вторник, 20 марта 2012 г.

Як правильно засмагати в солярії


Засмага цілий рік можлива не тільки в жарких країнах. З винаходом солярію проблема бронзового відтінку вирішена і для всіх інших жителів планети Земля.
Правда, виникла інша проблема: як правильно засмагати під штучним сонцем.

Види соляріїв
Шанувальники солярію діляться на два фан-клубу. Перші воліють старі добрі горизонтальні солярії. Мовляв, в них можна лягти, розслабитися і забути про все на кілька хвилин. А те, що цих хвилин буде трохи більше, ніж у вертикальному - це навіть добре, релакс триватиме довше. Мінус в тому, що засмага може вийти нерівномірною. Це відбувається через анатомічного рельєфу нижньої частини кабіни. Якщо ваші контури не збігаються з вигинами скла, деякі частини тіла будуть стиснуті. Виникнуть проблеми з кровообігом, і в цих місцях залишаться світлі плями.



Його вертикальний, більш сучасний побратим дасть розслабитися тільки в тому випадку, якщо ви вмієте робити це стоячи. Зате загар вийде більш швидкий і рівний.

Також існують турбосолярії. Це будь-яка модель, оснащена системою вентиляції. В якості приємної опції може бути додана ароматерапія. Ефірні масла не тільки служать додатковим помічником, якщо потрібно зняти стрес, але і приховують запах, що виробляється в процесі засмаги. Ще одна корисна штука - матове скло. Воно розсіює випромінювання більш рівномірно.

Існують крісла-солярії, в яких підставити штучного сонця можна тільки обличчя, декольте і руки.

Останній різновид - домашні та побутові солярії. Такі апарати менш потужні, тому часу в них доведеться проводити в три рази більше, ніж у професійному.

Безпечна доза
Тривалість засмаги в солярії залежить від типу шкіри і зовнішності, а також від технічних характеристик самої машини, в які входить кількість ламп, їх потужність і термін експлуатації.

Саме від ламп залежить безпека засмаги. У хорошому салоні краси повинен бути журнал обліку використання солярію. Зазвичай журнал перевіряє санепідемстанція, а й клієнти мають право ознайомитися із записами. Врахуйте, що максимально допустимий час експлуатації ламп - не більше 540 годин.

Щоб стати власницею красивої і не шкідливої для здоров'я засмаги, лікарі рекомендують проводити в солярії не більше 30 годин на рік. Також фахівці радять тривалість сеансу не більше 20 хвилин. Найкраще спочатку пройти курс з декількох сеансів через день, а потім підтримувати результат 1-2 рази в тиждень.

Правила відвідування солярію
Всесвітня організація охорони здоров'я не рекомендує відвідувати солярій тим, кому ще не виповнилося 18 років.

Кількість і тривалість сеансів засмаги для кожного індивідуальна. Тому не полінуйтеся спершу проконсультуватися з косметологом або дерматологом. При перших же ознаках запаморочення або інших видів нездужання негайно припиніть сеанс і зверніться до лікаря.

Не менш важливо захистити очі і груди. Закриті повіки - захист ненадійний, оскільки вони пропускають 75% ультрафіолету, який згубно впливає на сітківку (УФ-промені накопичуються і можуть збільшити ризик виникнення катаракти). А ось спеціальні сонцезахисні окуляри для соляріїв або стікіні (наклейки на повіки) утримують 99,9% шкідливого випромінювання. Не забудьте перед інсоляцією зняти контактні лінзи.

Під шкірою ареол сосків приховано безліч нервових закінчень і залоз. Щоб уникнути неприємних наслідків у солярії, використовуйте пластикові ковпачки або стікіні. Також є зовсім крихітні наклейки, що оберігають родимки.

Для перманентного макіяжу та татуювань теж придумані спеціальні засоби захисту пігменту. Якщо знехтувати ними, чорнило можуть зблякнути або викликати алергічну реакцію.
Волосся прикрийте спеціальної шапочкою або хусткою.

Протипоказання
Протипоказаннями до відвідування солярію є захворювання серцево-судинної системи, щитовидної залози, кровотворної системи та ЦНС, нирок з недостатністю функцій, злоякісні новоутворення, виражений атеросклероз, напади бронхіальної астми, підвищена чутливість до сонця. Також солярій протипоказаний хворим на інфекційні захворювання.

Варто відмовитися від штучної інсоляції та людям з великою кількістю родимок (солярій може спровокувати переродження родимки в ракову пухлину), пігментних плям і захворюваннями шкіри; жінкам під час критичних днів, вагітним і годуючим матерям.

Не ризикуйте під час прийому медикаментів, що підвищують світлочутливість шкіри, що може викликати алергію. До таких ліків відносяться фотосенсибілізатори, антибіотики, сечогінні засоби, гормональні (у тому числі протизаплідні таблетки) і діабетичні препарати, антиконвульсанти, транквілізатори, антидепресанти, деякі болезаспокійливі, антигістамінні, антіпсоріатіческіе і судинорозширювальні препарати.

Крім цього, сонячну алергію провокують духи, антибактеріальні речовини, що входять до складу дезодорантів, мила та інших косметичних засобів, фарбувальні пігменти (перед засмагою видаліть з лиця всю декоративну косметику, навіть із захисним фільтром).

Не поєднуйте в один день штучний загар з пілінгом або чищенням шкіри, депіляцією, лазнею або сауною. Всі ці процедури позбавляють шкіру її верхнього захисного шару і можуть спровокувати опік. З цієї ж причини не мийтеся з милом безпосередньо перед сеансом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий