пятница, 23 марта 2012 г.

Старіння шкіри: як уберегтися від передчасного старіння?


Жіночий вік може не видавати фігура, колір волосся, але стан шкіри невблаганно відкриває всі наші секрети. І якщо з природним старінням шкіри ще можна змиритися, то передчасне старіння - кошмарний сон для будь-якої жінки ...




Передчасне старіння шкіри - реальна проблема

Тим не менш, передчасне старіння - поширена проблема для жіночого організму в наш час. Виявляються ознаки старіння в першу чергу на шкірі, пізніше - на внутрішніх органах і опорно-рухової системи.

Через підвищеної кількості чинників, що призводять до передчасного старіння, біологічний вік жінки найчастіше значно перевищує хронологічний (фактичний вік). Вчені ж, з'ясовуючи біологічний вік людини, в першу чергу звертають увагу на шкіру, стан волосся і обмін речовин.

Старіння шкіри може виявлятися по-різному. Найчастіше шкіра обличчя набуває характерні ознаки старіння у вигляді зморшок на лобі і області «гусячих лапок» біля очей. Буває, що старіння виражається в набряклості верхніх і нижніх повік, щік, опущенні кутів рота або підвищеної сухості шкіри.

Причини передчасного старіння шкіри

Якщо просто, то старіння шкіри залежить від буденних чинників: способу життя, харчування, хвороб, клімату і забруднення навколишнього середовища. Але для тих, хто хоче знати своїх супротивників в обличчя, серед причин передчасного старіння можна виділити 6 головних:

    Екологічна ситуація та погодні фактори. Забруднене повітря, особливо вологий або занадто сухий, опади та сильний вітер сильно впливають на передчасне старіння шкіри. У такій ситуації пори швидко забиваються, а шкіра стає сірою, утворюються запалення або ж порушуються обмінні процеси.
    Надмірне сонячне вплив і недолік вологи. Серед кількох видів старіння шкіри, фотостаріння займає перше місце. Зверніть увагу, що процес старіння шкіри через дефіцит вологи неможливо поправити простим поповненням води. У збезводненої шкіри порушується структура, і їй потрібні спеціальні засоби, які захоплюють і утримують молекули води.
    Куріння. Воно позбавляє організм кисню, сприяючи звуження кров'яних судин. Через це верхній шар шкіри позбавляється всіх необхідних речовин і швидко піддається руйнуванню і впливу вільних радикалів.
    Токсини і алкоголь. Токсини, які надходять в організм, можуть паралізувати роботу організму, і шкіра буде відчувати гострий дефіцит «будівельних» матеріалів.
    Нестача вітамінів та поживних речовин. Так, не варто зловживати медикаментами, але не можна і забувати, про те, що організм не завжди може впоратися сам.
    Стреси і вимотує спосіб життя. Стрес, депресії також позначаються на стані здоров'я не тільки шкіри, але і всього організму. Зморшки, темно-сірий (землистий) колір обличчя, сухість, незагойні ранки - можуть проявитися від нервового виснаження вже за тиждень.

Найдієвіші методи проти старіння

Звичайно, у нас є відповіді на запитання «Як боротися з передчасним старінням», але ми також хочемо, щоб ваша шкіра залишалася якомога довше молодою і здоровою природним шляхом. А тому:

- висипайтеся. Під час сну і відбувається утворення нових клітин, які так потрібні для запобігання старіння.
- захищайте свою шкіру від сонця та холоду. Поживний крем взимку наноситься перед виходом на вулицю, а влітку - на ніч. Тим більше, не нехтуйте сонцезахисними засобами, навіть коли календарне літо вже минуло, але сонце ще радує нас.
-приймайте вітаміни. Два рази на рік організм особливо уразливий без вашого захисту. Надавши йому підтримку в ці періоди, ви відсунете старіння шкіри ще на кілька років. Зверніть увагу, щоб в їх складі був вітамін Е (токоферол) - він запобігає руйнівну дію окислювальних радикалів на тканини і тим самим перешкоджає старінню.
-пийте якомога частіше, особливо після інтенсивних навантажень. Як ми вже говорили, достатня кількість води в організмі - захист від передчасного старіння.
- ведіть активний спосіб життя. Навантаження стимулюють кровообіг, а для шкіри це значить відновлення і баланс - ключ до молодості і здоров'я.Крім того, рух дозволяє знімати стреси.
- ходите на масаж. Кращого терапевтичної дії проти передчасного старіння всього організму неможливо уявити.

Але, неможливо встигнути за всім, так що, якщо ви відчули, що останнім часом шкіра відчуває себе втомленою, а ви в відображенні бачите зміни не в кращу сторону, то, варто потурбуватися про ефективні засоби, що проводяться в умовах косметичного кабінету косметологом або лікарем-косметологом.

Не відкладайте профілактику старіння в довгий ящик, простіше боротися зі старінням шкіри на ранніх етапах!

Комментариев нет:

Отправить комментарий