вторник, 20 марта 2012 г.

Зміцнення волосся


Подорожник часто використовують для приготування косметичних засобів, що застосовуються для ослаблених, тендітних волосся. Після миття в шкіру голови можна втирати кашку з листя подорожника. 2 ст. л. подорожника залийте 1/2 склянки  молока і дайте настоятися близько 20 хвилин, потім втирайте отриману масу в шкіру голови і надіньте пластикову шапочку. Через півгодини-годину промийте волосся теплою водою.

Для зміцнення волосся можна використовувати настій з лушпиння цибулі, листя подорожника, лопуха та берези, узятих у співвідношенні 2:2:1:2.2 ст. л. суміші залийте 1 л окропу, настоюйте протягом 20-25 хвилин, процідіть настій і обполіскуйте їм волосся після миття.

Прекрасно зміцнює волосся і суміш з відвару кореня аїру і настою подорожника і будяків. 1 ст. л. листя реп'яха і подорожника заваріть 2 стаканами окропу, дайте настоятися протягом 20 хвилин і процідіть. 1 ч. л. подрібненого кореня аїру залийте 1 ст. води і прокип'ятіть на повільному вогні протягом 5 хвилин. Відвар остудіть, процідіть і змішайте з настоєм з подорожника. Після миття волосся втирайте приготовлену суміш у шкіру голови.

      Ефективно зміцнює волосся, повертає їм здоров'я настій з листя подорожника, кульбаби, мати-й-мачухи, кропиви і квітів білої конюшини, узятих в співвідношенні 2:1:1:2:1. 2 ст. л. суміші трав залийте 1 л окропу, настоюйте близько півгодини, потім процідіть. Отриману суміш втирайте в шкіру голови через день протягом 1,5 місяців.
      Щоб позбутися від лупи і зміцнити коріння волосся, 1 раз на тиждень потрібно обгортати шкіру голови і волосся сумішшю з соку алое, жовтка, настою подорожника і лопуха. 1 ст. л. подрібненого листя подорожника і лопуха залийте 2 склянками окропу і дайте настоятися близько 20 хвилин.Потім процідіть настій і змішайте його з 2 ст. л. соку алое, жовтком. Отриману масу нанесіть на волосся і втирайте в шкіру голови. Через 1,5-2 години вимийте голову теплою водою з шампунем.
      Для профілактики появи лупи і випадання волосся заваріть 1 ст. л. суміші подрібненого листя подорожника, горобини, м'яти і кульбаби 1/2 склянки окропу і дайте настоятися близько 15-20 хвилин. Теплу масу втирайте в шкіру голови після миття, оберніть голову поліетиленом і махровим рушником. Через годину змийте суміш з трав прохолодною водою.
      Подорожник і часник мають протизапальну і тонізуючу дію на шкіру голови, тому компрес з цих рослин дуже корисний для зміцнення коренів волосся. Змішайте 1/2 ст. л. товченого часнику з дрібкою подрібненого листя подорожника і залийте 1/2 склянки окропу. Через 10 хвилин втирайте отриману суміш у шкіру голови і надіньте пластикову шапочку. Через 30-60 хвилин вимийте голову теплою водою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий