пятница, 23 марта 2012 г.

Як правильно вибрати аромат


Запах діє на підсвідомість нашого співрозмовника, він може залучати і відштовхувати. Саме тому дуже багато залежить від того, як людина використовує запахи і наскільки вміло він це робить. Вибирати парфуми необов'язково один раз і на все життя, можна використовувати різні відтінки приблизно одного запаху.
Наприклад, якщо перевага віддається гірким, холодним запахів, то не варто купувати парфум із солодким ароматом, досить вибрати інший відтінок.

Виділяють кілька типів ароматів:
1) свіжі аромати (запах свіжоскошеної трави, морського бризу і т. д.);
2) фруктові аромати (запах цитрусових, суниці або персика і пр.);
3) квіткові аромати (запах квітучого і садових квітів);
4) амброві (запах моху, ліси і квітів);
5) східні аромати (солодкий і терпкий запах);
6) пряні аромати (запах спецій, що бадьорить і збудливий);
7) шипрові аромати;
8) деревні аромати (терпкий, природний запах дерев благородних порід), що використовуються в чоловічій парфумерії.

Знайти відповідний аромат - справа, яка не терпить суєти. Наспіх вибраний аромат загрожує обернутися розчаруванням. Якщо є необхідність купити парфум, але немає чітких переваг, краще всього звернутися за допомогою до продавця-консультанта. Однак потрібно чітко сформулювати свої побажання. Наприклад, запах повинен бути «свіжим», «морським» і т. д. Важливо також вказати свій вік.
Далі необхідно визначитися з тим, що це буде - туалетна вода, парфумована вода або парфуми. Тут є свої тонкощі, про які потрібно знати.
Отже, духи відрізняються насиченим, яскравим запахом і є необхідною складовою вечірнього туалету.
Парфумування вода, на відміну від парфумів, менш концентрована, і її можна використовувати протягом дня.
Туалетна вода являє собою легкі, ненав'язливі аромати, які особливо добре підходять для літньої спеки.

Таким чином, вибираючи парфуми, не варто гнатися за модними тенденціями, адже головне знайти саме свій запах. Запах завжди індивідуальний, ось чому не можна вибирати парфум, орієнтуючись на модні тенденції, рекламу, рада подруги і пр. Крім того, навіть самому дорогому і шикарному парфуму можна знайти аналог за більш розумною ціною.

Як правильно вибрати аромат:
Вибираючи аромат, не потрібно прагнути до того, що перенюхати якомога більше різних флакончиків, краще обмежитися двома-трьома, інакше легко заплутатися в запропонованих запахах.
Для того щоб правильно визначити запах, треба розпорошити парфум на смужку на відстані 50 см, а потім нанести краплю на шкіру.

Збираючись за покупкою, потрібно переконатися, що шкіра нічим не пахне, так як, вибираючи аромат, його необхідно нанести на шкіру, щоб визначити, як він поєднується з природним запахом. Справа в тому, що одні й ті ж парфуми у різних людей пахнуть по різному.
Якщо нічого вибрати не вдалося, можна взяти паперові смужки з нанесеними на них ароматами з собою. Через деякий час, їх можна буде знову понюхати, щоб визначитися з запахом.
У парфумерний магазин краще всього приходити до обіду, так як нюх особливо загострюється до полудня. Перед походом у магазин не рекомендується пити каву, а також вживати коріандр і карі.
При виборі аромату варто звернути увагу на упаковку. Якщо не подобається оформлення, є ймовірність того, що і вміст теж не сподобається.
Своєму зору варто довіряти не менше, ніж нюху.
Слід звернути увагу на рекламу аромату - вона допоможе пояснити характер духів (вишукані, чуттєві, скромні, романтичні і т. д.).
На назва парфуму також важливо, адже воно, як і реклама, розкриває характер аромату. Як правило, творці прагнуть до того, щоб і форма, і зміст гармоніювали.

Аромат повинен відповідати характеру, про це говорять психологи:
Екстраверти - відкриті, веселі люди, яким подобається перебувати в центрі уваги. Їм слід віддати перевагу свіжим, цитрусовим або квітковим запахів.
Інтроверти - люди зосереджені на своєму внутрішньому світі, які цінують гармонію і спокій. Їм найбільше підходять східні запахи.
Емоційно мінливий тип - люди, які дуже чутливі, схильні до переживань і романтику. Їм підійдуть альдегідно-квіткові запахи.

Аромат повинен відповідати пори року (влітку добре використовувати легкі і свіжі аромати, а взимку - більш насичені), обстановці, тому вибирати потрібно з розрахунку на кожен день, для побачень і свят і т. д.
При виборі аромату також важливо дізнатися ім'я дизайнера або фірми, яка створила цей парфум.
Новий аромат швидше за все буде близький тим, що є вже знайомими і улюбленими.
Вибираючи аромат, бажано ознайомитися з різними думками. Якщо якийсь аромат припав до душі, варто дізнатися про нього більше.
Вибір аромату багато в чому залежить від внутрішніх відчуттів, не варто йти на поводу подруг і продавців-консультантів. Якщо є сумніви, краще утриматися від покупки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий