальному положенні проходять з великим комфортом, ніж у вертикальному. Конструкція горизонтальних велотренажерів розроблена так, щоб знизити можливі деформації, викликані обертанням педалей, забезпечивши тим самим хорошу підтримку хребта, чому також сприяють сидіння і спинка. При заняттях на горизонтальному велотренажері забезпечується оптимальна розвантаження хребта. Також поліпшується циркуляція крові під час занять.

Вертикальні велотренажери - класичні. Посадка на такому велотренажері більше схожа на позу велосипедиста. Сідло і кермо, а також навантаження тренажера теж дуже нагадують велосипедні.

Велотренажер потрібно встановити в одній з кімнат, де забезпечений приплив свіжого повітря і по мінімуму меблів та речей, на яких осідає пил.

У чому переваги занять на велотренажері

Переваги від таких занять можна розділити на дві категорії. До першої належить те, що це елементарно комфортно:

- ви їздите в зручному для вас положенні;
-мимо не проносяться машини, обдаючи хмарою пилу і вихлопними газами;
-розпорядок свого дня ви підлаштовуєте під себе, а не самі підстроюєтеся під розпорядок клубів;
-на тренажері можна займатися, як і бігом - вранці і ввечері, перед роботою і після
-ви займаєтеся у себе вдома, в улюбленій зручному одязі, дивіться улюблену передачу, не надаючи значення тому, як ви зараз виглядаєте і яка у вас зачіска;
-рівень занять (для початківців, більш інтенсивний) на велотренажері залежить тільки від фізичної витривалості, ступеня підготовленості і цілеспрямованості. Вибрати програму для себе вам допоможе сам велотренажер, оснащений дисплеєм, на якому можна виставити рівень навантаження, зафіксувати втрачені кілокалорії.

Користь для здоров'я при регулярних тренуваннях:

-розвиток дихальної системи, зміцнення м'язів спини, черевного преса і ніг;
-позбавлення від зайвої ваги (ви можете спалювати до 500 і більше ккал в годину, а активна робота легких посилить обмін речовин і спалювання жирів);
-розвиток витривалості (ви здивуєтеся, помітивши, як з легкістю долати великі відстані пішки, піднімаєтеся на сьомий поверх без ліфта);
- зняття стресу;
-запобігання розвитку серцево-судинних захворювань;
-поліпшення зовнішнього вигляду (тепер ви можете не соромитися надягати купальник і йти на пляж або в басейн).

  Особливості занять на велотренажері


Головне в заняттях на велотренажері - регулярність, тільки тоді ви досягнете потрібного результату. В іншому випадку вам кожен раз доведеться починати спочатку. При виборі програми потрібно, в першу чергу, враховувати індивідуальні особливості та потреби свого організму.

Перед тренуванням обов'язкове розминка тіла: присідання, нахили, легке масування колінних суглобів, що розігріває м'язи і готує їх до навантажень.

Починати слід з мінімального навантаження і поступово її збільшувати. Режим занять слід розраховувати, орієнтуючись на власні відчуття: зручно займатися вранці - займайтеся вранці, зручно ввечері - ввечері. Тільки врахуйте, що «кататися» на домашньому велосипеді можна не раніше, ніж через 2,5-3 години після сну, і не пізніше, ніж за 2 години до сну.

Що стосується прийому їжі, то не варто займатися на тренажері раніше, ніж через 2 години після прийому їжі і пізніше, ніж за 1 годину до їжі.При цьому не важливо, що ви розумієте під їжею - пили ви каву або чай, приймали ліки, курили - відкладіть тренування на годину. Що дуже важливо, під час заняття не рекомендовано пити воду, дозволяється тільки прополоскати рот. Для катання краще вибрати не синтетичний одяг - це шкідливо і для вашої шкіри, і самопочуття. Легка спортивний одяг з натуральних тканин - ідеальний варіант для занять на велотренажері.

Краще не обривати тренування, почавши її, продовжуйте до кінця і не зупиняйтеся.
  Протипоказання


Не всім можна займатися на велотренажері. Вік в цьому випадку не важливий, але є протипоказання: напади серцевої астми, важка ступінь серцево-судинної недостатності, набряки, напади стенокардії, тахікардія, тромбофлебіт, важкі форми цукрового діабету, онкологічні захворювання. Якщо всі ці недуги вас не турбують, то показником того, чи можна вам займатися, є ваше самопочуття. Якщо ви під час тренування відчули сильну задишку, нестачу повітря, болі в області серця або за грудиною, запаморочення, слабкість, нудоту, слід негайно припинити заняття на велотренажері і може навіть звернутися до лікаря.

Комментариев нет:

Отправить комментарий