пятница, 23 марта 2012 г.

Вправи для шиї


Шия старіє раніше всіх інших ділянок тіла і більше інших видає вік. Це пов'язано з тим, що шкіра на ній дуже ніжна і сильно схильна природних впливів.
Крім того, у багатьох є звичка спати на високих подушках, читати, лежачи в ліжку, низько опускати голову за роботою, що призводить до розтягування шкіри і утворення складок.
Шия є малорухомої частиною тіла, м'язи якої рано стають млявими і не можуть підтримувати її тонус. З усім цим допоможе справитися комплекс вправ для шиї.

1. Вправа добре зміцнює м'язи шиї, виконується лежачи.
Ляжте на рівну поверхню, ноги тримайте вкупі, руки витягніть вздовж тіла. Повільно піднімайте голову, не відриваючи плечей і не рухаючись, повинні працювати тільки м'язи шиї.
Повторіть 5 разів.
Ускладнення. Піднявши голову, повертайте її вправо і вліво. Поступово збільшуйте кількість повторень.

2. Вправа тренує м'язи шиї, надаючи їм еластичність, виконується сидячи.
Опустіть плечі, спину тримайте прямо. Поверніть голову вправо, потягніться підборіддям до плеча. Потім поверніть вліво і виконайте те ж саме.Виконуйте повороти повільно.
Повторіть по 10 поворотів в кожну сторону.
Ускладнення. Поступово збільшуйте кількість повторень.

3. Вправа розвиває м'язи шиї, розгладжує зморшки на її верхній частині, виконується сидячи.
Повільно робіть кругові обертання головою, як можна сильніше нахиляючи її назад і в сторони. Виконайте 5 кіл за годинниковою стрілкою і 5 кіл проти.
Ускладнення. Поступово збільшуйте кількість повторень.

4. Вправа тренує м'язи шиї, розгладжує зморшки, усуває подвійне підборіддя, виконується сидячи.
Випряміть спину, розправте плечі. Зафіксуйте положення спини, притиснувши її до спинки стільця. Тримаючи підборіддя паралельно підлозі, максимально витягайте шию вперед (уявіть себе змією) і повертайтеся у вихідне положення. Не можна опускати підборіддя або ворушити плечима.Повторіть від 10 раз.
Ускладнення. У тому ж положенні витягніть шию максимально вперед, потім, не опускаючи підборіддя, поверніть голову вправо, прямо, вліво, прямо. Фіксуючи кожну точку, поверніться у вихідне положення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий