вторник, 20 марта 2012 г.

Догляд за губами


Шкіра на губах дуже тонка і чутлива, схильна впливу природних явищ, крім того, може втратити свою еластичність з віком.
Щоб губи завжди були свіжими та привабливими, слід піклуватися про них не менш ретельно, ніж про шкіру обличчя в цілому. Догляд за шкірою губ включає в себе щоденні процедури та регулярне застосування живильних масок.

Поради по щоденному догляду за губами:
1. Для очищення губ від помади слід використовувати молочко для зняття макіяжу, яким ви користуєтеся для особи, або лосьйон без вмісту спирту.При відсутності спеціальних засобів можна застосувати рослинне масло.
2. Щоб зберегти природний колір губ, усунути їх бляклість і млявість, потрібно щоденно (вранці і ввечері) масажувати їх м'якою зубною щіткою протягом 1 хв. Для найкращого ефекту щітку слід поперемінно занурювати то в гарячу воду з чайною содою (1/2 ч. л. Соди на 200 мл води), то в холодну кип'ячену воду. Після процедури змастити губи живильним кремом або нанести живильну маску (рецепти масок наведені нижче по списку).
3. З цією ж метою перед масажем можна кілька разів виконати наступне: витягувати губи трубочкою, як для свисту, потім втягувати їх і легко покусувати кожну губу зубами.
4. Для відновлення пружності, вологості і м'якості губ рекомендується щодня змащувати їх свіжим огірковим соком або накладати на них по скибочці огірка і тримати 1 хв.
5. Обвітрені і пересохлі губи для відновлення свіжості і зволоження треба змащувати кастовим маслом або маслом какао. Для посилення ефекту в масло можна додати трохи бджолиного воску. Для профілактики обвітрювання цю процедуру проробляють перед виходом на вулицю.
6. Щодня перед сном потрібно змащувати губи поживним кремом або рослинним маслом, нанесеними на ватний тампон. При цьому їх треба злегка масажувати круговими рухами в напрямку від центру до куточків рота.
7. Для того щоб уникнути сухості і лущення губ, слід регулярно користуватися гігієнічною помадою. Це особливо важливо в холодну пору року.
8. Влітку губи, як і всю поверхню шкіри, треба захищати від сонячних опіків, наносячи на них велику кількість сонцезахисного крему, до ви відправляєтеся на пляж. Підійде і спеціальна захисна помада.
9. Щодня 2-3 рази в день необхідно масажувати губи легкими постукуючими рухами подушечок пальців. Це покращує кровопостачання губ, робить їх більш соковитими.
10. Якщо шкіра на губах почала лущитися, спеціальні процедури допоможуть позбутися від звисаючих клаптиків шкіри. Для цього призначені пілінг-креми для губ.
Якщо під рукою немає відповідних коштів можна використовувати мед. Грудочка меду розтерти між пальцями, потім нанести губи і терти їх протягом 1-2 хв. Залишки меду змити теплою водою.
Після пілінгу добре б нанести на губи бальзам або живильний крем, або зробити живильну маску.

Маски для губ в домашніх умовах:
Сирна маска:
Змішати 2 частини сиру і 1 частина вершків.
1 ч. ложку суміші нанести на губи, тримати 10-15 хвилин, зняти вологою серветкою.
Пом'якшує губи, розгладжує шкіру.

Морквяно-оливкова маска:
Змішати по 1 частини морквяного соку, оливкової олії.
Рясно змазати губи, тримати 5-7 хв, промокнути серветкою.
Запобігає поява тріщин на губах.

Маска з авокадо:
1 ч. ложку м'якоті авокадо розтерти до стану однорідної маси.
Нанести кашку на губи, тримати 10 хвилин. Зняти її за допомогою вологої серветки. Чи не злизуйте цю смачну маску з губ: весь ефект зменшиться під впливом слини.
Пом'якшує губи, усуває обвітреної, сухість. Крім того, в авокадо міститься безліч цінних речовин, наприклад жирних кислот, тому маска чудово живить шкіру губ.

Сметанно-медова маска:
Змішати по 1 частини сметани, меду і огіркового соку.
Нанести 1 ч. ложку суміші на губи, тримати 5-7 хв, видалити вологою серветкою, протерти губи будь-яким рослинним маслом.
Захищає губи від пересихання, повертає природний блиск.

Жирна маска з морквою:
Змішати по 1 частини жирного сиру, і тертої моркви.
1 ч. л. суміші нанести на губи, тримати 20 хв.
Захищає губи від лущення.

Молочне яблуко:
1 невелике яблуко очистити від шкірки, нарізати шматочками, відварити в молоці (150 мл) до розм'якшення. Вийняти м'якоть, розім'яти до стану пюре, трохи остудити.
Нанести пюре на губи і куточки рота, тримати 25-30 хв, зняти за допомогою вологої серветки.
Маска заліковує тріщини на губах і в куточках губ.

Яблучно-масляна маска:
Взяти по 1 частини дрібно нарізаного яблука і вершкового масла.
Масло розм'якшити, змішати з яблучною масою.
Нанести 1 ч. ложку на губи, тримати 20-25 хвилин, зняти вологою серветкою.
Пом'якшує губи, заліковує дрібні тріщинки.

Тріщини на губах і в куточках рота (причини виникнення та лікування):
Освіта тріщин - найнеприємніше з того, що відбувається з губами. Растрескавшиеся губи і куточки рота ускладнюють прийом їжі, роблячи його болючим. Має значення і непрезентабельний зовнішній вигляд. Навіть помада також лягає нерівно і некрасиво.
Для лікування тріщин треба перш за все встановити причину їх виникнення, в іншому випадку не допоможуть ніякі косметичні процедури.

Отже, причини можуть бути різними:
1. неправильне застосування лікарських препаратів, особливо антибіотиків;
2. грибкова або бактеріальна природа виникнення тріщин. Тріщини в куточках рота, так звані заїди, утворюються під впливом стрептококової інфекції або кандидозу (грибкового захворювання);
3. надмірне вживання цукру;
4. надмірне вживання алкоголю;
5. звичка занадто часто облизувати губи кусати і гризти їх;
6. сильне пересихання губ при нежиті в силу необхідності дихати ротом;
7. нестача вітамінів А, групи В, С, Е.
Перші дві причини можна встановити тільки з допомогою лікаря. Він же призначить необхідне лікування. Причини 3-5 полягають в наших шкідливих звичках, а від них, зрозуміло, слід позбавлятися. Причина 6 може бути усунена регулярним використанням коштів від нежиті під час застуди.Причина 7 ліквідується «зсередини» - необхідно вживати в їжу якомога більше продуктів, багатих відсутніми вітамінами.

Якщо ви активно зайнялися усуненням причини виникнення тріщин і заїду, можна приступити і до цілющих косметичних процедур: - щодня змащувати губи оливковою або лляною олією;
- Перед сном робити маски з вершкового, обліпихової олії або масла календули;
- 3 рази на день протирати тріщинки соком алое, видавленим з свіжо зрізаної листа;
- Обробляти тріщинки спеціальною маззю для лікування довго не гояться ран (таке (засіб допоможуть підібрати в аптеці).
На час лікування слід утриматися від вживання в їжу дратівливих продуктів - маринованих овочів, кислих соків і фруктів і т. п.

Комментариев нет:

Отправить комментарий