среда, 21 марта 2012 г.

Догляд за ногами


Ноги можна сміливо назвати складною інженерною конструкцією. Кожна нога складається з 26 кісточок, 19 м'язів і більше 100 зв'язок. В середньому ноги проходять близько 180 000 кілометрів протягом життя, відчуваючи при цьому серйозне навантаження і, як правило, обділені увагою до тих пір, поки больові відчуття або дискомфорт не почнуть сильно турбувати їх власника. А якщо врахувати не завжди зручне взуття, то не доводиться дивуватися, чому наші ноги часто болять, а підошви покриваються тріщинами і мозолями.

Ногам слід приділяти увагу в будь-який час року, незалежно від того, носите ви відкриті босоніжки чи теплі зимові чоботи. Догляд за шкірою ніг не вимагає багато часу - всього декілька хвилин в день. Такий догляд принесе користь не тільки ніг, але і всьому організму.

Домашній педикюр

Ванночка для ніг - одна з основних процедур, яка очищає і пом'якшує шкіру ступень ніг. Використовуйте для цього засіб для ножних ванн. В якості альтернативи можна додати трохи гелю для душу і столову ложку соди. Така ванна пом'якшить і очистить шкіру ступень.

Періодично 2 рази на тиждень навесні і влітку, 1 раз на тиждень - восени і взимку, робіть процедури з допомогою скрабу і шліфувальної пилочки, щоб зняти огрубілою роговий шар клітин і запобігти появі тріщин і мозолів.

Після того, як ви пом'якшили і очистили шкіру ніг, слід промокнути підошву рушником і нанести крем для ніг: пом'якшувальний або дезодоруючий.

На нігтьові валики нанесіть на кілька хвилин гель для кутикули. Відсуньте кутикулу за допомогою педикюру лопатки. Видаляти її не варто, так як на пальцях ніг це з більшою ймовірністю може призвести до проникнення інфекції.

Ще про догляд за ногами

Крім косметичних процедур, не варто нехтувати і релаксацією. Якщо ви цілий день інтенсивно ходили або багато стояли, не лягаєте спати, поки не знімете втому з ніг за допомогою охолоджуючого крему, ванни або масажу. Подаруйте собі 15 хвилин відпочинку, розслабтеся і полежіть так, щоб ноги знаходилися на підвищенні. Це сприяє відтоку крові та попередження варикозу.

На думку індійських фахівців, на наших підошвах розташовано близько 72 тисяч точок, вплив на які відбивається на всіх органах. Саме тому у всьому світі так популярний масаж ніг і ступень.



    Щипчики для педикюру дозволяють обрізати нігті на ногах коротко і прямо, попереджаючи тим самим вростання нігтя.
    Добре підібране взуття дозволить вам уникнути мозолів і натоптишів.
    Не шкодуйте грошей на якісну і комфортну взуття. Уникайте тісного незручного взуття на високому каблуці нестійкому.
    Коли ноги "гудуть" від втоми, прийміть прохолодну ванночку - наповніть ванну прохолодною водою і опустіть в неї ноги по щиколотку.
    Влітку скористайтеся можливістю походити босоніж - це хороша закаливающая і тонізуюча процедура, плюс своєрідний масаж, який корисний всьому організму.

Комментариев нет:

Отправить комментарий