пятница, 4 мая 2012 г.

Як вибрати пилочку для нігтів


Пилка для нігтів в жіночій косметичці - запорука акуратного манікюру на кожен день. І не важливо, штучні нігті або натуральні, Вам навряд чи обійтися без такого інструменту.

Навіть регулярне відвідування майстра манікюру не зводить на нуль потреба час від часу поправити форму нігтя або вкоротити його довжину.

Але як не розгубитися в різноманітті вибору? Як знайти якісну, відповідну Вашим нігтям пилочку? На чому зупинити вибір? Ось про це наша сьогоднішня стаття.
Як вибрати пилочку для нігтів - основні правила

Вибираючи пилочку для нігтів, завжди враховують її амбразівность, основу і форму. Різноманітні комбінації цих критеріїв дозволяють правильно підібрати пилочку, яка ідеально підійде для нарощених або натуральних нігтів, для міцних або слабких, для ламких або шаруються нігтів, загалом - на будь-який смак або потреба.

Ну а наша з Вами завдання розібратися, що являє собою та чи інша характеристика пилочки.

     Амбразивність. Що це таке?

Амбразивність (жорсткість пилочки) - спеціальне напилення на сопілці, що вимірюється в гріту. Чим більше величина зазначеного на упаковці гріту, тим м'якше пилочка.

І вже і з цього можна зробити висновок - низька амбразівность (висока жорсткість пилки) підходить штучним нігтям для надання форми (від 80 до 180 грит).

Пилка з високою амбразивністю рекомендована для слабких, ламких і тонких нігтів. Стандартним же показником, відповідним для всіх типів натуральних нігтів, прийнято вважати амбразівность від 200 до 300 грит.


Більш високі значення в діапазоні від 900 до 1200 грит свідчать про те, що така пилка - м'яка, і підходить не стільки для корекції форми і довжини, скільки для полірування, шліфування нігтя і надання йому блиску. З останнім, до речі, не варто зловживати. Навіть при здорових міцних нігтях фахівці не рекомендують проводити шліфування частіше 2-х разів на місяць.

АМБРАЗІЯ, який використовують при виготовленні пилок, відрізняється формою і розміром зерен, а в залежності від матеріалу, його поділяють на штучний і натуральний.

У першу групу потрапляють карб кремнію або синтетичний алмаз, у другу - алмаз, пемза, корунд. Можна здогадатися, що обраний матеріал впливає і на вартість готового виробу.

    Основа. Що віддати перевагу?

Важливим фактором при виборі пилочки обов'язково стає її основа. Популярні металеві, витончені скляні або яскраві картонні - всі вони мають характерні властивості. Але якими? Давайте розбиратися.

 Металеві пилочки.

Металева пилочка надійна і універсальна, але, на жаль занадто груба і провокує розшарування кінчика нігтя. Популярність такого інструменту кілька десятиліть поспіль обумовлювалась невисокою вартістю і довговічністю.

Але сьогодні фахівці не рекомендують використовувати метал для натуральних нігтів зовсім, або ж залишити таку пилку для грубих і товстих нігтів (наприклад, на ногах).

Пропонують виробники і металеві пилочки з діамантовою крихтою, але це вже зовсім інший продукт. Такі пилочки підійдуть для роботи в салоні - вони зручні у використанні і стерилізації.

 Керамічні або кремнієві пилочки.


Керамічна пилка - відмінний універсальний інструмент і хороше рішення для шаруються нігтів. Через здатність запечатувати краю нігтя, керамічні пилка навіть отримала статус «лікуючий».

Такі пилочки підходять будь-якого виду натуральних нігтів, вони дбайливо вирівнюють форму, заповнюючи порожнечі в структурі нігтя, і використовуються для злущення ороговілих клітин навколо нігтьової пластинки (а також на ліктях і колінах).

Єдине, що слід пам'ятати - керамічні пилочки не підходять для штучних нігтів.

 Скляні пилочки.

Такі пилочки красиві і акуратні, але це - далеко не головна їх перевага. Скляні пилочки дбайливо впливають на ніготь, не расслаівая його край.Вони зручні та ефективні, підходять для будь-якого типу нігтів.

Крім цього, при дбайливому зверненні, скляні пилки - довговічні, не вимагає заміни та зручні в процесі миття (що цілком виправдовує їх високу вартість).

Єдиний недолік скла - його крихкість, тому такі пилочки можна упускати або піддавати контрастним температур. Зберігати скляну пилочку краще в спеціальному чохлі.

«Пісочний» пилочки на картонній або пластиковій основі.

Саме такі аксесуари завоявалі популярність за останні кілька років. Що ж, така пилка м'яка і не травмує ніготь, підходить як для тендітних, так і для тонких нігтів.

Невисока вартість, зручність у використанні та ефективність в поєднанні з різною забарвленням і формою - заслужені аргументи на користь картонній пилочки.

Як амбразіва в ній часто використовують дрібну наждачний папір, що визначає недовгий термін служби пилочки. Крім того, «пісочний» інструмент боїться води і вимагає заміни через 4-6 місяців.

     Форма. Має значення?


Ось де можна «розгулятися», так це при виборі форми пилочки. Якісного значення вона не має, тому вибирати форму ви можете виходячи їх Ваших переваг: прямі або зігнуті, фігурні або у формі бумеранга - головне, щоб Вам було зручно.
 Заходи безпеки при використанні пилочки.

І наостанок - кілька слів про правила використання пилочки для нігтів. Також, як і зубна щітка, або гребінець, пилочка - індивідуальний інструмент, і не варто її з будь-ким ділити.

Крім цього, вкрай бажано, щоб Ваша пилочка відповідала сучасним стандартам гігієни, що зробить використання пилочки приємним і корисним, а догляд за нею - простим .

Комментариев нет:

Отправить комментарий