среда, 21 марта 2012 г.

Аромамасла для схуднення: худнемо і розслабляємося


Аромамасла для схуднення: антистресова дія

Застосовуючи аромамасла, ми знімаємо накопичилася роздратування і стрес. Але ж відомо, що саме при стресовій ситуації жінки починають «заїдати» негативні емоції, що призводить до появи зайвої ваги. Для того що б заспокоїтися і не простягнути руку до холодильника, використовуйте олії іланг-ілангу, лаванди, апельсина, бергамота або жасмину. Ви можете запалити аромалампу, використовуючи декілька крапель одного з цих масел, а можете капнути буквально одну краплю аромамасла на хустку і вдихати його аромат.

Аромамасла для схуднення: притуплення почуття голоду

З цим непростим завданням відмінно справляються масла кориці, зеленого яблука, м'яти. Але лідером за дією притуплення почуттів тяги до солодкого є аромомаслами ванілі. Такий спосіб схуднути добре підходить тим людям, у яких апетит приходить при вигляді їжі. Якщо ви побачили чудове тістечко і не в силах встояти проти спокуси його спробувати, капніть крапельку одного з перерахованих вище аромамасел, і з силою вдихніть спочатку однією ніздрею, потім інший. Ці масла допоможуть вам легше перенести розвантажувальні дні для схуднення.

Аромамасла для схуднення: виведення токсинів і надлишків рідини

При виведенні надлишків рідини з організму зменшується вага та обсяги за рахунок того, що йдуть набряки. А виведення токсинів сприяє швидкому схудненню. Найбільш підходящим з аромамасел для схуднення цих цілей є ялівцеве масло, яке застосовують всередину і назовні. Для прийому всередину 1-2 краплі ялівцевого масла капають на шматочок хліба або масла, і приймають 1 раз на день. Для зовнішнього застосування використовують суміш ялівцевого і кипарисового масел, виготовляючи масажну суміш або застосовуючи як масла для ванн (про правила приготування ванн і масажних масел читайте нижче). Крім ялівцю і кипариса, рекомендується застосовувати масла герані, грейпфрута, лимона, розмарину, кардамону, імбиру. Так само добре виводить токсини масло апельсина, яке, як і ялівець, можна застосовувати як масажного масла або додавати в ванну.

Аромамасла для схуднення: аромаванни

Для схуднення рекомендується застосовувати аромаванни, в які додаються аромамасла. Необхідною умовою є розведення аромамасел для схуднення, якщо це не зробити, то можна отримати опік шкіри, тому що аромамасла нерівномірно розподіляються у воді. В якості основи можна взяти оливкова, мигдальне, персикове масла або молоко, кефір, вершки. Основи повинно бути 50-60 р., а масел не більше 5-6 крапель. Ще одне правила прийому аромаванна: перед застосуванням ванни необхідно скупатися під душем, температура води повинна бути не вище 37-38 градусів, час прийому індійські не більше 15 хвилин. Після аромаванни, якщо ви завдасте крем з антітцеллюлітним ефектом і додасте 2-3 краплі того ж масла, з яким брали ванну, ефект крему значно посилиться. Особливо якщо ви зробите легкий лімфодренажний масаж.

Приклади рецептів аромаванни: 50 г. Основи, 5 крапель олії ялівцю (очисний ефект), 50 р. Основа, 3 краплі масла солодкого апельсина +3 краплі масла грейпфрута (очисний і тонізуючий ефект).
Аромамасла для схуднення: масажні суміші та обгортання

Аромамасла для схуднення мають ще й антицелюлітною і тонізуючим ефектом, що дуже важливо при схудненні. Для приготування масажних сумішей використовують як основу оливкова, мигдальне, персикове масла, масло жожоба, а так же мед (медовий масаж з аромамаслами). Суміш наносять на проблемні ділянки і роблять масаж круговими рухами, можна використовувати масажну банку або робити антицелюлітний масаж в домашніх умовах. Перед масажем бажано прийняти контрастний душ, це підготує шкіру до масажу. Після масажу на цю ж суміш можна зробити обгортання (обернути проблемні місця плівкою, одягти теплі речі, можна полежати, можна зробити невелику розминку) на 30-40 хвилин. Після обгортання прийміть контрастний душ і нанесіть крем для тіла (додайте 3-4 краплі олії, з яким робили масаж). Зробити масаж з аромамаслами ви можете не тільки вдома, але і в салоні краси або у масажиста на дому.

Приклади сумішей для масажу: 50 г. Основи, по 12 крапель масла ялівцю і кипариса, 50 р. Основи та по 5 крапель масел апельсина солодкого, грейпфрута і лимона (ця суміш допоможе схуднути, тонізує шкіру і перешкоджає появі розтяжок), 1 ст. ложки меду і по 5 крапель масел апельсина і грейпфрута. Так само в склади можна додавати масла розмарину, іланг-ілангу, пачулі, які так само дуже добре сприяють схудненню.
Аромамасла для схуднення: протипоказання

Всі аромамасла для схуднення мають загальні протипоказання для застосування: алергія на будь-яке масло, вагітність, порушення цілісності шкірних покривів. Намагайтеся строго дотримуватися кількість масла, необхідне для проведення процедури, щоб уникнути опіку або роздратування.Якщо ви все-таки перестаралися з кількістю аромамасел, змийте їх маслом-основою (пам'ятаєте, водою масла не змиваються!), Витріть шкіру насухо і нанесіть на шкіру крем. Ще одне попередження: не виходьте на сонці відразу після застосування масел, т.к. це може викликати появу пігментації (особливо після застосування масла апельсина). І, звичайно, не можна наносити аромамасла на шкіру відразу після епіляції воском в домашніх умовах.

Спробуйте застосувати аромамасла для схуднення у поєднанні з іншими методами, наприклад, дієтою по групі крові, і ви побачите, що зниження ваги може не тільки вимагати жертв, але і приносити задоволення!

Комментариев нет:

Отправить комментарий