четверг, 22 марта 2012 г.

Як підібрати тональний крем?


Тональний крем - засіб декоративної косметики, яке використовується з метою корекції недоліків шкіри - вирівнює колір обличчя, маскує пігментні плями і дрібні зморшки, надає шкірі природний відтінок і бархатистість. За допомогою тональної основи можна приховати невдалий загар, прищі, папіломи і навіть невеликі шрами.

Який буває тональний крем?

Сучасні виробники декоративної косметики пропонують споживачам широкий вибір тональних засобів. Косметичні компанії випускають тональний крем, як правило, кількох основних відтінків, максимально імітують колір шкіри - від прозоро-бежевого, близького до натурального, до практично коричневого. До складу тональної основи можуть бути додані світловідбиваючі частинки, непомітні звичайному оку, але роблять шкіру обличчя ідеально рівною при будь-якому освітленні.

Як підібрати тональний крем? По консистенції крем може бути як рідким, так і дуже густим. Форми випуску та упаковка також різні. В останні роки тональний крем в традиційних тубах випускають деякі виробники декоративної косметики, що працюють, в основному, на пострадянському просторі.Компанії зі світовим ім'ям віддають перевагу більш сучасні ємності з дозатором або упаковки, виконані за принципом компактної пудри.

Як вибрати тональний крем?

Вибираючи тональний крем, слід бути готовими до того, що перша спроба може виявитися не цілком вдалою. Повністю довіряти консультанту косметичного відділу не варто, оскільки реалізацією косметики часто займаються люди, які не мають абсолютно ніякого поняття про правильному підборі засобів декоративної косметики і переслідують єдину мету - збільшувати кількість продажів.

В ідеалі слід звернутися в косметичний салон і отримати консультацію професійного візажиста. Спеціаліст правильно підбере тон, залишиться тільки записати номер і назва виробника. Справа в тому, що позначення відтінків у різних виробників не завжди збігаються.

Крім того, тональний крем повинен підходити певного типу шкіри. Крем, призначений для жирної шкіри можна використовувати для сухої - основа буде помітною і підкреслить недоліки. Крем для сухої шкіри, нанесений на жирну або комбіновану шкіру, може зібратися в зморшках і зробити їх більш помітними.


Як підібрати тональний крем? Якщо прийнято сміливе рішення вибирати тональну основу самостійно, варто скористатися тестером, який в обов'язковому порядку повинен бути у кожного поважаючого себе продавця косметики. Трохи крему наноситися на шкіру тильного боку долоні, максимально відповідної за кольором шкіри обличчя, і акуратно розтушовується. Якщо через кілька хвилин крем виділяється більш яскравим або блідим плямою, краще спробувати інший відтінок.

Чим помітніше недоліки шкіри, тим більш густим повинен бути крем.

У разі якщо передбачено використання пудри, тональний крем повинен підбиратися на тон або на півтона світліше пудри.

Найбільш зручною у використанні є прозора пластикова або скляна упаковка з дозатором. Дозатор дозволяє більш економно витрачати крем, а прозора тара допоможе розглянути косметичний засіб - склад повинен бути однорідним, без вкраплень рідини і крему інших відтінків. У разі якщо з часом консистенція змінилася або з'явилися сторонні вкраплення, від подальшого використання крему слід відмовитися.

При покупці тональної основи обов'язково варто звертати увагу на термін придатності і ні в якому разі не використовувати косметичний засіб після зазначеної дати. Термін виготовлення і термін придатності вказуються на упаковці і на тубі тисненими знаками. Якщо дані параметри нанесені фарбою на етикетці, можливо, але зовсім не обов'язково, крем є фальсифікованою продукцією. В даному випадку зовсім не зайвим буде перестрахуватися.

Як наносити тональний крем?

Як підібрати тональний крем? Перед використанням тонального крему на зволожену шкіру слід нанести основу, в якості якої підійде звичайний денний крем. Основа обереже пори від проникнення тонального засобу.

Тональний крем наноситься на шкіру обличчя, шиї і декольте спеціальним спонжем, не слід забувати про століттях і мочках вух. Межі тони акуратно розтушовують. Не слід наносити тональну основу в декілька прийомів, одного шару цілком достатньо.

Щоб макіяж вийшов більш прозорим і менш помітним можна «заморозити» його, помассировав шматочком льоду, а потім промокнути серветкою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий