среда, 9 мая 2012 г.

Як зробити масаж ступень самій?


Високі каблуки, стрункі ноги ... Така картина завжди звертає на себе увагу, викликає погляди захоплення і легкої заздрості. Але хто, як не любительки високих підборів знають, як до вечора втомлюються ноги, з'являються набряки і біль.

У такому випадку допомогти зможе розслабляючий масаж ступень. При чому виконати його можна не тільки в салоні, але й самостійно, в домашніх умовах.

Ще з давніх часів знали, що розслабляючий масаж ступень сприяє оздоровленню всього організму, адже саме на стопах знаходиться безліч рефлекторних точок, які відповідають за роботу основних органів і самопочуття в цілому.

Про те, як виконати такий розслабляючий масаж розповість вам Комора Краси.
Масаж ступень - основні правила і рекомендації.

    У жарку пору року можна почати з охолоджуючої ванночки для ніг, в холодну - зігріває. Після цього слід насухо витерти ступні махровим рушником.

    Тепер можна переходити до масажних вправ. Для початку візьміть скляну пляшку. По черзі притискайте її правою і лівою ногою до підлоги, катаючи під ногою. Спочатку катайте пляшку по всій ступні, потім робіть акцент на п'яті, середньої частини, пальцях.

    Походіть трохи на носочках, потім на п'ятах.

    Далі розтирайте кожну ступню руками по напрямку від щиколотки до пальців. Повторюйте вправу 3-5 хвилин, після замініть розтирання легкими пощипування ступні. Окремо пройдіться по кожній подушечки пальців, пощипуючи і здавлюючи кожен палець зверху і знизу.

    Згадайте «народний» рецепт від плоскостопості? Правильно, босоніж по камінцях і гальці. Але що робити, якщо літо пройшло, залишивши тільки спогади? А адже галька не тільки запобігає розвитку плоскостопості, але і виконує відмінний масаж ступень. При цьому вам не доводиться прикладати ніяких зусиль.

В домашніх умовах таку вправу можна виконати за допомогою дерев'яної коробки, дно якої вистелене невеликими камінням. Вам потрібно всього лише переступати з ноги на ноги по дну цієї коробки. Такий масаж проводиться протягом 5-10 хвилин, поки ви не відчуєте притуплення больових відчуттів від «ходіння» по камінню.

    Для наступної вправи вам знадобиться придбати спеціальний масажний м'ячик з колючим поверхнею. Розмір м'ячикf повинен дозволяти затиснути його між двома ступнями (в положенні сидячи). Катайте м'ячик між ступнями протягом 3-5 хвилин.

    Після цього пальцями рук натискайте на ступню, від п'яти до пальців. При виконанні масажу руками як зробити масаж  використовуqnt живильний крем або злегка нагріте рослинне масло.

    Обхопите руками ступню руками з двох сторін, і не відриваючи пальці від ноги, виконайте кругові рухи пальцями рук.

    Завершити масаж ступень можна масажем кожного пальця ніг. Починаючи з незначного пощипування кожного пальця, перейдіть до «придавлюють» рухам. Зверху і знизу, справа і зліва по черзі стискайте кожен палець.

    Далі всією поверхнею долоні проведіть кілька разів поспіль уздовж пальців, вліво і вправо, різкими рухами долоні. Повторіть вправу з верхньої та нижньої сторони пальців. Завершіть масаж легкими рухами по пальцях ніг з усіх боків.

Масажне масло для масажу ступень.

Ну і наостанок, Комора краси пропонує вам свій народний рецепт масажного масла для розслабляючого масажу ступень.

Для його приготування вам знадобиться 2 столові ложки оливкової олії, яке слід трохи нагріти. У розігріте масло додають 3 краплі ефірного масла грейпфрута, 2 краплі ефірного масла лимона і 2 краплі ефірного масла лаванди.

Масляна суміш повинна бути повністю використана під час однієї процедури масажу .


Комментариев нет:

Отправить комментарий