воскресенье, 13 мая 2012 г.

Очищення організму гречкою



Очищення організму - дуже важлива для підтримки здоров'я процедура, яку необхідно регулярно проводити після 30 років. Способів очищення існує дуже багато. Найпопулярнішими з них по праву можуть вважатися способи очищення за допомогою різних натуральних продуктів. Так, наприклад, простим і ефективним методом є очищення організму гречкою.

Гречка - цінний харчовий продукт, у всьому світі відомий як елемент дієтичного харчування. Гречка багата вітамінами, мінералами, білком.Але, крім того, гречка насичена клітковиною, вичищають з організму всі скупчилися відкладення (шлаки, солі, холестерин). Завдяки цим властивостям очищення організму гречкою допомагає не тільки оздоровитися, а й схуднути на 5-7 кг за 2 тижні очищення. Саме тому дієта на гречці сьогодні вважається однією з найпопулярніших.


Очищення зеленою гречкою


Для найбільш ефективного очищення рекомендується використовувати зелену (не обсмажену) гречку. Цей спосіб відмінно підійде тим, хто не страждає жодними шлунковими або кишковими захворюваннями та харчовою алергією. Краще всього проводити очищення організму гречкою влітку, щоб поєднувати зелену гречану крупу зі свіжими овочами і зеленню, свіжовичавленими соками.

Очищення зеленою гречкою проводиться протягом 2 тижнів. Для цього в першій половині дня слід пити тільки чисту воду. Потім, коли відчуття голоду стане нестерпним, потрібно 100-150 гр. зеленої гречки змолоти на кавомолці і з'їсти порошок сухим, ретельно пережовуючи. Якщо жувати сухий порошок не виходить, можна додати до нього свіжоприготований овочевий сік (наприклад, кабачковий, томатний або огірковий).Змішайте сік і порошок так, щоб отримати однорідну масу з консистенцією сметани, і з'їжте за один раз.

Зелена гречка дає щільне відчуття ситості. Але якщо відчуття голоду дуже сильне, через кілька годин можна з'їсти 1-2 фрукта чи овоча, зелень, випити 1% кефіру. Добре комбінувати очищення зеленої гречкою з вживанням свіжого гарбуза, також володіє потужним очисним ефектом.
Очищення запареною гречкою

Якщо з різних причин очищення зеленої гречкою вам не підходить, можна очистити організм за допомогою запареною гречки. Для цього ввечері візьміть 2 склянки промитої гречаної крупи, засипте в скляний або глиняний посуд і залийте 4 склянками окропу. Посуд щільно закрийте кришкою і залиште настоятися протягом ночі.

Потім протягом дня їжте кашу невеликими порціями при відчутті голоду, не додаючи солі, цукру чи олії. До гречаної каші в період очищення можна додати 1 літр 1% кефіру (окремо або додаючи в кашу), 1-2 яблука або апельсина або 1-2 нежирних йогурту в день.

Останній прийом їжі повинен бути за 4-5 годин до сну. Якщо голод болісний, можна за 30-40 хвилин до сну випити ще 1 склянку кефіру.

Це меню слід підтримувати 2 тижні, повторювати гречану дієту можна 1-2 рази на рік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий