четверг, 29 марта 2012 г.

Догляд за руками в зимовий час


Взимку наші ручки особливо сильно страждають від перепадів температур. Це може виражатися в сухості, тріщинках, почервонінні шкіри ... Хтось стикається з підвищеним потовиділенням на долонях, хтось навпаки з постійним пересиханням шкіри. Як боротися з цими проблемами і як правильно вибрати рукавички для зимових холодів - читайте далі!


Пітливість


Якщо у вас немає патологій ендокринної системи (захворювань щитовидної залози, наднирників, дисгормональних порушень), то пітливість долонь - фізіологічне явище, яке, як правило, турбує в підлітковому віці. У дорослих жінок це найчастіше пов'язане саме з порушенням внутрішніх органів.Багато фахівців пов'язують підвищене потовиділення і з дисфункцією нервової системи.

У жінок і молодих дівчат більш рясне потовиділення спостерігається в передменструальний період - за 6- 4 дні до настання місячних. Деякі лікарські препарати, що приймаються всередину, також призводять до пітливості.

    Щоб зменшити потовиділення, два рази на тиждень робіть ванночки з легким відваром кори дуба або ромашки з шавлією - ці речовини мають дубильними дією, знижують функцію потових залоз.


    Коли миєте руки, пахви, закінчуйте процедуру прохолодною водою.
    Якщо руки пітніють, це не означає, що їх шкіра не пересушена. Тому в будь-якому випадку в зимову пору року перед виходом на вулицю потрібно обробляти як тильну, так і долонну поверхню кремом, у складі якого є невелика кількість цинку і алюмінію.


    Пом'якшувальні речовини в складі цього крему - вітамін Е, ланолін, гліцерин - будуть захищати і зволожувати шкіру, а цинк і алюмінати будуть знижувати функцію потових залоз.
    При пітливості долонь і підошов, якщо немає загальних протипоказань, на ніч приймайте контрастний душ всього тіла і розтирайте прохолодним рушником зону спину і область шиї.
    У передменструальний період треба ще обережніше ставитися до свого організму, прислухатися до нього.


    Легкі навантаження, піші прогулянки, нормальне харчування (без надлишків солі, особливо йодованої, жирної прожареної їжі і шоколаду) - все це допоможе зменшити прояви пітливості.
    У будь-якому випадку, якщо з'явився неприємний запах або свербіж або зовнішні прояви - почервоніння, наліт на шкірі, дрібні освіти, є сенс звернутися до терапевта і дерматолога.


Найефективніший спосіб позбутися від підвищеного потовиділення - введення в зону долонь ослабленого ботулотоксину. Але ця процедура проводиться тільки в умовах клініки і після виключення протипоказань, і тільки в певному віці. При підвищеній пітливості ослаблена шкіра стає воротами для будь-якої інфекції, тому таке явище - перший сигнал для звернення до лікаря (терапевта і дерматолога).

Сухість
Найголовніша причина сухості рук в зимовий період - неправильний догляд. Що неодноразово відбувається протягом дня? Помили руки, недостатньо витерли, зайшли в опалювальне приміщення або вийшли на вулицю - залишки вологи активно випаровуються і «витягують» вологу з самої шкіри.


Як поступати? Моєму руки, після чого фіксують (не розтираючими!) Рухами прибираємо залишки вологи і наносимо хоча б полміллілітра крему. Це дуже важливо, особливо в зоні тильній поверхні рук, на ліктях (будинку, після прийому душу або ванни).

Також обов'язково обробляти зону кутикули легкими масажними рухами.

    Крем, який ви використовуєте для рук, може бути будь-якої марки і необов'язково дорогим, краще всього вибирати жирний дитячий. Гарні креми на основі сечовини (2- 4%).


    У більш зрілому віці, коли сухість вже функціональна, оскільки з віком залози слабшають, найкраще застосовувати професійні креми.
    В осінньо-зимово-весняний час актуальна парафінотерапія - вона показана всім, якщо немає гнійничкових захворювань.
    Якщо є огрубілі ділянки, зміна кольору, і немає кровоточивості - два рази на тиждень робіть легкий пілінг з маскою.


    Пару крапель лимонного соку або соку лайма додайте в подрібнені на блендері вівсяні пластівці (50 г). Після 10-хвилинної теплої ванни з краплею оливкової олії обробіть кашкою кожен пальчик і тильну поверхню кисті. Шкіра побіліє, вирівняється, стане більш м'якою.

    Після цього зніміть залишки, нанесіть рясним шаром будь жирний крем і надіньте рукавички (краще всього дихаючі, коттоновие, з дрібно перфорованого поверхнею) і потримайте руки в них годину. Найкраще робити таку процедуру на ніч двічі на тиждень.
    Зі старих рецептів - вітаміни А, Е в капсулах змішати з кремом, додати сік лимона і на 30 хвилин нанести на шкіру рук.

Вибираємо рукавички
У зимовий час носіння рукавичок обов'язково!


Будь-які рукавички будуть зменшувати вплив агресивних факторів на шкіру, але головне - знижувати шкідливий вплив температурних перепадів.Коли вдома +24, на вулиці -10, в офісі +20, судини постійно страждають - то розширюються, то звужуються, і таку гімнастику довго не витримують ні одні руки.

    Вибирати рукавички для суворих морозів найкраще шкіряні, з бавовняної підкладкою всередині.


    Тоді вони будуть поглинати секрет потових залоз, не перегрівати і надійно зберігати тепло, а також дихати. Чистий шерсть зберігає лише тепло, але не вбирає виділення. Однозначно не рекомендується нейлон, лавсан та інші ненатуральні тканини.

    При виборі рукавички проведіть нею по щоці перед дзеркалом. Будь-який, навіть самий тонкий слід говорить про те, що шкіра недостатньо якісно вироблена і дихати не буде. Рукавичка не повинна залишати сліду на шкірі.
    Рукавички просушують, набивши їх папером.


    Влітку найкраще обробляти ще й засобами проти молі (наприклад, мішечок з лавандою), краще за все робити їх в літній час.

Краса і здоров'я змолоду
Щоб шкіра рук була красивою і здоровою, не варто забувати і про стан організму в цілому.

    Взимку бажана натуральна вітамінотерапія - додати в раціон трави і салати, продукти, що містять велику кількість вітамінів А, Е, Д, К (яйця, вершки, молоко, масло),

Комментариев нет:

Отправить комментарий